Facebook Pixel Sportdog.gr | Εκτός final-4 ο Ολυμπιακός
| 2018-03-16 22:06:00

Εκτός final-4 ο Ολυμπιακός

Sportdog Team
Εκτός final-4 ο Ολυμπιακός

Χωρίς ελληνική συμμετοχή, για πρώτη φορά από το 2005, θα διεξαχθεί το φετινό final-4 της Euroleague γυναικών στην υδατοσφαίριση.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε απόψε 11-10 από την κάτοχο του τίτλου Κίνεφ Κίρισι, στον αγώνα ρεβάνς της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης, και αποκλείστηκε, αφού το πρώτο ματς στη Ρωσία είχε λήξει ισόπαλο 10-10.

Η Προκοφίεβα πέτυχε το νικητήριο γκολ, εννέα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, αφήνοντας την πρωταθλήτρια Ελλάδας να αγωνιστεί στο τουρνουά της... παρηγοριάς, στις 13-14 Απριλίου, διεκδικώντας το LEN Trophy.

Ο Ολυμπιακός, ο οποίος αγωνίστηκε με την Ιωάννα Σταματοπούλου κάτω από τα δοκάρια αντί της Χρυσής Διαμαντοπούλου, αιφνιδιάστηκε στο πρώτο τρίλεπτο της αναμέτρησης και βρέθηκε να χάνει 2-0, με τις Ρωσίδες να παίζουν πολύ σκληρή άμυνα και να αξιοποιούν δύο από τις τρεις αποβολές που κέρδισαν σε αυτό το διάστημα.

Η απάντηση των πρωταθλητριών Ελλάδας ήταν άμεση, καθώς η Εγκενς σε παίκτρια παραπάνω και η Εμολο, με πέναλτι που κέρδισε η Ασημάκη, έφεραν γρήγορα το ματς στα ίσια. Ανάλογη εικόνα είχε και η δεύτερη περίοδος, με την Προκοφίεβα να πετυχαίνει δύο διαδοχικά γκολ για το 2-4 και τις ?ερυθρόλευκες? να δυσκολεύονται πολύ επιθετικά, μέχρι η Μόνικα Εγκενς να δώσει τις λύσεις. Η Τσουκαλά με γκολ στην παίκτρια παραπάνω ισοφάρισε 5-5, 40΄΄ πριν τη λήξη του ημιχρόνου και όλοι οι οιωνοί έδειχναν... θρίλερ.

Η Εμολο έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στον Ολυμπιακό (6-5), 5΄33΄΄ πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου και ο ενθουσιασμός στις εξέδρες του ?Πέτρος Καπαγέρωφ? εκτοξεύθηκε, όταν η Εγκενς με το τέταρτο προσωπικό της τέρμα έκανε το 7-5.

Οι παίκτριες της Κίνεφ έδειχναν κουρασμένες και δεν συνέχισαν το σκληρό πρέσινγκ στην άμυνα, όμως οι ?ερυθρόλευκες? δεν κατάφεραν στο σημείο αυτό να ξεφύγουν και να ?καθαρίσουν? το παιχνίδι. Αντίθετα, η Σομπόλεβα σε παίκτρια παραπάνω (στην πρώτη αποβολή που κέρδισαν οι Ρωσίδες μετά το ξεκίνημα) μείωσε και η Ιβάνοβα σε κόντρα ισοφάρισε σε 7-7, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο οκτάλεπτο.

Η φάση αυτή ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς Ολυμπιακού, καθώς φάνηκε η μπάλα να μην περνάει τη νοητή γραμμή τέρματος. Στην τελευταία περίοδο, Ελευθερία Πλευρίτου και Αβραμίδου σκόραραν από την περιφέρεια και έβαλαν μπροστά τις γηπεδούχους, αλλά η Σιμάνοβιτς ?απάντησε? και τις δύο φορές σε ισάριθμες επιθέσεις με παίκτρια παραπάνω και η Ρίζκοβα ?χτύπησε? στην κόντρα για το 9-10, 1΄44΄΄ πριν τη λήξη.

Οι διαιτητές έκαναν... δώρο μία αποβολή στον Ολυμπιακό και η Ασημάκη από κοντά ισοφάρισε στα 56΄΄, όμως στη συνέχεια η Κίνεφ κέρδισε με τη σειρά της αποβολή και οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το... προφανές: η μπάλα κατέληξε στην Εκατερίνα Προκοφίεβα και η μεγάλη ηγέτης της ρωσικής ομάδας πέτυχε στα 9΄΄ το γκολ που έστειλε την ομάδα της να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης και άφησε τον Ολυμπιακό, για πρώτη φορά από το 2014, εκτός τετράδας της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός είχε 6/8 με παίκτρια παραπάνω, 1/1 πέναλτι και 3 γκολ από την περιφέρεια.
Η Κίνεφ είχε 6/7 με παίκτρια παραπάνω, 2 γκολ από την περιφέρεια και 3 στην κόντρα. 

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-3, 2-2, 3-4

Διαιτητές: Βάρκονι (Ουγγαρία), Μπουτς (Ισπανία)
Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Εγκενς 4, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Μαργ. Πλευρίτου, Εμολο 2, Βασ. Πλευρίτου, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου
ΚΙΝΕΦ ΚΙΡΙΣΙ (Αλεξάντρ Καμπάνοφ): Καρνάουχ, Ζούμπκοβα, Προκοφίεβα 3, Σιμάνοβιτς 2, Ντιατσένκο, Κρίμερ 1, Χαμζάεβα, Κιρίλτσεβα, Ιακούσεβα, Σομπόλεβα 2, Ιβάνοβα 1, Ρίζκοβα 2, Σμίκοβα

Πηγή: praktoreio-sport.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags