Facebook Pixel Sportdog.gr | Έπεσε με το κεφάλι ψηλά! Η Τούρντα την κούπα, η ΑΕΚ το χειροκρότημα
| 2018-05-20 20:41:00

Έπεσε με το κεφάλι ψηλά! Η Τούρντα την κούπα, η ΑΕΚ το χειροκρότημα

Sportdog Team
Έπεσε με το κεφάλι ψηλά! Η Τούρντα την κούπα, η ΑΕΚ το χειροκρότημα

Δεν τα κατάφερε η Ένωση στον δεύτερο ευρωπαϊκό τελικό στο ΟΑΚΑ.

Δεν ήρθε το θαύμα για την ΑΕΚ που επικράτησε με 27-26 με την Ποτάισα Τούρντα στον επαναληπτικό τελικό του Τσάλεντζ Καπ χάντμπολ ανδρών αλλά απώλεσε την κούπα.

Η Τούρντα είναι η φετινή νικητρία του Τσάλεντζ Καπ στο χάντμπολ ανδρών. Η ομάδα από τη Ρουμανία έφτασε στην πρώτη της κατάκτηση μετά την περσινή κόντρα στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Στο κλειστό του ΟΑΚΑ που φιλοξένησε για πρώτη φορά αγώνα χάντμπολ στήθηκε μια πραγματική γιορτή με περισσότερο από 4.000 κόσμο να δίνει το παρών.

Η ομάδα του Νίκου Γραμματικού μετά το 33-22 του πρώτου αγώνα στη Ρουμανία έψαχνε ένα μικρό θαύμα για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου. Τελικά αυτό δεν ήρθε με την Ένωση να επικρατεί με 27-26.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκε με 2-0 με Μυλωνά και Λόκκεν. Ο Χόγκας διατήρησε τη διαφορά στα δύο γκολ (3-1) αλλά Αντομικάι και Τσίντεκ ισοφάρισαν για τους Ρουμάνους σε 3-3 ενώ γκολ του Τσίντεκ και πάλι τους έδωσε προβάδισμα για το 4-3 στα πρώτα έξι λεπτά. 

Ο Ιρίμους απέκρουσε πέναλτι του Χόγκας και ο Ιάνκου στην κόντρα έκανε το 5-3 για τους Ρουμάνους στο 10ο λεπτό. Η ΑΕΚ κατάφερε να αντιδράσει και με Βραζάλιτσα, Μυλωνά ισοφάρισε σε 5-5 με τον Έλληνα πλέι μέικερ να σκοράρει στην κόντρα.

Αυτή ήταν και η τελευταία επαφή τη ΑΕΚ με το σκορ. Οι Ρουμάνοι βγήκαν πολλούς διαδρόμους, ο Ραντούλοβιτς δεν ήταν και στην καλύτερή του μέρα και κάπως έτσι η Τούρντα έφτασε στο 12-8 με τον Σταμάτε μετά από «ριμπάουντ» σε απόκρουση του Ραντούλοβιτς. Ο Μυλωνάς και ο Χόγκας με δική τους τέρματα κρατούσαν την ΑΕΚ στο παιχνίδι αλλά Ασολτανέι (2) και Ροτάρου διαμόρφωσαν το 18-11 του πρώτου ημιχρόνου. 

Η ΑΕΚ κατάφερε ένα εκπληκτικό ντεμαράζ στο δεύτερο ημίχρονο. Με γκολ του Ταλμάιερ η Τούρντα διατήρησε τη διαφορά στα έξι τέρματα (20-14) αλλά σε εκείνο το σημείο ξεκίνησε η αντεπίθεση της ομάδας του Νίκου Γραμματικού. Με γκολ των Χόγκας, Αργυρού και Δομπρή η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει σε 23-22 και να ισοφαρίσει σε 23-23 με τον Παναγιώτη Νικολαΐδη πέντε περίπου λεπτά πριν το τέλος. 

Με τον Δομπρή η Ένωση πέρασε και πάλι μπροστά με τους Ρουμάνους να ισοφαρίζουν αλλά ο Παναγιώτης Νικολαΐδης με γκολ στον νεκρό χρόνο διαμόρφωσε το 27-26 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Πρώτος σκόρερ για τους Ρουμάνους ο Ασολτανέι με πέντε τέρματα. Για την ΑΕΚ επτά σημείωσε ο Αργυρού και πέντε ο Χόγκας.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags