Facebook Pixel Sportdog.gr | Μίλησε η «πράσινη» ψυχή - Ασύλληπτη ανατροπή του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ!
| 2018-03-03 20:11:00

Μίλησε η «πράσινη» ψυχή - Ασύλληπτη ανατροπή του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ!

Sportdog Team
Μίλησε η «πράσινη» ψυχή - Ασύλληπτη ανατροπή του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ!

Απίθανη νίκη του Τριφυλλιού με 3-2 σετ!

Αρνείται να παραδοθεί ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου κατέθεσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο του Μετς την ψυχή και την καρδιά τους και πήραν μια ασύλληπτη νίκη που θέτει νέα δεδομένα στην υπόθεση της παραμονής. 

Στους 19 βαθμούς ανεβαίνουν οι «πράσινοι» που περιμένουν στραβοπάτημα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης για να «εξαργυρώσουν» την τεράστια νίκη τους. 

Καθοριστική συμβολή του προπονητή Ανδρεόπουλου και πάλι που έβαλε στο παιχνίδι τον νεαρό Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο και τον Μπέλο που έσπρωξαν το «τριφύλλι» προς τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός με την επιτυχία του αυτή σπάει και την κακή παράδοση που είχε στο τάι μπρέικ σε αγώνες πρωταθλήματος αφού είχε πέντε ήττες φέτος.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ έκανε πολλά λάθη και δεν κατάφερε να δείξει στον αγωνιστικό χώρο τις αρετές του. Με τον Σαφράνοβιτς και είναι κακός και τον Ουσίκοφ να κάνει αρκετά λάθη οι πρωταθλητές υπέστησαν μια απρόσμενη ήττα δεδομένων των προβλημάτων που έχει ο Παναθηναϊκός.

Άνετος στην τελική ευθεία ο ΠΑΟΚ

Χωρίς λάθη ξεκίνησαν τον αγώνα οι δύο ομάδες. Αυτό το γεγονός δεν επέτρεψε σε καμία να προσπεράσει με σημαντική διαφορά. Με επίθεση του Ουσίκοφ ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 6-4 αλλά τα διαδοχικά λάθη του δικεφάλου έδωσαν την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να προσπεράσει με 8-7 για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν μαζί στο σκορ με το προβάδισμα να εναλλάσσεται. Ο ΠΑΟΚ με μπλοκ του Τακουρίδη προηγήθηκε με δύο πόντους (15-13) διαφορά με την οποία οδήγησε το πρώτο σετ στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ και το 16-14 μετά από λάθος του Σίλμπερανγκελ στο φιλέ.

Μετά τη δεύτερη αναγκαστική διακοπή ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει σε 18-18 με τον Μπατατζίμ. Ο Πελεκούδας όμως με τα μπλοκ και ο Κουμεντάκης με το σερβίς του (ένας άσος) έδωσαν στον ΠΑΟΚ αέρα τεσσάρων πόντων (22-18) στην τελική ευθεία του σετ. Η ομάδα του Ντανιέλε Ρίτσι παραμένοντας σοβαρή μέχρι τέλους έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 25-20 και τον Σαφράνοβιτς.

Μεγάλη «πράσινη» ανατροπή από 11-18!

Με το πόδι στο γκάζι μπήκε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο σετ. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 4-2 με επίθεση του Σίλμπερανγκελ αλλά τα καλά μπλοκ από Πελεκούδα και Σαφράνοβιτς έδωσαν την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει και να προσπεράσει με 8-7 για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ.

Μετά την πρώτη αναγκαστική διακοπή ο ΠΑΟΚ με τα καλά σερβίς του Σαφράνοβιτς κατάφερε να πάρει διαφορά (12-8) μετά από επίθεση του Κουμεντάκη. Τα λάθη του Παναθηναϊκού συνεχίστηκαν και ο ΠΑΟΚ έφτασαν στο 16-9 του δεύτερο τεχνικού τάιμ άουτ.

Εκεί που το σετ για τον Παναθηναϊκό έμοιαζε χαμένο οι γηπεδούχοι έκαναν το απίθανο. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 18-11 αλλά ο Παναθηναϊκός με τον Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο να μπαίνει στη θέση του Ζονάτας και τον Δρογκάρη στο σερβίς η ομάδα του Ανδρεόπουλου μείωσε σταδιακά τη διαφορά και με δύο σερί λάθη του Κουμεντάκη κατάφερε να πάρει το σετ με 25-23 και να ισοφαρίσει σε 1-1 σετ.

Δεν επανέλαβε τα λάθη ο ΠΑΟΚ

Αποφασισμένος μπήκε ο ΠΑΟΚ στο τρίτο σετ. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 8-4 του πρώτου τεχνικού τάιμ άουτ με τον Σαφράνοβιτς με τους οδηγεί επιθετικά. Μετά την αναγκαστική διακοπή ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει αλλά τα καλά σερβίς του Τακουρίδη σε συνδυασμό με τα καλό μπλοκ έδωσαν στο πρωταθλητή διαφορά οκτώ πόντων (16-8) για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ.

Έχοντας πάρει σημαντική διαφορά ο ΠΑΟΚ στην τελική ευθεία του απέφυγε τα λάθη. Παρά τις προσπάθειες του Παναθηναϊκου οι φιλοξενούμενοι δεν επέτρεψαν να γίνει ότι και στο δεύτερο σετ και με τον Κουμεντάκη να παίρνει τις τελευταίες προσπάθειες ο ΠΑΟΚ κατάκτησε το τρίτο σετ με 25-17 και προηγήθηκε με 2-1 στα σετ.

Ανδρεόπουλος, Μπατατζίμ, Μπέλος τα κλειδιά της ανατροπής

Με το πόδι στο γκάζι μπήκε στο τέταρτο σετ ο Παναθηναϊκός. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 4-0 με τον Μπατατζίμ αλλά η ομάδα του Ντανιέλε Ρίτσι κατάφερε να ισοφαρίσει και να φτάσει στο 8-7 για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. 

Οι χαμένες επιθέσεις του Τζόνσον έδωσαν την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να προσπεράσει με 11-8 και να φτάσει και το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με 16-15 και την επίθεση του Γκιόν. Στην τελική ευθεία του σετ μίλησε η καρδιά των παικτών του Παναθηναϊκού. Με τον Μπέλο που μπήκε αντί του Τζόνσον, τον Ανδρεόπουλο και τον Μπατατζίμ οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 22-17 με μπλοκ άουτ του Βραζιλιάνουν ακραίου και στην κατάκτηση του σετ με 25-20 μετά από κόντρα επίθεση του Ανδρεόπουλου. 

Στο τάι μπρέικ ο Παναθηναϊκός συνέχισε από εκεί που τελέιωσε το τέταρτο σετ. Με τον Μπέλο να τελειώνει όλες τις κρίσιμες επιθέσεις και τον Πανταλέοντα στο μπλοκ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 12-9 έχοντας το πάνω χέρι για τη νίκη. Ο Μπέλος πήε τις δύο τελευταίες επιθέσεις που έδωσε το σετ στον Παναθηναϊκό με 15-11 και τους δύο βαθμούς.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags