Facebook Pixel Sportdog.gr | Ευρωπαίος! Τεράστιο βήμα του Ολυμπιακού για την πρόκριση στους «8»
| 2018-01-17 20:06:00

Ευρωπαίος! Τεράστιο βήμα του Ολυμπιακού για την πρόκριση στους «8»

Sportdog Team
Ευρωπαίος! Τεράστιο βήμα του Ολυμπιακού για την πρόκριση στους «8»

Αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ ανδρών έκανε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 3-0 σετ της Λοκομοτίβ Μπακού στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Ρέντη.

Η ομάδα του Πειραιά πλέον χρειάζεται δύο σετ για να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο δεύτερος αγώνας των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου στο Μπακού.

Στον αγώνα του Ρέντη ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στην ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν. Με εξαίρεση το πρώτο σετ όπου οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 20-20 από 17-13, η ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ δεν απειλήθηκε καθόλου. 

Οι γηπεδούχοι στο πρώτο σετ μετά το 22-22 μετά από δύο λάθη των παικτών της Μπακού και  μια επίθεση του Ράουβερντινκ πήραν το πρώτο σετ. Στα υπόλοιπα δύο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει σημαντική διαφορά με το ξεκίνημα και πήρε τη νίκη που του δίνει και το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο μπλοκ (8 έναντι 2) αλλά είχε «πληγή» το σερβίς αφού χάρισε 14 πόντους από την γραμμή του σερβίς. Οι γηπεδούχοι είχαν και το εντυπωσιακό 60% στην επίθεση έναντι 31% της αντιπάλου του. 

Για τους Πειραιώτες από 12 πόντους σημειώσαν Οϊβάνεν και Αλεξίεφ, ενώ με 10 ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Ράουβερντινκ. Για τη Λοκομοτίβ Μπακού ο Βσσιλένκο με 10 πόντους ήταν ο μόνος που έπιασε διψήφιο αριθμό.

Τα σετ: 3-0 (25-22, 25-15, 25-8) 

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags