Facebook Pixel Sportdog.gr | Καυστική Στεφανίδη: «Να κόψουμε τα πόδια ή τα χέρια άλλων αθλητών για να γίνουμε ίσοι»
Άλλα Σπορ
| 2018-05-04 14:21:00

Καυστική Στεφανίδη: «Να κόψουμε τα πόδια ή τα χέρια άλλων αθλητών για να γίνουμε ίσοι»

Sportdog Team
Καυστική Στεφανίδη: «Να κόψουμε τα πόδια ή τα χέρια άλλων αθλητών για να γίνουμε ίσοι»

Κράξιμο για τους νέους κανονισμούς της ΙΑΑF.

Θέση για το θέμα που έχει προκύψει με την αλλαγή των κανονισμών της IAAF για τον υπερανδρογονισμό, που έβαλε στο στόχαστρο την κορυφαία αθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων, Κάστερ Σεμένια, πήρε η Κατερίνα Στεφανίδη.

«Δεν είναι επιλογή της (σ.σ. της Κάστερ Σεμένια), αλλά ταυτόχρονα εύχομαι να δαπανούσαν περισσότερη ενέργεια στο να προωθήσουν το άθλημα, να φέρουν περισσότερα χρήματα, περισσότερους χορηγούς, παρά να προσπαθούν να βοηθήσουν ένα αγώνισμα ή έναν αθλητή ενός αγωνίσματος που βγήκε δεύτερος, επειδή κάποιος άλλος έχει περισσότερη τεστοστερόνη με φυσικό τρόπο», σχολίασε αρχικά και συνέχισε: 

«Θέλουν να δημιουργήσουν ισότητα -είτε αυτό είναι ισότητα, είτε όχι-, σε ποιο σημείο, όμως, θα σταματήσουν; Όπως έχουν αναφέρει κάποιοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είμαι μια από τις πιο κοντές αθλήτριες στους στίβους αυτή τη στιγμή. Τι σκοπεύουν να κάνουν; Μήπως να κόψουμε τα πόδια ή τα χέρια των υπόλοιπων, για να γίνουμε ίσες; Γιατί σίγουρα υπάρχει συσχετισμός ανάμεσα στο ύψος και το επί κοντώ. 

Αν πρόκειται να δημιουργήσεις έναν τέτοιο κανονισμό, τότε ίσως πρέπει να συμπεριλάβεις όλα τα αγωνίσματα. Βρίσκω παράξενο, να χρησιμοποιείται μόνο σε λίγα από αυτά. Αν παίρνεις μία τέτοια απόφαση, πρέπει να συμπεριλάβεις τα πάντα. Αν κάποιος από αυτούς τους αθλητές συμμετάσχει στο επί κοντώ ή στο άλμα εις ύψος, θα προσθέσουμε (σ.σ. στον κανονισμό) τα αγωνίσματα από την επόμενη σεζόν;».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags