Facebook Pixel Sportdog.gr | Κοριτσάρες και Ευρωπαίες! Άνετη πρόκριση για τον Ολυμπιακό
| 2018-02-27 20:30:00

Κοριτσάρες και Ευρωπαίες! Άνετη πρόκριση για τον Ολυμπιακό

Sportdog Team
Κοριτσάρες και Ευρωπαίες! Άνετη πρόκριση για τον Ολυμπιακό

Η ομάδα του Μπράνκο Κοβέσεβιτς επιβλήθηκε με 3-0 σετ της Πφέφινγκεν και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ γυναικών για δεύτερη σερί χρονιά.

Οι «ερυθρόλευκες» μετά το 3-1 σετ του πρώτου αγώνα στην Ελβετία ήθελε να κατακτήσει δύο σετ για να πάρει την πρόκριση. Οι παίκτριες του Μπράνκο Κοβάσεβιτς εμφανίστηκαν ιδιαιτέρως σοβαρές και πέτυχαν τον στόχο τους με χαρακτηριστική άνεση.

Ενδεικτικό είναι ότι το πρώτο σετ ολοκληρώθηκε σε μόλις 16 λεπτά με σκορ 25-4 υπέρ του Ολυμπιακού. Στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Οστράβα - Κράσνονταρ. 

Στο πρώτο παιχνίδι οι Ρωσίδες είχαν επικρατήσει με 3-1 σετ εκτός έδρας και έχουν το πάνω χέρι για την πρόκριση. Ο επαναληπτικός των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένος για την 1η Μαρτίου.

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχες με το μπλοκ να λειτουργεί εξαιρετικά και τα καλά σερβίς της Νίεμερ προηγήθηκαν με 8-1 για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Το υπόλοιπο σετ εξελίχθηκε σε έναν υγιεινό περίπατο για τον Ολυμπιακό που έκανε ο,τι ήθελε σε σερβίς και μπλοκ με αποτέλεσμα να πάρει το σετ σε μόλις 16 λεπτά με 25-4.

Ίδια εικόνα και το δεύτερο σετ για τον Ολυμπιακό. Οι φιλοξενούμενες έδειξαν σημάδια ανάκαμψης αλλά η αγωνιστική διαφορά των δύο ομάδων ήταν αρκετά μεγάλη. Τα καλά σερβίς των παικτριών του Ολυμπιακού του έδωσαν διαφορά την ώρα που η Πφέφινγκεν πλησίαζε. 

Με την πρόκριση να έχει κριθεί οι γηπεδούχες χαλάρωσαν στο τρίτο σετ. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στις Ελβετίδες να έχουν τον έλεγχο μέχρι την τελική ευθεία. Στο 19-19 τα καλά σερβίς της Τζίνας Λαμπρούση έδωσαν το σετ και τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός είχε τον εντυπωσιακό αριθμό των 15 άσων ενώ σημείωσε και 9 μπλοκ. Πρώτη σκόρερ για την ομάδα του Μπράνκο Κοβάσεβιτς η Χίπε με 17 πόντους ενώ ακολούθησε η Νίεμερ με 16 και 6 άσους.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags