Facebook Pixel Sportdog.gr | Η γυναίκα που έγραψε ιστορία στον Μαραθώνιο του Λονδίνου
| 2018-03-10 01:30:00

Η γυναίκα που έγραψε ιστορία στον Μαραθώνιο του Λονδίνου

Sportdog Team
Η γυναίκα που έγραψε ιστορία στον Μαραθώνιο του Λονδίνου

Μεγάλη τιμή για τη διοργάνωση.

Η Κάθριν Σουίτζερ θα πάρει για πρώτη φορά μέρος στον διεθνή Μαραθώνιο του Λονδίνου που θα γίνει τον Απρίλιο, 51 χρόνια μετά τη συμμετοχή της στον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Το 1967 η Αμερικανίδα δρομέας έγινε η πρώτη γυναίκα που συμμετείχε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης και με τον τρόπο αυτό άνοιξε το δρόμο στις γυναίκες να ρίξουν ακόμη ένα «κάστρο» των ανδρών.

Πριν την συμμετοχή της στη Βοστώνη απαγορευόταν η συμμετοχή των γυναικών στο Μαραθώνιο, αλλά η Σουίτζερ ανέτρεψε τα δεδομένα, παρά το γεγονός ότι οι διοργανωτές προσπάθησαν την ώρα του αγώνα να την παρεμποδίσουν.

«Οι δρόμοι του Λονδίνου αποτελούν σημαντικό μέρος της ιστορίας των γυναικών, καθώς και των δικαιωμάτων των γυναικών» δήλωσε η Σουίτζερ για την συμμετοχή της στο Λονδίνο.

Το 1980 συνέβαλε στην διοργάνωση του Μαραθώνιου Γυναικών στο Λονδίνο, γεγονός που βοήθησε τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να επιβάλει τον Μαραθώνιο και των γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984.

«Από τότε και εγώ ήθελα να τρέξω στο Λονδίνο, αλλά ήμουν πολύ απασχολημένη. Τώρα έφθασε η ώρα και είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα μετάσχω στον αγώνα στις 22 Απριλίου» είπε η 71χρονη πλέον Σουίτζερ, στην οποία οι διοργανωτές θα δώσουν τον αριθμό συμμετοχής 261, το νούμερο δηλαδή με το οποίο έτρεξε και στη Βοστώνη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags