Facebook Pixel Sportdog.gr | Στον τελικό του Challenge Cup και στους άνδρες ο Ολυμπιακός!
| 2018-03-21 20:14:00

Στον τελικό του Challenge Cup και στους άνδρες ο Ολυμπιακός!

Sportdog Team
Στον τελικό του Challenge Cup και στους άνδρες ο Ολυμπιακός!

Θρίαμβος των Πειραιωτών με 3-0 σετ επί της Σουργκούτ!

Επιστροφή σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από 13 χρόνια για την ανδρική ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 3-0 της Σουργκούτ και με δύο νίκες πήραν θριαμβευτική πρόκριση στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ.

Ο Ολυμπιακός καταφέρνει κάτι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα αφού με διαφορά λίγων λεπτών τόσο ανδρική όσο και η γυναικεία ομάδα βόλεϊ προκρίθηκαν στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ. Μάλιστα οι προκρίσεις των δύο τμημάτων ήρθαν με διαφορά λίγων λεπτών.

Οι Πειραιώτες κόντρα στη Σουργκούτ έπαιξαν όσο χρειαζόταν για να πάρουν την πρόκριση κατακτώντας με χαρακτηριστική άνεση τα δύο πρώτα σετ. Στο τρίτο σετ ο Φερνάντο Μουνιόθ επέλεξε να ξεκουράσει παίκτες βάζοντας αρκετούς αναπληρωματικούς χωρίς όμως ο Ολυμπιακός να απωλέσει σετ.

Ο Ο Ολυμπιακός πήρε με την πρόκρισή του στον τελικό και «εκδίκηση» αφού η Σουργκούτ ήταν η ομάδα που τους απέκλεισε τις δύο περασμένες σεζόν.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλους τους τομείς του αγώνα και έφτασαν σε μια ακόμη νίκη. Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ο Οϊβάνεν με 12 πόντους και ακολούθησε ο Αλεξίεφ με 10 πόντους και τρία μπλοκ. 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Ντρίζγκα, Πετρέα, Μπέμε, Ραούβερντινκ, Αλεξίεφ, Οϊβάνεν και λίμπερο τον Στεφάνου. Οι Ρώσοι ξεκίνησαν τον αγώνα με τους Γκλιβένκο, Κρισμάνοβιτς, Ούρσοφ, Ιβάνοφ, Σαφόνοφ, Καμπιμπούλιν και λίμπερο τον Αντρέεφ.

Αμφίρροπο ήταν στους πρώτους πόντους το πρώτο σετ. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πάρει σημαντική διαφορά. Ο Ολυμπιακός όμως προηγήθηκε για πρώτη φορά με δύο πόντους (10-8) με τον Αλεξίεφ ενώ έφτασε στο 15-11 με διαδοχικά λάθη των Ρώσων διαγωνίων. Οι φιλοξενούμενοι όμως με κύριο επιθετικό όπλο τον Κρισμάνοβιτς πλησίασαν στο σκορ (22-20) με τον Ζουπάνι να καθαρίζει το σετ για τον Ολυμπιακό με μια επίθεση και ένα μπλοκ.

Έχοντας μετατρέψει το υπόλοιπο της αναμέτρησης σε τυπική διαδικασία ο Ολυμπιακός μπήκε στο τρίτο σετ με τους αναπληρωματικούς του παίκτες. Οι Ρώσοι αρχικά προηγήθηκαν αλλά ένα χαμένο σερβίς του Σεφράνοφ έδωσε στον Ολυμπιακό το προβάδισμα με 16-15 για πρώτη φορά. Με τον Ρουμελιωτάκη να είναι αξιόπιστος επιθετικά και τον Πετρέα να είναι εντυπωσιακός στο σερβίς ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 3-0 σετ.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags