Facebook Pixel Sportdog.gr | «Λύγισε» στο πύρινο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός και έχασε την Ευρωκούπα – Κέρδισε το χειροκρότημα!
| 2018-04-11 22:12:00

«Λύγισε» στο πύρινο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός και έχασε την Ευρωκούπα – Κέρδισε το χειροκρότημα!

Sportdog Team
«Λύγισε» στο πύρινο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός και έχασε την Ευρωκούπα – Κέρδισε το χειροκρότημα!

Η Ραβένα κατέκτησε το CEV Challenge Cup.

Ο Ολυμπιακός πάλεψε με την συγκλονιστική βοήθεια της εξέδρας, στο κατάμεστο ΣΕΦ, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή κόντρα στην Ραβένα (είχε χάσει με 3-1 σετ στην Ιταλία) και έτσι έχασε την κούπα στον τελικό του CEV Challenge Cup.

Οι Πειραιώτες έχασαν το πρώτο σετ στον δεύτερο αγώνα για τον τελικό με 26-28, παρόλα αυτά αντέδρασαν στο δεύτερο, το οποίο πήραν με 25-23 και παρέμειναν ζωντανοί στη διεκδίκηση του τίτλου, όμως το όνειρο έσβησε γρήγορα. Έχασαν το τρίτο με 20-25 και μαζί και την κούπα.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Ραβέννα ξεκίνησε το παιχνίδι με ξεκάθαρη τακτική να σημαδέψει τον Αλεξίεφ στην υποδοχή. Ο Βούλγαρος είχε πρόβλημα στο συγκεκριμένο θέμα αλλά αυτό δεν κόστισε στον Ολυμπιακό με τους Ιταλούς να χαρίζουν αρκετούς πόντους από την γραμμή.

Κάπως έτσι το πρώτο σετ εξελισσόταν χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να καταφέρει να πάρει σημαντική διαφορά. Οι Ιταλοί με μπλοκ του Γκεοργκίεφ στον Οϊβάνεν έφτασαν στο 22-19 στο φινάλε του σετ.

Με τα καλά σερβίς του Ντρίζγκα όμως ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 22-22 και έφτασε στο σετ μπολ μς 24-23 μετά από χαμένο σερβίς του Μπούγκεκερ. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν συνολικά τρία σετ μπολ μέχρι να φτάσουν στο 28-26 μετά από λάθος του Οϊβάνεν.

 

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί με 4-1 με μπλοκ του Μπέμε. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με 8-4 μετά από μπλοκ άουτ του Αλεξίεφ. Οι Ιταλοί κατάφεραν να μειώσουν προσωρινά αλλά ο Ολυμπιακός μετά από χαμένη επίθεση του Μαρεκάλ έφτασε στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με 16-11.

Οι φιλοξενούμενοι με καλά σερβίς και αποτελεσματικό μπλοκ έφτασαν στο 20-20 και το 21-20 με μπλοκ του Μαρεκάλ. Οι Ιταλοί προηγήθηκαν ακόμη και με δύο πόντους (23-21) με τον Μπούγκεκερ και είχαν το πάνω χερί για το σετ. Με τον Ράουβερντινκ όμως ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή και όχι μόνο έφτασε στο σετ μπολ αλλά με άσο του Ολλανδού ακραίου κατέκτησε το σετ και ισοφάρισε σε 1-1 μένοντας ζωντανός στη διεκδίκηση της κούπας.

Με τον Ράουβερντινκ στη γραμμή του σερβίς να ξεκινά ιδανικά ο Ολυμπιακός έφτασε 6-1 μετά από χαμένη επίθεση του Μαρεκάλ για να φτάσει στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με 8-5 μετά από χαμένο σερβίς του Ραφαέλι. Ο Ολυμπιακός με άσο του Μπέμε έφτασε στο 15-10 και 16-12 για το δεύτερο τέχνικο τάιμ άουτ μετά από πρώτο χρόνο του Πετρέα.

Μετά τη δεύτερη αναγκαστική διακοπή ξεκίνησε το show του Μπούγκεκερ. Ο διαγώνιος των Ιταλών πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με διαδοχικές καλές επιθέσεις έβαλε την ομάδα του στη θέση του οδηγού. Με επίθεση του Οϊβάνεν ο Ολυμπιακός μείωσε σε 21-20 αλλά νέο σερί των Ιταλών τους έδωσαν το σετ και το τρόπαιο του Τσάλεντζ καπ μετά από μπλοκ του Ντιαμαντίνι.

Με την κούπα να έχει κριθεί ο Ολυμπιακός και η Ραβέννα έβαλαν του αναπληρωματικούς τους παίκτες. Οι Ιταλοί όντας σοβαροί μέχρι το τέλος πήραν τελικά τη νίκη με 3-1 σετ και έφτασαν στην κατάκτηση του τροπαίου με δύο νίκες επί της ομάδας του Πειραιά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags