Facebook Pixel Νίκη για τον Marquez, 5η θέση για τον Pedrosa στο Le Mans
| 2018-05-22 11:30:00

Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον εξαιρετικό Marquez και 5η θέση για τον Pedrosa στο Le Mans

Sportdog Team
Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον εξαιρετικό Marquez και 5η θέση για τον Pedrosa στο Le Mans

Ακόμη ένα εκπληκτικό Σαββατοκύριακο για το Marc Marquez στο Le Mans, όπου ο Ισπανός πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του και την 38η στην κατηγορία MotoGP, ισοφαρίζοντας τον αριθμό νικών του Casey Stoner, για να επεκτείνει την κυριαρχία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με διαφορά πλέον 36 βαθμών από το δεύτερο Maverick Viñales.

Ο Marc ήταν ο μόνος αναβάτης που χρησιμοποίησε σκληρό πίσω ελαστικό και διαχειρίστηκε στην εντέλεια έναν αγώνα που ανέκαθεν τον δυσκόλευε, σε όλες του τις φάσεις. Διατήρησε την ψυχραιμία του στους πρώτους γύρους όταν τα ελαστικά του δεν ήταν ακόμη σε σωστή θερμοκρασία, πέρασε μπροστά μετά τις πτώσεις των άλλων διεκδικητών του τίτλου, του Andrea Dovizioso και του Johann Zarco, και στη συνέχεια έχτισε μία διαφορά ασφαλείας μπροστά, την οποία διατήρησε μέχρι την καρό σημαία.

Ο Dani Pedrosa έκανε επίσης ένα δυνατό αγώνα, ανεβαίνοντας από την τέταρτη σειρά της εκκίνησης στην 5η θέση, διατηρώντας έναν καλό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια.

Marc Marquez: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος με αυτή τη νίκη στο Le Mans, καθώς πρόκειται για μία από τις πιο δύσκολες πίστες για εμάς! Σήμερα ήμουν ο μόνος που χρησιμοποίησε σκληρό πίσω ελαστικό και αυτό διαφοροποίησε κάπως τη στρατηγική του αγώνα, καθώς ήξερα ότι θα χρειαζόμουν χρόνο για να το φέρω στη σωστή θερμοκρασία. Όμως κατά τη διάρκεια του warm-up, είχα την ευκαιρία να επαληθεύσω ότι από τη στιγμή που το ελαστικό ήταν έτοιμο, είχε και πολύ σταθερή απόδοση και κατάφερα να κρατήσω καλό ρυθμό. Για να είμαι ειλικρινής, τα πράγματα ήταν κάπως δύσκολα στο ξεκίνημα του αγώνα: ο Zarco με ακούμπησε στη δεύτερη στροφή και άνοιξα κάπως τη γραμμή μου, στη συνέχεια ο Iannone έπεσε και σχεδόν με χτύπησε, με αποτέλεσμα να χάσω και άλλες θέσεις. Αποφάσισα τότε να ηρεμήσω λίγο. Όταν είδα ότι ο Dovi και ο Johann ήταν εκτός, η προσέγγισή μου στον αγώνα άλλαξε κάπως. Σε κάποιο σημείο είχα μία δύσκολη στιγμή στην τρίτη στροφή, όπου είχα πέσει στις Ελεύθερες Δοκιμές 3, οπότε ήμουν ιδιαίτερα προσεκτικός σ’ εκείνο το σημείο και αυτό με βοήθησε να αποφύγω την πτώση τη συγκεκριμένη στιγμή.

Περνάω μια «γλυκιά» περίοδο τώρα με τη μοτοσυκλέτα μου και όταν το νιώθεις αυτό δουλεύεις και καλύτερα, οδηγείς καλύτερα και η μοτοσυκλέτα λειτουργεί καλύτερα. Σίγουρα τα πράγματα δε γίνονται πιο εύκολα όταν είσαι σε αυτή τη φάση, όμως έρχονται πιο «φυσικά». Ασφαλώς, η αγωνιστική σεζόν είναι πολύ μεγάλη και δεν θα είναι όλοι οι αγώνες ίδιοι, οπότε θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τη φόρα μας».

Dani Pedrosa: «Η πέμπτη θέση είναι ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα αν λάβουμε υπόψη πώς πήγε το Σαββατοκύριακο, αλλά και τη φυσική μου κατάσταση. Αν δούμε τα θετικά, κερδίσαμε πέντε θέσεις, εκκινώντας από τη 10η θέση, κάτι που δεν είναι και τόσο εύκολο στη συγκεκριμένη πίστα. Σήμερα ήταν μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικό να μην έχω μία πτώση και καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τον αγώνα, κάτι που μας επιτρέπει να προσεγγίσουμε τον επόμενο με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Και τέλος, ο ρυθμός μας στους τελευταίους γύρους ήταν σταθερός, αν και όχι όσο γρήγορος θα θέλαμε. Καταφέραμε να βελτιώσουμε τις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα ήθελα να ευχαριστήσω γι’ αυτό την ομάδα. Τώρα θα δούμε πώς θα είναι η φυσική μου κατάσταση μετά τις δοκιμές στην Καταλονία την επόμενη εβδομάδα. Ελπίζω να έχει βελτιωθεί, οπότε θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την απόδοσή μας». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags