Facebook Pixel Sportdog.gr | Κρίμα για τα κορίτσια του Ολυμπιακού - Έχασαν την Ευρωκούπα από την Ντουναουϊβάρος
| 2018-04-14 16:26:00

Κρίμα για τα κορίτσια του Ολυμπιακού - Έχασαν την Ευρωκούπα από την Ντουναουϊβάρος

Sportdog Team
Κρίμα για τα κορίτσια του Ολυμπιακού - Έχασαν την Ευρωκούπα από την Ντουναουϊβάρος

Το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της κατέκτησε η Ντουναουϊβάρος που επικράτησε με 13-11 του Ολυμπιακού στον τελικό του final four του Len Trophy γυναικών που διεξήχθη στην πόλη Ματαρό της Ισπανίας.

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη σε σχέση με τον ημιτελικό κόντρα στην Πάντοβα είχε κακή απόδοση στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κατακτήσει το τέταρτο ευρωπαϊκό στην ιστορία του τμήματος πόλο γυναικών.

Από την άλλη οι Μαγυάρες έφτασαν στην πηγή στην τέταρτη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκό τελικό. Το 2001 είχαν χάσει το κύπελλο κυπελλούχων από την Σκιφ Μόσχας, το 2003 είχαν ηττηθεί από την Γλυφάδα στον τελικό του Τσάμπιονς Καπ και το 2009 έχασαν το Len Trophy από την Στουρμ Τσέκοφ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι παίζοντας αρκετά από τη θέση της φουνταριστής. Η Ασημάκη τροφοδοτήθηκε αρκετές φορές κέρδισε τέσσερις αποβολές και ένα πέναλτι στο πρώτο οκτάλεπτο δείγμα του καλού παιχνιδιού που έκανε. Κάπως έτσι η ομάδα του Χάρη Παυλίδη προηγήθηκε με 4-3 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι της Αβραμίδου προτού ισοφαρίσει η Εμτσουνού σε 4-4 που ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός εγκλωβίστηκε στην καλή άμυνα των τυπικά φιλοξενούμενων. Οι καλές αποκρούσεις της Άαρτς επέτρεψε στη Ντουαουϊβάρος να προηγηθεί για πρώτη φορά με δύο γκολ (6-4) με τέρμα της Γκάρντα στην παίκτρια παραπάνω και της Εμτσουνού με σουτ από την περιφέρεια. 

Η Αβραμίδου μείωσε στο γκολ για τον Ολυμπιακό ενώ η Σίλαγκι διαμόρφωσε το 7-5 του πρώτου ημιχρόνου. Με γκολ της ίδιας παίκτριας η Ντουναουϊβάρος προηγήθηκε για πρώτη φορά με τρία τέρματα (5-8) στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου. 

Η διαφορά των τριών τερμάτων παρέμεινε μέχρι το 6-9 οπότε και ο Ολυμπιακός έκανε την αντεπίθεσή του. Με γκολ των Έγκενς, Αβραμίδου και Έμολο η ομάδα του Χάρη Παυλίδη κατάφερε να ισοφαρίσει αλλά η Γκάρντα έκανε το 10-9 που ήταν και το σκορ του τρίτου οκταλέπτου. 

Στην έναρξη του τέταρτου οκταλέπτου η Έγκενς ισοφάρισε σε 10-10 για τον Ολυμπακό. Η Γκάντα όμως με εύστοχο χτύπημα πέναλτι και η Γκουρισάτι στην κόντρα έδωσαν και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων στην Ντουναουϊβάρος και ξεκάθαρο προβάδισμα.

Η Έμολο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι κατάφερε να μειώσει σε 12-11 για τον Ολυμπιακό τρία λεπτά πριν το τέλος αλλά η Γκουρισάτι διαμόρφωσε το 13-11 που ήταν και το τελικό σκορ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags