Facebook Pixel Sportdog.gr | «Λύγισε» στο φινάλε ο Ολυμπιακός – Ψάχνει ανατροπή στην Τουρκία για την κούπα!
| 2018-04-04 20:40:00

«Λύγισε» στο φινάλε ο Ολυμπιακός – Ψάχνει ανατροπή στην Τουρκία για την κούπα!

Sportdog Team
«Λύγισε» στο φινάλε ο Ολυμπιακός – Ψάχνει ανατροπή στην Τουρκία για την κούπα!

Ήττα για τις Ερυθρόλευκες (3-2 σετ) από την Μπούρσα στον 1ο τελικό του Challenge Cup.

Η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού πάλεψε μέχρι τέλους, ισοφάρισε σε 2-2 από το 0-2, ωστόσο ηττήθηκε εντός έδρας με 3-2 στο τάι μπρέικ από την Μπούρσα στον πρώτο τελικό του Challenge Cup.

Πλέον οι παίκτριες του Μπράνκο Κοβάσεβιτς καλούνται να κάνουν την υπέρβαση στον δεύτερο τελικό και να παλέψουν για την ανατροπή και την κατάκτηση του τροπαίου μέσα στην Τουρκία.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού:

Οι «ερυθρόλευκες» βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο όταν και είδαν τις αντίπαλές τους να προηγούνται με 2-0 σετ αλλά δεν το έβαλαν κάτω. Ανεβάζοντας την απόδοσή τους σε σερβίς και υποδοχή κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2 και να κριθούν τα πάντα στο τάι μπρέικ.

 

Στο κρίσιμο πέμπτο σετ οι Τουρκάλες έφτασαν στο ματς μπολ με 14-12. Η Χίπε έκανε ένα εξαιρετικό σερβίς στην τελευταία φάση του σετ και από καθαρή ατυχία δεν κατάφερε να πάρει τον άσο και να δώσει παράταση στο θρίλερ. 

Στον επαναληπτικό της Προύσας σε μια εβδομάδα ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει τη νίκη προκειμένου να εξαντλήσει τις πιθανότητές του. Η Μπούρσα όμως είναι εκείνη που έχει το πάνω χέρι για την κατάκτηση της κούπας.

Η Χίπε ήταν η πρώτη σκόρερ για τον Ολυμπιακό με 24 πόντους. Ακολούθησε η Πολ με 20 και η Νιεμέρ και 18 και τέσσερις άσους. Η Ντιμίτροβα ήταν μια ομάδα μόνη της με 32 πόντους. Η Γιλντιρίμ ακολούθησε με 12 και η Μπελιέμ 10 και τέσσερα μπλοκ.

Εξαιρετικό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Μπράνκο Κοβάσεβιτς με όπλο το καλό σερβίς της Νιεμέρπίεσε την αντίπαλη υποδοχή παίρνοντας εύκολους πόντους με της Χίπε. Κάπως έτσι οι γηπεδούχες προηγήθηκαν με 8-3 για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. 

Αλλαγή σκηνικού είχαμε μετά την πρώτη αναγκαστική διακοπή. Ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στην υποδοχή επιτρέποντας σε Ντιμίτροβα και Λέις να χτυπήσουν από την γραμμή του σερβίς. Με πέρασμα της Νιλάι οι Τουρκάλες προσπέρασαν για πρώτη φορά με 13-12 για οδηγήσουν το σετ στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με 16-14 και πλασέ της Γιλντιρίμ.

Η κακή απόδοση του Ολυμπιακού στην υποδοχή συνεχίστηκε. Με άσο της Γιλντιρίμ και παράβαση της Πολ στο φιλέ οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν με 19-15 αναγκάζοντας τον Μπράνκο Κοβάσεβιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Με δύο σερί επιθέσεις της Ντιμίτροβα η Μπούρσα ξέφυγε με 21-15 κατακτόντας τελικά το σετ με 25-17 με άσο της Βουλγάρας ακραίας. 

Όπως τελείωσε το πρώτο σετ μπήκε στο δεύτερο η Μπούρσα. Οι Τουρκάλες με όπλο τους το σερβίς και με την Γιλντιρίμ να τους οδηγεί επιθετικά προηγήθηκαν με 8-4 για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. 

Με κακή επίθεση της Γιλντιρίμ ο Ολυμπιακός πλησίασε στους δύο πόντους. Δύο σερί λάθη όμως των «ερυθρολεύκων» επ-έτρεψε στςι Τουρκάλες να προσπεράσουν και πάλι με διαφορά και με μπλοκ της Λέις να κάνουν το 15-8 για να οδηγήσουν το σετ στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με 16-10 και επίθεση της Ντιμίτροβα.

Σε εκείνο το σημείο μπήκε στο παιχνίδι η Νιεμέρ. Η Αμερικανίδα ακραία με δικούς της σερί πόντους αλλά και διαδοχικούς άσους έδεωσε την κατάλληλη πνοή στον Ολυμπιακό που ισοφάρισε σε 21-21 με το κλειστό του Ρέντη να παίρνει φωτιά. Οι φιλοξενούμενες όμως με επίθεση της Λέις και πλασέ της Γιλντιρίμ έφτασαν στο σετ μπολ (24-22) και κατέκτησαν το δεύτερο σετ με επίθεση της Ντιμίτροβα.

Το τρίτο σετ δεν αντέχει σε κριτική. Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να δείξει το πραγματικό του αγωνιστικό πρόσωπο. Όντας ασυναγώνιστος από την γραμμή του σερβίς και με την Νιεμέρ σε ημιάγρια κατάσταση η ομάδα του Μπράνκο Κοβάσεβιτς μπήκε φουριόζα πήρε διαφορά και μετέτρεψε σε πάρτι το σετ. Μόνη κακή στιγμή στο σετ ο άσχημος τραυματισμός της κεντρικής Εργκούλ Αβτζί που δεν πάτησε καλά στην προσπάθεια για επίθεση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει στο παιχνίδι.

Στο τέταρτο σετ ο Ολυμπιακός βρέθηκε και πάλι με την πλάτη στον τοίχο. Οι γηπεδούχες όμως με αποθέματα ψυχής και την Χίπε σε καλή μέρα έκαναν και πάλι την ανατροπή οδηγώντας το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.

Στο κρίσιμο πέμπτο σετ ο Ολυμπιακός κατάφερε να φέρει τα πράγματα στα ίσα μετά το αρχικό 8-5. Οι Τουρκάλες έφτασαν στο ματς μπολ και στο σερβίς που θα ισοφάριζε για τον Ολυμπιακό η Χίπε ήταν άτυχη καθώς η μπάλα κόντραρε στο φιλέ και έδωσε την ευκαιρία για επίθεση στην Ντιμίτροβα που τελείωσε και το παιχνίδι.

Τα σετ: 17-25, 23-25, 25-7, 25-18, 13-15

Η διακύμανση:
1ο σετ: 8-3, 14-16, 15-21, 17-25
2ο σετ: 4-8, 10-16, 17-21, 23-25
3ο σετ: 8-2, 16-6, 21-6, 25-7
4ο σετ: 7-8, 14-16, 21-18, 25-18
5ο σετ: 3-5, 7-10, 9-12, 13-15

ΠΗΓΗ: sdna.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags