Facebook Pixel Sportdog.gr | Πρωταθλητής με… σκούπα! Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» τον ΠΑΟΚ με 3-0 και επέστρεψε στον θρόνο
| 2018-05-09 20:32:00

Πρωταθλητής με… σκούπα! Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» τον ΠΑΟΚ με 3-0 και επέστρεψε στον θρόνο

Sportdog Team
Πρωταθλητής με… σκούπα! Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» τον ΠΑΟΚ με 3-0 και επέστρεψε στον θρόνο

Οι Πειραιώτες με 3-0 σετ και 3-0 νίκες πήραν την κούπα.

Ο Ολυμπιακός ξόρκισε έπειτα από τρία χρόνια την κατάρα του ΠΑΟΚ που έσπαγε κάθε χρόνο την έδρα και σήκωσε απόλυτα δίκαια το πρωτάθλημα στο Ρέντη με 3-0 σετ και 3-0 νίκες!

Η ομάδα του Πειραιά χτίστηκε το καλοκαίρι με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά το 2014 και το κατάφερε με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Αυτός είναι ο 28ος τίτλος πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό που εκθρόνισε τον ΠΑΟΚ.

Οι Πειραιώτες έφτασαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος χωρίς να κάνουν ήττα. Είναι κάτι που συμβαίνει για δεύτερη φορά στην ιστορία της Volleyleague από το 1999 και το νέο σύστημα καταγραφή πόντων. Ο ΠΑΟΚ πέφτει από την κορυφή μετά από τρία επιτυχημένα χρόνια.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πάλεψε στο πρώτο παιχνίδι όπου και θα μπορούσε να κάνει το break αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-0 μετά από άστοχη επίθεση του Κουμεντάκη με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει αμέσως σε 3-3 και τους γηπεδούχους να φτάνουν στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με 8-7. Οι γηπεδούχοι με επίθεση του Οϊβάνεν έφτασαν και πάλι στο +2 (10-8) με τον ΠΑΟΚ να ανακάπτει και προσπερνά με 13-12 μετά από άσο του Σαφράνοβιτς.

 

Με επίθεση του Αλεξίεφ και χαμένη επίθεση του Ουσίκοφ ο Ολυμπιακός έφτασε στο 16-14 για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ανέκαμψε και πάλι αμέσως με Ουσίκοφ και Κουμεντάκη ενώ με άσο του Βούλγαρου διαγώνιο προηγήθηκε και πάλι με 21-20 στην τελική ευθεία του σετ. Η ομάδα του Μουνιόθ όμως φάνηκε ψύχραιμη στο φινάλε και με Ράουβερντινκ και Οϊβάνεν έφτασε στο 25-22 και το 1-0 σετ. 

Με άσο του Οϊβάνεν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με δύο πόντους στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ. Με μπλοκ του ίδιου παίκτη η ομάδα του Πειραιά έφτασε στο 7-4 και είχε το πάνω χέρι. Με τον Σαφράνοβιτς όμως στην γραμμή του σερβίς (ένας άσος) η ομάδα της Θεσσαλονίκης ισοφάρισε σε 7-7 με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με 8-7 μετά από επίθεση του Ράουβερντινκ.

Με μπλοκ του Αλεξίεφ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 9-7 μετά την αναγκαστική διακοπή αλλά και πάλι ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και ισοφάρισε σε 10-10 με μπλοκ του Τακουρίδη. Με τον Οϊβάνεν στην γραμμή του σερβίς οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 14-10 μετά από επίθεση του Αλεξίεφ και έφτασαν στο 16-12 του δεύτερου τεχνικού τάιμ άουτ με επίθεση του Οϊβάνεν.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 19-19 με μπλοκ του Τακουρίδη αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός είχε την απάντηση. Με Οϊβάνεν και Αλεξίεφ η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε με 24-21 και πήρε το δεύτερο σετ με 25-21 κάνοντας το 2-0.

Με την ψυχολογία στα ύψη ο Ολυμπιακός μπήκε στο τρίτο σετ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 8-6 για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ ενώ έφτασαν στο 14-11 με άσο του Οϊβάνεν. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε με Κουμεντάκη και Ουσίκοφ να κρατηθεί στο παιχνίδι αλλά δεν τα κατάφερε με τον Ολυμπιακό να φτάνει στην κατάκτηση της νίκης και του πρωταθλήματος μέσα σε έκσταση.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags