Facebook Pixel Sportdog.gr | Θρίαμβος για τον... 50άρη Φέτελ στον Καναδά!
| 2018-06-10 22:58:00

Θρίαμβος για τον... 50άρη Φέτελ στον Καναδά!

Sportdog Team
Θρίαμβος για τον... 50άρη Φέτελ στον Καναδά!

Ο Γερμανός έκανε... πλάκα στο grand prix του Μόντρεαλ!

Απλά, λιτά και… απέριττα: ο Σεμπάστιαν Φέτελ οδήγησε από την αρχή μέχρι το τέλος τον αγώνα του Καναδά και πήρε την 3η του φετινή νίκη και 50η της καριέρας του, ανεβαίνοντας και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας. 2ος ο Μπότας, 3ος ο Φερστάπεν.

Σβήνουν τα κόκκινα φώτα, αρχίζουν οι… πτήσεις

Με το που έσβησαν τα κόκκινα αστεράκια (πρωτοτύπησαν και πάλι οι Καναδοί) στην πίστα του Μόντρεαλ, ο poleman Σεμπάστιαν Φέτελ έμεινε εύκολα μπροστά, την στιγμή που ο Φερστάπεν πίεσε μέχρι… λιποθυμίας τον Μπότας, με τον Φινλανδό να καταφέρνει να μείνει 2ος.

Πίσω, ωστόσο, ο «γηπεδούχος» Στρολ έκλεισε τον Χάρτλεϊ στην 2η στροφή, ο πιλότος της Τόρο Ρόσο μοιραία βρήκε στον τοίχο και απογειώθηκε, με αποτέλεσμα να βγουν και οι δύο εκτός αγώνα.

Το Αυτοκίνητο Ασφαλείας μπήκε άμεσα στην πίστα και όταν έφυγε η κατάταξη μπροστά δεν άλλαξε. Ωστόσο, ο (4ος)ν Χάμιλτον φάνηκε ν’ αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ισχύ του κινητήρα της Μερσέντες και έχανε σταθερά χρόνο συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

Έμενα να φανεί, λοιπόν, τι θα συμβεί με τον παγκόσμιο πρωταθλητή…

Ώρα για πιτ στοπ, ώρα για (ελάχιστες) αλλαγές

Στον 17ο γύρο ο Χάμιλτον- που ταλαιπωρείτο από τον κινητήρα του- μπήκε μαζί με τον Φερστάπεν στα πιτ για να βάλουν την supersoft, ο Ρικιάρντο τους ακολούθησε έναν γύρο αργότερα και στο τέλος ο Αυστραλός κατάφερε να βγει στην 4η θέση, αφήνοντας πίσω του τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Οι δύο Φεράρι και ο Μπότας ήταν οι μόνοι από τους πρωτοπόρους που «τράβηξαν» πολύ το πιτ τους: ο Κίμι μπήκε στον 33ο γύρο και βγήκε οριακά στην 6η θέση πίσω από τον Χάμιλτον, με τους Μπότας- Φέτελ ν’ ακολουθούν στον 36 και 37ο αντίστοιχα.

Ο Γερμανός της Φεράρι βγήκε εύκολα μπροστά από τον Φινλανδό και παρέμεινε μπροστά, την στιγμή που ο Χούλκενμπεργκ με τον συνήθη αθόρυβο τρόπο του φιγουράριζε και πάλι στην 7η θέση.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό νέο της αγωνιστικής ημέρας ήταν άλλο: στον 300 αγώνα της καριέρας του (μόνο οι Μπαρικέλο, Μπάτον και Σουμάχερ έχουν περισσότερους αγώνες από αυτόν) ο Φερνάντο Αλόνσο είδε την ΜακΛάρεν του να τον προδίδει και εγκατέλειψε γι’ ακόμα μία φορά.

Βόλτα στο πάρκο και εκ νέου πρωτιά για τον Φέτελ

Ξεκίνησε την χρονιά ιδανικά- δύο σερί νίκες, poles, όλα καλά. Στα τελευταία τέσσερα grand prix, ωστόσο, Χάμιλτον και Ρικιάρντο του χάλασαν τη… μαγιά και έπεσε από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Γι’ αυτό, ο Σεμπάστιαν Φέτελ κάτι έπρεπε να κάνει στον Καναδά.

Και, πράγματι, έκανε: χωρίς να πιεστεί καθόλου στον αγώνα, ο Γερμανός έφερε με ασφάλεια τη Φεράρι του μέχρι το υψηλότερο σκαλί του βάθρου, φτάνοντας τις 50 νίκες στην καριέρα του (και 3 φέτος) και επιστρέφοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Πίσω από τον Γερμανό τερμάτισε ο Βάλτερι Μπότας που δεν απείλησε και- με εξαίρεση την εκκίνηση- δεν απειλήθηκε, με τον «εγκρατή», σήμερα, Μαξ Φερστάπεν να συμπληρώνει το βάθρο.

Ρικιάρντο, Χάμιλτον (πολύ άσχημο αποτέλεσμα στην πίστα που μετράει 6 νίκες), Ράικονεν (μηδέν οξέα κι άλλα τόσα λιπαρά), Χούλκενμπεργκ, Σάινθ, Οκόν και Λεκλέρκ συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Κάπως έτσι, ο Φέτελ μπαίνει εκ νέου στη θέση του οδηγού (οκ, ατυχές παράδειγμα μιας και όλοι είναι οδηγοί, αλλά… καταλάβατε): μετά από 7 αγώνες δείχνει πως το μονοθέσιό του σε συνδυασμό, φυσικά, με την ικανότητά του μπορούν να τον φέρουν στη Γη της κόκκινης Επαγγελίας.

Εκεί που η Φεράρι έχει να βρεθεί από το μακρινό 2007: την κατάκτηση του πρωταθλήματος…

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags