Facebook Pixel Sportdog.gr | Η Τζένγκο εξαφάνισε το ακόντιο και πέτυχε το πρώτο της πανελλήνιο ρεκόρ
| 2018-06-25 05:34:00

Η Τζένγκο εξαφάνισε το ακόντιο και πέτυχε το πρώτο της πανελλήνιο ρεκόρ

Sportdog Team
Η Τζένγκο εξαφάνισε το ακόντιο και πέτυχε το πρώτο της πανελλήνιο ρεκόρ

Μία ημέρα από την ολοκλήρωση της ελληνοποίησης της και η Ελίνα Τζένγκο δίχως άγχος και πίεση έστειλε το ακόντιο στα 58,05 μ. και πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ Κορασίδων.

Η αθλήτρια του Κένταυρου Χαλκιδικής ήταν το πρόσωπο της πρώτης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ18 στην Κατερίνη, αφού για μία ακόμη φορά έδειξε το ταλέντο της και τη δυναμική της και απέδειξε πως αποτελεί αθλήτρια του μέλλοντος. Η 16χρονη πέτυχε το ρεκόρ στην τρίτη της βολή και έχοντας νωρίτερα σημειώσει 55,75 μ. και 55,55 μ., επιδόσεις επίσης καλύτερες από το ρεκόρ, ενώ στην τέταρτη βολή της σημείωσε 54,35 μ. και στην 5η 52,90 μέτρα, ενώ ήταν άκυρη στην έκτη.

Η Τζένγκο άφησε και επίσημα πλέον στην ιστορία το 53,38 μ. της Μελπομένης Γρηγοριάδου από τις 4/4/2017, επίδοση που είχε ξεπεράσει πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Με τη σημερινή της επίδοση η Τζένκγο παρέμεινε στην τρίτη θέση τη Ευρώπης, ωστόσο για πρώτη φορά στην καριέρα της είχε τόσο μεγάλη βολή, δεδομένο του ότι το προηγούμενο ρεκόρ της ήταν 55,48 μέτρα. "Είμαι πολύ χαρούμενη που πήρα την υπηκοότητα, όμως, είμαι πολύ χαρούμενη που σήμερα κατάφερα να σημειώσω μία τόσο μεγάλη βολή. Θέλω να αφιερώσω το σημερινό αποτέλεσμα στον προπονητή μου Γιώργο Μποτσγκαριώβ, διότι χωρίς αυτόν δεν θα είχα καταφέρει όλα αυτά. Πλέον σκέφτομαι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, διοργάνωση στην οποία θέλω να περάσω τα 60,00 μ. και να διεκδικήσω το χρυσό μετάλλιο. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλο, η συμβολή του οποίου ήταν καθοριστική στο να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ελληνοποίησης. Τέλος ευχαριστώ και το μέλος της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ Σπύρο Κέλλη, που επίσης με στήριξε", είπε η Τζένγκο, που αύριο θα αγωνιστεί και στη σφαιροβολία.

Εξαιρετική παρουσία πραγματοποίησε ο Γιάννης Καμαρινός (Ολυμπιακή Δομή), ο οποίος τερμάτισε σε 13.78 (0,2) τα 110 μ. εμπ. πέτυχε ατομικό ρεκόρ, αφού βελτίωσε το 14.12, που είχε από φέτος και έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκιορ. Δεύτερος με 14.08 ήταν ο Ηλίας Τοτολίδης (Κάμειρος 2009), που έχει ήδη θέση για το Γκιορ. Ο Βασίλης Αρβανίτης (ΓΣ Έδεσσας) έχασε την ευκαιρία να πετύχει το όριο για το Ευρωπαϊκό, αφού ακυρώθηκε.

Μέλος της ομάδας που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκιορ έγινε σήμερα η Μαρίνα Ποργιοπούλου (ΓΣ Σέρρες 93). Η 17χρονη αθλήτρια του ΓΣ Σέρρες 93 ήταν νικήτρια στα 2.000 μ. στιπλ με 6.59.93 και έπιασε το όριο για το Γκιορ, το οποίο ήταν 7.02.00.

Στο Γκιορ θα ταξιδέψει ένας ακόμη αθλητής των στιπλ, ο Αθανάσιος Παπαγιαννούλας (Ολυμπιάδα Κηφισιάς.), ο οποίος ήταν νικητής στο αντίστοιχο αγώνισμα των παίδων με 6.00.67. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Νέστορας Κολιός (ΑΓΣΙ), που τερμάτισε δεύτερος σε 6.05.07, με το όριο να είναι 6.04.00.

Τον πρώτο της αγώνα μετά το πρόβλημα τραυματισμού έκανε η Παναγιώτα Δόση (ΑΟ Κέρκυρας), που έδειξε σε καλή κατάσταση, αφού ξεπέρασε το 1,78 μ. και αναδείχθηκε νικήτρια μπροστά από την Σάντη Παπακώστα (ΟΦΚΑ Περιστερίου), που ακολούθησε με 1,70 μ., όσο και το ατομικό της ρεκόρ. Αγώνα προετοιμάσεις για το Ευρωπαϊκό του Γκιορ έκανε η Σπυριδούλα Καρύδη (Κερκυραϊκός ΓΣ), που ήταν νικήτρια στο τριπλούν με 12,53 μ. (0,7), σε έναν αγώνα, όπου έκανε τα τρία από τα έξι της άλματα.

Το πρόγραμμα της ημέρας έκλεισε με τα 5.000 μ. βάδην με την Ολγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτ.) να τερματίζει σε 23.22.11 και να πετυχαίνει νέο ατομικό ρεκόρ, λίγες μόλις ημέρες πριν τη συμμετοχή της, στο Γκιορ, διοργάνωση για την οποία έβγαλε εισιτήριο και η Μαρία Σεφεριάδη (Ολυμπιάδα Πάτρας), που ακολούθησε με 24.12.61 και νέο ρεκόρ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags