Facebook Pixel Λαοθάλασσα για τον Μαραθώνιο! Θα πλημμυρίσει η Αθήνα
| 2017-09-12 19:58:00

Λαοθάλασσα για τον Μαραθώνιο! Θα πλημμυρίσει η Αθήνα

Λαοθάλασσα για τον Μαραθώνιο! Θα πλημμυρίσει η Αθήνα

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσοι δρομείς έχουν δηλώση συμμετοχή για το μεγαλύτερο γεγονός τρεξίματος της χρονιάς.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου έκανε αφιέρωμα στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ανάρτησε στην ιστοσελίδα της. Σε αυτό αναφέρει, ότι στη φετινή διοργάνωση θα μετάσχουν 50.000 δρομείς σε όλους τους αγώνες του προγράμματος από 100 χώρες, ένα νούμερο που φαντάζει τρομερό.

Ο 35ος Μαραθώνιος των 26,2 μιλίων (42.195 μέτρων), που θα γίνει στις 12 Νοεμβρίου, φέρει την διάκριση των 5 αστέρων του "Running for All" της EAA και, όπως τονίζεται στο κείμενο, η εκκίνηση θα δοθεί από τον ιστορικό Μαραθώνα και ο τερματισμός θα γίνει μέσα στο Παναθηναϊκό στάδιο, το οποίο φιλοξένησε τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από τους 50.000 δρομείς οι 18.500 θα τρέξουν στον κλασικό Μαραθώνιο. Από αυτούς οι 8.500 θα είναι ξένοι δρομείς που θα καταστήσουν έτσι τον Μαραθώνιο της Αθήνας έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς αγώνες στον κόσμο. Οι συμμετοχές στους αγώνες των μικρότερων αποστάσεων (5 χλμ και 10 χλμ) έχουν ήδη συμπληρωθεί με Έλληνες κυρίως δρομείς, από τον Απρίλιο που άνοιξαν οι εγγραφές.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags