Facebook Pixel Sportdog.gr | Grand Prix Μονακό: Ντάνιελ Ρικιάρντο... από άλλον πλανήτη!
| 2018-05-26 17:20:00

Grand Prix Μονακό: Ντάνιελ Ρικιάρντο... από άλλον πλανήτη!

Sportdog Team
Grand Prix Μονακό: Ντάνιελ Ρικιάρντο... από άλλον πλανήτη!

Πήρε την pole position με απίστευτο χρόνο.

Ρικιάρντο από άλλο πλανήτη: ο Αυστραλός μ' έναν εξωπραγματικό χρόνο στο Μονακό πήρε τη 2η pole position της καριέρας του στο «Πριγκιπάτο», αφήνοντας πίσω του τον Σεμπάστιαν Φέτελ και 3ο τον Λιούις Χάμιλτον.

Δεν χρειάζεται να ήταν κάποιος ο... Ζαν Τοντ για να καταλάβει αυτό που ερχόταν- το πράγμα είχε φανεί από τις ελεύθερες δοκιμές: η πίστα του Μονακό ταιριάζει «γάντι» στις Ρεντ Μπουλ (και ακόμα περισσότερο στο οδηγικό στυλ του Ρικιάρντο) και οι πιθανότητες να μην έφτανε μία από τις δύο στην pole στις κατατακτήριες φάνταζε σενάριο τετράτροχης επιστημονικής φαντασίας.

Στο τέλος επικράτησε η... διαφαινόμενη λογική: ο Ντάνιελ Ρικιάρντο διέλυσε τον ανταγωνισμό στα επίσημα δοκιμαστικά, «γράφοντας» το εκκωφαντικό 1:10.810 και παίρνοντας τη δεύτερη pole του στην συγκεκριμένη πίστα.

Πίσω από τον απλησίαστο Αυστραλό θα εκκινήσει ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος κέρδισε στη μάχη των μονομάχων του τίτλου τον Λιούις Χάμιλτον που ήταν 3ος.

Ράικονεν, Μπότας, Οκόν, Αλόνσο (πολύ καλός χρόνος για τον Ισπανό που συνεχίζει στα 37 του να δίνει το 120% με την, συμπαθητική φέτος, ΜακΛάρεν), Σάινθ, Πέρεζ και Γκασλί συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, από την οποία απουσίαζε ο Μαξ Φερστάπεν που αφού διέλυσε την Ρεντ Μπουλ του στην τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών, είδε να τον προδίδει και το κιβώτιό του και δεν πρόλαβε να κάνει χρόνο.

Ρικιάρντο και... επίσημα, λοιπόν. Ο 28χρονος πιλότος αναμένεται- αν γλιτώσει στην πρώτη στροφή από τ' αρπακτικά πίσω του- να τιμήσει το γνωστό σλόγκαν της ομάδας του και να βγάλει φτεράααα και να χαθεί στον ορίζοντα μέχρι να φτάσει στη νίκη.

Αυτό, τουλάχιστον, λέει η λογική.

Ναι, αλλά πόσες φορές στον αγώνα η F1 συμβαδίζει με τη λογική;

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags