Facebook Pixel Sportdog.gr | Μέσα και ο Πετρούνιας - Αυτοί οι αθλητές δηλώθηκαν στο Ευρωπαϊκό ενόργανης
| 2018-07-04 22:42:00

Μέσα και ο Πετρούνιας - Αυτοί οι αθλητές δηλώθηκαν στο Ευρωπαϊκό ενόργανης

Sportdog Team
Μέσα και ο Πετρούνιας - Αυτοί οι αθλητές δηλώθηκαν στο Ευρωπαϊκό ενόργανης

Από τις 2 έως και τις 5 Αυγούστου θα διεξαχθεί στην Γλασκόβη το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής γυναικών/νεανίδων και από τις 9 έως και τις 12 Αυγούστου στην ίδια πόλη, το αντίστοιχο των ανδρών/εφήβων και φέτος θα περιλαμβάνεται και το ομαδικό αγώνισμα.

Η ΕΓΟ προχώρησε στην ονομαστική δήλωση των αθλητών και αθλητριών που θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα στην διοργάνωση, ωστόσο η οριστική σύνθεση των Εθνικών ομάδων μπορεί να τροποποιηθεί μέχρι την τελευταία στιγμή και ειδικά για την Εθνική εφήβων, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά το τεστ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη, με την συμμετοχή επιπλέον αθλητών.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που δηλώθηκαν:

ΑΝΔΡΕΣ: Λευτέρης Πετρούνιας, Βλάσης Μάρας, Νίκος Ηλιόπουλος, Αντώνης Τανταλίδης, Γιώργος-Χρήστος Χατζηευσταθίου.

ΕΦΗΒΟΙ: Γιώργος Γαριβάλδης, Απόστολος Κανέλλος, Γιώργος Κελεσίδης, Γρηγόρης Κοσμίδης, Στέφανος Τσολακίδης.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Αργυρώ Αφράτη, Βασιλική Μιλλούση, Ευαγγελία Μονοκρούσου, Ιωάννα Ξουλόγη, Βάλια Πλυτά.

ΝΕΑΝΙΔΕΣ: Ελβίρα Κατσάλη, Βαρβάρα-Ευαγγελία Λίτσα, Χρύσα Μπαλάμη, Ασημίνα Σεβαστοπούλου, Μαγδαληνή Τσιώρη.

Ο υπεύθυνος προπονητής της Εθνικής ανδρών και εφήβων, Δημήτρης Ράφτης, τόνισε: «Η σύνθεση της Εθνικής ανδρών για το Ευρωπαϊκό είναι παρόμοια μ' εκείνη των Μεσογειακών Αγώνων, όπου ως ομάδα τα πήγαμε πάρα πολύ καλά. Υπάρχει μόνο μία αλλαγή, η παρουσία του Λευτέρη Πετρούνια αντί του Χριστόφορου Κωνσταντινίδη, ο οποίος πάντως ήταν εξαιρετικός στην Ταραγόνα. Τόσο οι Μεσογειακοί Αγώνες, που δεν αποτελούσαν αγώνα "στόχο", όσο και το Ευρωπαϊκό, όπου πιστεύω ότι θα αποδώσουμε ακόμα καλύτερα, αποτελούν ενδιάμεσους σταθμούς. Όλη μας η προετοιμασία έχει γίνει με κεντρικό στόχο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του φθινοπώρου, όπου θέλουμε να μπούμε στην 24άδα της ομαδικής κατάταξης, ώστε να μπορέσουμε να συμμετάσχουμε με πλήρη ομάδα και στο Παγκόσμιο - προολυμπιακό του 2019.

Στους εφήβους, η πραγματική σύνθεση της ομάδας θα αποφασιστεί μετά από το τεστ που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. Μαζί με τους Γαριβάλδη, Κανέλλο, Κελεσίδη, Κοσμίδη και Τσολακίδη, θα συμμετάσχουν επίσης ο Γραικός, ο Τσιγγελίδης και ενδεχομένως κάποιο ακόμα παιδί, για να καταλήξουμε στο ποιοί αθλητές θα πάνε στη Γλασκόβη και ποιά όργανα θα εκτελέσει ο καθένας».

Από την δική του πλευρά , ο υπεύθυνος προπονητής της Εθνικής ομάδας γυναικών και νεανίδων, Κώστας Χατζηζήσης, τόνισε: «Στην κατηγορία γυναικών έχουμε έμπειρες και ικανές αθλήτριες, που μπορούν να πετύχουν μία αξιόλογη εμφάνιση στο ομαδικό, αρκεί η καθεμία να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές της. Στους Μεσογειακούς Αγώνες τα λάθη στους ασύμμετρους ζυγούς μας στοίχησαν στην κατάταξη, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη σ’ αυτή την ομάδα. Υπάρχει καλό κλίμα, τα κορίτσια στηρίζουν η μία την άλλη και έχουν καλά προγράμματα. Στις νεανίδες έχουμε μία πραγματικά πολύ καλή φουρνιά. Τα προγράμματα των αθλητριών είναι γεμάτα από ειδικές απαιτήσεις και μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλό. Ευελπιστώ ότι θα σταθούν ψύχραιμες, σε μια διοργάνωση όπου θα μπουν κατευθείαν στην επίσημη προπόνηση στο πόντιουμ και κατόπιν στον αγώνα. Παρά την έλλειψη εμπειρίας, όμως, η ποιότητα των αθλητριών μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags