Facebook Pixel Sportdog.gr | Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός - «Καθάρισε» τον ΠΑΟΚ και την πρωτιά!
| 2018-02-10 19:32:00

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός - «Καθάρισε» τον ΠΑΟΚ και την πρωτιά!

Sportdog Team
Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός - «Καθάρισε» τον ΠΑΟΚ και την πρωτιά!

Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός και απέναντι στον ΠΑΟΚ, νίκη με 3-1 σετ στο κλειστό του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη»!

Όντας κυρίαρχος σε μπλοκ και σερβίς ο Ολυμπιακός, επικράτησε με 3-1 σετ του ΠΑΟΚ στο μεγάλο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής της Volleyleague.

Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Πειραιά έφτασε τους 48 βαθμούς. Η ομάδα του Μουνιόθ αύξησε τη διαφορά της από τον δεύτερο ΠΑΟΚ στους δέκα βαθμούς και μόνο αν «αυτοκτονήσει» θα χάσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ στις έξι αγωνιστικές που απομένουν. Παράλληλα οι Πειραιώτες διατήρησαν το αήττητό τους στο πρωτάθλημα. 

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τον Ολυμπιακό Αλεξίεφ και Οϊβάνεν. Για τον ΠΑΟΚ πρώτος σκόρερ ήταν ο Ουσίκοφ στο καλύτερό του παιχνίδι με την «ασπρόμαυρη» φανέλα ενώ ακολούθησε ο Κουμεντάκης.

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό στο πρώτο σετ. Οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν την κακή υποδοχή του ΠΑΟΚ και σε συνδυασμό με την καλή τους απόδοση σε μπλοκ και επίθεση κατάφεραν να πάρουν από νωρίς το προβάδισμα.

Ο Μπέμε με δύο διαδοχικά μπλοκ έγραψε το 4-1 για τον Ολυμπιακό αναγκάζοντας τον Ντανιέλε Ρίτσι να καλέσει τάιμ άουτ. Οι γηπεδούχοι με άσο του Ράουβερντινκ και πάιπ του ίδιου παίκτη έφτασε στο 8-2 του πρώτου τεχνικού τάιμ άουτ ενώ η διαφορά έφτασε στο +9 (12-3) με... πέναλτι του Αλεξίεφ. 

Ο Ολυμπιακός έφτασε με αυτή τη διαφορά στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-7) με μπλοκ άουτ του Ράουβερντινκ ενώ μετά από λάθος του Σωτηρίου η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στους δέκα πόντους. Με μπλοκ του Πετρέα η ομάδα του Φερνάντο Μπενίτεθ έφτασε στο 23-10 για να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 25-13 μετά από επίθεση του Ράουβερντινκ.

Διαφορετική εικόνα έδειξε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο σετ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκη πιέζοντας περισσότερο από την γραμμή του σερβίς και ανεβάζοντας την απόδοσή της στην επίθεση κατάφερε να φανεί πιο ανταγωνιστική. Μετά από επίθεση του Ουσίκοφ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 4-3 αλλά μίνι σερί του Ολυμπιακού έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Πειραιά να περάσει μπροστά με 5-4 και 7-5 μετά από μπλοκ του Αλεξίεφ. 

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και ισοφάρισε σε 7-7 μετά από άσο του Πελεκούδα αλλά το λάθος του ίδιου παίκτη έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να προηγηθεί και πάλι με 8-7 για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να συμβιδίζουν στο σκορ για αρκετή ώρα με τον Ολυμπιακό να κάνει το 15-13 με τον Οϊβάνεν για να οδηγήσει το σετ στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με 16-14. 

Με μπλοκ του Ουσίκοφ ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 16-16 και στο φινάλε του σετ διαδραματίστηκε ένα πραγματικό θρίλερ. Οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ με τον Ολυμπιακό να χάνει ένα σετ μπολ ενώ μια χαμένη επίθεση του Μπέμε έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα της Θεσσαλονίκης να φτάσει στο σετ μπολ κατακτώντας το σετ με μπλοκ του Πελεκούδα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο τρίτο σετ όπου και προηγήθηκε με 8-4 με μπλοκ του Πετρέα για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Με τον Τερζή στην γραμμή του σερβίς η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να επιστρέψει (10-8) αλλά ο Αλεξίεφ με κερδισμένο μπλοκ άουτ έδωσε και πάλι προβάδισμα τεσσάρων πόντων στον Ολυμπιακό (16-12) για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. 

Ο Ολυμπιακός διατηρούσε διαρκώς προβάδισμα 2-3 πόντων μέχρι την τελική ευθεία του σετ. Οι γηπεδούχοι μετά από λάθος επίθεση του Γκιόν έφτασαν στο 23-18 και στην κατάκτηση του τρίτου σετ με 25-20 μετά από μπλοκ του Πετρέα στον Ολλανδό ακραίο.

Στο τέταρτο σετ ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να οδηγήσει το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Οι Θεσσαλονικείς είχαν το προβάδισμα μέχρι το 16-15 του δεύτερου τεχνικού τάιμ άουτ και την επίθση του Ουσίκοφ. Σε εκείνο το σημείο ένα μπλοκ του Ανδρεάδη στον Γκιόν και ένα λάθος του Ολλανδού ακραίου στην επίθεση έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να προηγηθεί με 19-16 και 20-16 μετά από άσο του Ζουπάνι. Ο ΠΑΟΚ που δεν είχε πια και την ψυχολογία δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω και με λάθος του Κουμεντάκη ο Ολυμπιακός πήρε το σετ με 25-18 και τη νίκη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags