Facebook Pixel Sportdog.gr | Κινδυνεύει το ρεκόρ διαδρομής του Μαραθωνίου!
| 2017-11-11 21:30:00

Κινδυνεύει το ρεκόρ διαδρομής του Μαραθωνίου!

Sportdog Team
Κινδυνεύει το ρεκόρ διαδρομής του Μαραθωνίου!

Αμφίρροπη κούρσα αναμένεται να γίνει την Κυριακή.

Η ώρα έφθασε και όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αθήνας και τον Δήμο Μαραθώνιο και με μεγάλο χορηγό τον ΟΠΑΠ. Στις 09:00 το πρωί από τον Μαραθώνα θα δοθεί η εκκίνηση στους περίπου 18.500 δρομείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Ανάμεσά τους θα βρίσκονται αρκετοί ξένοι δρομείς με σπουδαίες επιδόσεις στα πόδια τους, οι οποίοι θα παλέψουν για τη νίκη στον αγώνα, αλλά είναι ικανοί και για να κυνηγήσουν μια μεγάλη επίδοση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στους άνδρες υπάρχουν οκτώ αθλητές με ατομικά ρεκόρ κάτω από 2 ώρες και 16 λεπτά, ενώ με την καλύτερη επίδοση έχει έρθει στην Αθήνα ο Κενυάτης Τζον Κιπκόριρ Κόμεν (2:07.13). Ακόμη είναι συμπατριώτης του Μίλτον Κίπλαγκατ Ρότιτς (2:08.55), ο Μαροκινός Αμπντελκρίμ Μπούμπκερ με 2:11.18 ατομικό ρεκόρ, αλλά το 2011 είχε κερδίσει την Κλασική διαδρομή τερματίζοντας σε 2:11.40. «Γεύση» του Μαραθωνίου της Αθήνας έχει πάρει και ο Κενυάτης Άλφρεντ Κιπσέρεμ Τσέροπ, που ήταν έκτος στον περσινό αγώνα και έχει ατομικό ρεκόρ 2:13.33 και θα είναι «λαγός», όπως ρυθμό θα δίνει και ο συμπατριώτης του Έλβις Τσέμπορ Ταμπάρας. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν και άλλοι αθλητές από την Αφρική, όπως οι Κενυάτες Σάμουελ Καλαλέι (2:11.47), Έβανς Κιπκεμόι Μπίουοτ (2:16.15), Τζόναθαν Γέγκο Κίπτου, ο Αιθίοπας Σούφα Τσάλα Νταμέσα (2:11.45) και ο Μαροκινός Καμίς Μπακαρί (2:11.54). Μια αμφίρροπη κούρσα που μπορεί να «κρύβει» και το σπάσιμο του ρεκόρ διαδρομής που κρατάει από το 2014 με 2:10.37 ο Κενυάτης Φίλιξ Κιπτσιρτσίρ.

Στις γυναίκες τον πρώτο λόγο έχει η περσινή νικήτρια Νάνσι Αρουσέι, που είχε τερματίσει σε 2:38.13 που είναι και το ατομικό της ρεκόρ. Βασικές αντίπαλοί της θα είναι η δεύτερη στον Αυθεντικό Μαραθώνιο του 2016, η Αλγερινή Κένζα Νταχμάνι, που έχει ατομικό ρεκόρ από φέτος 2:33.21. Ακόμη οι Τζεμίλα Σούρε (Αιθιοπία) 2:31.50, Άλις Κίμπορ (Κένυα) 2:32.28, Νολίν Κόνραντ (Ν. Αφρική) 2:47.46, Μέρι Κιμουτάι (Κένυα), ενώ θα τρέξει και η Μπετάτου Μπαντάνε από την Αιθιοπία, με ατομικό ρεκόρ 2:34.47, η οποία το 2015 ήταν παγκόσμια πρωταθλήτρια Κ18 στα 1.500μ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που διεξάγεται παράλληλα με τον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο. Τόσο από πλευράς ανταγωνισμού για τους τρεις πρώτους αθλητές και αθλήτριες που θα περάσουν τα γραμμή του τερματισμού, αλλά και το γεγονός πως σπουδαίοι πρωταθλητές μας θα δημιουργήσουν κάποια ρεκόρ. Όπως στους άνδρες ο Χριστόφορος Μερούσης (ΦΟ Βροντάδων) θα «κυνηγήσει» την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του, καθώς κερδίζει από το 2013. Δίπλα του θα έχει τον Κώστα Γκελαούζο (Παναθηναϊκός ΑΟ), που πέρσι στην πρώτη του απόπειρα στον Αυθεντικό Μαραθώνιο κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση και φέτος θα προσπαθήσει και πάλι να είναι στα μετάλλια, στοχεύοντας και στην κορυφή. Αν κάποιος ξέρει περισσότερο τον Μαραθώνιο της Αθήνας σίγουρα είναι ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος (Παναθηναϊκός ΑΟ), που επιστρέφει μετά από ένα χρόνο και συμπληρώνει 15 συμμετοχές. Ακόμη ξεχωρίζουν οι συμμετοχές του Μιχάλη Καλομοίρη (Ολυμπιακός ΣΦΠ), που είχε μετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο και του Αντώνη Παπαδημητρίου (Άρης Θεσσαλονίκης). Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών έχουν δηλώσει 126 αθλητές.

Στις γυναίκες η Ράνια Ρεμπούλη (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) θα προσπαθήσει να πετύχει την τρίτη συνεχόμενη νίκη της, αφού ήταν πρώτη το 2015 και το 2016 και τρέχει στην Κλασική διαδρομή για τέταρτη φορά. Δίπλα της θα έχει τη Μάγδα Γαζέα (ΑΓΕ Ζακύνθου), τη σπουδαία μαραθωνοδρόμο μας, με 14 συμμετοχές στον Μαραθώνιο της Αθήνας και 12 μετάλλια! Ακόμη ξεχωρίζουν η Ντενίζ Δημάκη (ΓΑΣ Ιλισός Αθηνών) και η Στεφανία Λεοντιάδου (ΑΟ Δρομέας Αμαρουσίου), ενώ συμμετοχή έχει δηλώσει και η πολυνίκης του θεσμού Γεωργία Αμπατζίδου (Βεργίνα), που μπορεί να έχει σταματήσει τον πρωταθλητισμό, αλλά συνεχίζει να αθλείται. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών δήλωσαν 38 αθλήτριες συμμετοχή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags