Facebook Pixel Sportdog.gr | Ξανά και ξανά: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Χάμιλτον!
| 2017-10-29 22:45:00

Ξανά και ξανά: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Χάμιλτον!

Sportdog Team
Ξανά και ξανά: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Χάμιλτον!

Τον τέταρτο τίτλο της καριέρας του κατέκτησε ο Βρετανός.

Τι κι αν χτύπησε στην εκκίνηση με τον Σεμπάστιαν Φέτελ; Ο Λιούις Χάμιλτον ανέκαμψε και τερμάτισε ένατος, εκμεταλλευόμενος παράλληλα την τέταρτη θέση του Γερμανού, κατακτώντας έτσι τον τίτλο, στον αγώνα του Μεξικού.

Ο Βρετανός κατέκτησε μαθηματικά το τέταρτο πρωτάθλημα της καριέρας του πιάνοντας τους Φέτελ και Προστ, ενώ έγινε ο κορυφαίος στη χώρα του, περνώντας πάνω από τον Τζάκι Στιούαρτ, που μέχρι πρότινος είχε τρία πρωταθλήματα.

Όσο για τον αγώνα; Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε μια σπουδαία νίκη, δεύτερος τερμάτισε ο Βάλτερι Μπότας, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Κίμι Ράικονεν.

Υπενθυμίζεται ότι απομένουν ακόμα δύο αγώνες, στην Βραζιλία και στο Άμπου Ντάμπι, όπου δεν θα υπάρχει κανένα ενδιαφέρον, αφού τόσο ο τίτλος των οδηγών, όσο και των κατασκευαστών έχουν κριθεί.

"Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι μας υποστήριξαν. Έκανα ότι μπορούσα, είχα καλή εκκίνηση και δεν ξέρω τι έγινε στη στροφή 3. Νομίζω πως έδωσα αρκετό χώρο στον Vettel αλλά… Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και την ομάδα μου. Έχουμε ζήσει πέντε σπουδαία χρόνια μαζί. Τους ευχαριστώ", ήταν τα πρώτα λόγια του Χάμιλτον.

Βαθμολογία οδηγών:

1. Λιούις Χάμιλτον 333 
2. Σεμπάστιαν Φέτελ 277 
3. Βαλτέρι Μπότας 262 
4. Ντάνιελ Ρικιάρντο 192 
5. Κίμι Ραϊκόνεν 178 
6. Μαξ Φερστάπεν 148 
7. Σέρχιο Πέρες 92 
8. Σεμπαστιάν Οκόν 83 
9. Κάρλος Σάινθ 54 
10. Λανς Στρολ 40

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags