Facebook Pixel Sportdog.gr | Την έπαθαν αλά Σαράποβα τρεις Ρωσίδες - Ντοπέ και αφαίρεση μεταλλίου
| 2018-01-19 23:47:00

Την έπαθαν αλά Σαράποβα τρεις Ρωσίδες - Ντοπέ και αφαίρεση μεταλλίου

Sportdog Team
Την έπαθαν αλά Σαράποβα τρεις Ρωσίδες - Ντοπέ και αφαίρεση μεταλλίου

Ανιχνεύτκε στα ούρα τους η ουσία που απέκλεισε τη Σαράποβα.

 Αφαιρέθηκε, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ (EHF), από την ομάδα γυναικών κάτω των 19 ετών (U19) της Ρωσίας το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2017, καθώς τρεις από τις παίκτριες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος βρέθηκαν «θετικές» σε έλεγχο ντόπινγκ.

Η EHF ανακοίνωσε ότι στα δείγματα των τριών αθλητριών ανιχνεύθηκε η ουσία "Meldonium", η οποία οδήγησε στον αποκλεισμό της Μαρία Σαράποβα για 15 μήνες, καθώς η Ρωσίδα τενίστρια είχε βρεθεί «θετική» σε έλεγχο ντόπινγκ στο Όπεν Αυστραλίας του 2016.

«Όλα τα αποτελέσματα που σημείωσαν οι παίκτριες, συμπεριλαμβανομένου του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυναικών U19 της EHF για το 2017, ακυρώνονται, επομένως το μετάλλιο από αυτό το πρωτάθλημα χάνεται» αναφέρει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της και προσθέτει:

«Επίσης, έχουν κινηθεί νομικές διαδικασίες εναντίον της ομοσπονδίας χάντμπολ της Ρωσίας, με την απόφαση να αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες». Η EHF κατονομάζει τις παίκτριες που βρέθηκαν «θετικές» σε έλεγχο ντόπινγκ και προσθέτει ότι οι Αντονίνα Σκορομπογκατσένκο, Μαρία Ντουβάκινα και Μαρία Ντούντινα έχουν τιμωρηθεί με προσωρινό αποκλεισμό που άρχισε να «μετράει» από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Από την πλευρά της, η ρωσική ομοσπονδία χάντμπολ ετοιμάζεται να καταθέσει έφεση κατά της απόφασης αυτής. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του γενικού διευθυντή της ρωσικής ομοσπονδίας, Λεβ Βορονίν, στο πρακτορείο "Reuters":

«Νομίζουμε ότι η τιμωρία των τριών αθλητριών είναι υπερβολικά σκληρή. Οι νομικές υπηρεσίες μας προετοιμάζουν τώρα όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να καταθέσουμε έφεση. Όσον αφορά την απόφαση για την ομοσπονδία, απλά πρέπει να περιμένουμε».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags