Facebook Pixel Sportdog.gr | Έχασε τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας η Στεφανίδη!
| 2017-11-24 23:04:00

Έχασε τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας η Στεφανίδη!

Sportdog Team
Έχασε τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας η Στεφανίδη!

Έχασε στο... τσακ την πρωτιά.

Η Κατερίνα Στεφανίδη μπορεί να ήταν το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας φέτος στον κόσμο, όμως, τελικά νικήτρια αναδείχθηκε μια άλλη σπουδαία του παγκόσμιου στίβο, η Νάφι Τιάμ.

Η αθλήτρια από το Βέλγιο, νικήτρια το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο του Λονδίνου στο έπταθλο ήταν φιναλίστ και στο Γκαλά της ΕΑΑ, εκεί όπου η Στεφανίδη αναδείχθηκε νικήτρια. Για τη Στεφανίδη η παρουσία στις τρεις φιναλίστ αποτελεί μεγάλη επιτυχία και δείχνει τη δυναμική και το αγωνιστικό της μέγεθος.

Την παρουσία της λαμπρής εκδήλωσης, που έγινε στην έδρα της IAAF στο Μονακό, παρουσία σπουδαίων προσωπικοτήτων του χώρου έκανε η "χάλκινη" ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ στα 400 μ. Κάθριν Μέρι, ενώ ο πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος και ο πρόεδρος της IAAF Σεμπάστιαν Κόε ήταν ανέβηκαν στη συνέχεια στο βήμα για τις καθιερωμένες δηλώσεις. Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΙΑΑF τίμησε τον Γιουσέιν Μπόλτ, τον αθλητή που χάρισε μοναδικές στιγμές στον παγκόσμιο στίβο και φέτος ολοκλήρωσε την μοναδική του καριέρα.

Ο Μουτάζ Μπαρσίμ αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής για το 2017. Ο άλτης από το Κατάρ ήταν νικητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου στο ύψος και αήττητος σε όλη την αγωνιστική δράση του 2017. Ο Μπαρσίμ έγινε ο πρώτος άλτης του ύψος, στην ιστορία του θεσμού, που κατακτά τον συγκεκριμένο τίτλο.

Ανερχόμενο αστέρι στους Άνδρες αναδείχθηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 400 μ. εμπ. στο Λονδίνο Κάρστεν Γουάρχολ. Η 21χρονη αθλήτρια από τη Βενεζουέλα Γιουλιμάρ Ρόχας, νικήτρια το καλοκαίρι στο τριπλούν στο Παγκόσμιο του Λονδίνου, ήταν νικήτρια στον αντίστοιχο τίτλο των γυναικών. Η προπονήτρια του παγκόσμιου πρωταθλητή των 400 μ. Γουέιντ βαν Νίεκερκ, Ανς Μπόθα αναδείχθηκε κορυφαία προπονήτρια για το 2017.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags