Facebook Pixel Sportdog.gr | Προελαύνει στη Σαγκάη ο Τσιτσιπάς!
| 2017-10-09 13:17:00

Προελαύνει στη Σαγκάη ο Τσιτσιπάς!

Sportdog Team
Προελαύνει στη Σαγκάη ο Τσιτσιπάς!

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη του κόντρα σε Top100 αντίπαλο, σημείωσε ο Έλληνας τεννίστας!

Μετά τις σπουδαίες επιτυχίες επί των Γκόζοφτσικ και Λου στο προκριματικό ταμπλό της Σαγκάης, ο Στέφανος κατάφερε να πετύχει την πρώτη του νίκη σε κυρίως ταμπλό ATP διοργάνωσης, βγάζοντας εκτός συνέχειας το Νο40 του κόσμου, Κάρεν Κατσάνοφ!

Ο 20χρονος Έλληνας, Νο131 της κατάταξης, έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι και επικράτησε με 7-5, 6-3 εξασφαλίζοντας την παρουσία του στο 2ο γύρο του Shanghai Masters, εκεί όπου περιμένει έναν εκ των Ίσνερ-Λάγιοβιτς!

Συνεχίζοντας να σερβίρει εξαιρετικά στη Σαγκάη, ο Στέφανος δεν απειλήθηκε καθόλου απ'τον αντίπαλό του ενώ ο ίδιος εκμεταλλευτηκε τις δύο από τις τέσσερις συνολικά ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και κατάφερε να ολοκληρώσει την πολύ σπουδαία νίκη μετά από 1 ώρα και 15 λεπτά αγώνα!

O Στέφανος κέρδισε το 91% των πόντων του πίσω απ'το 1ο σερβίς (31/34) ενώ τελείωσε το ματς με 11 άσους και το υψηλό 61% σε κερδισμένους πόντους πίσω απ'το 2ο σερβίς.

Με αυτή τη νίκη του, ο Τσιτσιπάς αυξάνει ακόμη περισσότερο τις ελπίδες για συμμετοχή στο νεοσύστατο NextGEN ATP Finals του Μιλάνου (βρίσκεται στην 16η θέση και θα βρεθεί κοντά στο Νο12), ωστόσο στην παγκόσμια κατάταξη έχει να υπερασπιστεί πόντους από την προηγούμενη χρονιά οπότε θα χρειαστεί ακόμα καλύτερη πορεία στη Σαγκάη για να πιάσει career high στην ATP Rankings.

Στα της αναμέτρησης, ο Τσιτσιπάς είχε ως πρώτο μέλημα να κρατήσει τα service game του και το έκανε με απόλυτη επιτυχία. Ο χαρισματικός τενίστας, "χτύπησε" την κατάλληλη στιγμή στο εναρκτήριο σετ αφού πέτυχε το πολυπόθητο break στο 12ο game (7-5), την ώρα που ο Κατσάνοφ έδειξε έλλειψη αυτοπεποίθησης σερβίροντας στο 5-6 για να παραμείνει στο σετ.

Με τη ψυχολογία υπέρ του, ο Στέφανος συνέχισε να σερβίρει εξαιρετικά και το break στο 4ο game (3-1) του 2ου σετ, ήταν αρκετό για να τον οδηγήσει στη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, μέχρι την επόμενη...

tennis24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags