Facebook Pixel Sportdog.gr | Πρόβλημα με το γήπεδο της ΑΕΚ - Επιστολή στη ΓΓΑ για τελικό
| 2018-04-24 23:45:00

Πρόβλημα με το γήπεδο της ΑΕΚ - Επιστολή στη ΓΓΑ για τελικό

Sportdog Team
Πρόβλημα με το γήπεδο της ΑΕΚ - Επιστολή στη ΓΓΑ για τελικό

Τι ανέφερε η επιστολή που δέχτηκε ο υφυπουργός αθλητισμού;

Την παραχώρηση κάποιας Ολυμπιακής εγκατάστασης, προκειμένου να φιλοξενηθεί ο τελικός της ΑΕΚ στο Challenge Cup, ζητά η ομοσπονδία χάντμπολ, με έγγραφο που απέστειλε σήμερα (24/4) στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη. Με δεδομένο ότι η Ενωση βρίσκεται «αγκαλιά» με την πρόκριση, μετά τη νίκη της με 29-21 επί της Μαδέιρα στην Πορτογαλία στον πρώτο ημιτελικό, δημιουργείται πρόβλημα με το γήπεδο που θα φιλοξενηθεί ο εν Ελλάδι τελικός, καθώς η αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ δεν πληροί τις προδιαγραφές που απαιτεί η ευρωπαϊκή ομοσπονδία χάντμπολ.

Η ΟΧΕ προκρίνει ως πιθανές λύσεις, είτε το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ, είτε τα Ολυμπιακά γυμναστήρια του Γαλατσίου ή των Ανω Λιοσίων.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να ζητήσουμε την συνδρομή σας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ένα σοβαρό γηπεδικό πρόβλημα που ενδέχεται να παρουσιαστεί στο σωματείο Χειροσφαίρισης της ΑΕΚ. Αναλυτικά σας ενημερώνουμε τα εξής:

Το τμήμα Χάντμπολ Ανδρών της ΑΕΚ βρίσκεται ένα βήμα πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Ευρώπης Τσάλεντζ Καπ (στον 1ο αγώνα του ημιτελικού κέρδισε την Πορτογαλική Μαδέιρα με σκορ 29-21. Ο επαναληπτικός αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Απριλίου στις 15.00 στο ΟΑΚΑ (Αίθουσα Κασιμάτης).

Σε περίπτωση πρόκρισης στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ, θα πρέπει να αγωνιστεί σε γήπεδο που να πληροί τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τελικούς Ευρωπαϊκών Κυπέλλων (ενδεικτικά σας αναφέρουμε: α) αντικριστές κερκίδες, β) διαστάσεις 45Χ25, γ) μεγάλη χωρητικότητα, δ) χώρος για τηλεοπτικές κάμερες, ε) θέσεις δημοσιογράφων, στ) θέσεις διαφημιστικών πινακίδων, κλπ).

Όπως ήδη γνωρίζετε, στο λεκανοπέδιο της Αττικής ελάχιστα γήπεδα πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και ως εκ τούτου θα σας παρακαλούσαμε για την παρέμβασή σας, προκειμένου ο τελικός αγώνας (σε περίπτωση πρόκρισης) να μπορέσει να γίνει σε μία Ολυμπιακή εγκατάσταση, είτε στο ΟΑΚΑ (Κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ), είτε στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, είτε στο κλειστό γυμναστήριο Λιοσίων».

H AEK έχει προθεσμία έως τις 30 Απριλίου για να δηλώσει την έδρα της.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags