Facebook Pixel Sportdog.gr | Σιχαίνεται την ήττα – Ύμνοι από Μουράτογλου για Τσιτσιπά
| 2018-07-08 02:31:00

Σιχαίνεται την ήττα – Ύμνοι από Μουράτογλου για Τσιτσιπά

Sportdog Team
Σιχαίνεται την ήττα – Ύμνοι από Μουράτογλου για Τσιτσιπά

Το πνεύμα νικητή που διακατέχει τον Στέφανο Τσιτσιπά από νεαρή κιόλας ηλικία, δεν το συναντάς εύκολα στο tour, όπως δήλωσε και ο Πάτρικ Μουράτογλου

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξελίσσεται σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες του φετινού Wimbledon.

Εντάξει, εμείς οι Έλληνες ζούμε ιστορικές στιγμές αφού ο Στέφανος έγινε ο μοναδικός στην Open Era που προκρίνεται στον 4ο γύρο Grand Slam διοργάνωσης, όμως η περίπτωση του 19χρονου Αθηναίου, απασχολεί εντονότατα τον Τύπο παγκοσμίως.

Το όνομα του χαρισματικού τενίστα, ακούγεται ολοένα και πιο έντονα και όλοι μιλούν για ένα σπουδαίο ταλέντο με απεριόριστες προοπτικές και δυνατότητες.

Από εκεί όπου οι ειδικοί τον θεωρούσαν σίγουρο μέλος του Τοπ20, πλέον ο ίδιος ο Τσιτσιπάς τους έχει αναγκάσει να μην βλέπουν… ταβάνι στην περίπτωσή του.

“Είναι απίστευτο το συναίσθημα. Νιώθω υπερήφανος που εκπροσωπώ την Ελλάδα και πως όλη η σκληρή δουλειά, ανταμοίβεται τώρα” είπε ο Στέφανος μετά τη νέα σπουδαία νίκη, επί του Τόμας Φαμπιάνο την Παρασκευή για τον 3ο γύρο του Championships.

Πλέον ο Τσιτσιπάς στον 4ο γύρο τη Δευτέρα, θα αντιμετωπίσει τον Τζον Ίσνερ για μια θέση στα προημιτελικά του θεσμού! Πέρυσι είχαν συναντηθεί στη Σαγκάη όπου ο Αμερικανός είχε επικρατήσει σε δύο tie break.

Για το πνεύμα νικητή και τη μαχητικότητα του Τσιτσιπά, μίλησε και ο Πάτρικ Μουράτογλου ο οποίος είναι πάντα στο πλευρό του Έλληνα πρωταθλητή.

“Αυτός ο τύπος είναι απίστευτος μαχητής, απίστευτος αγωνιστικής και έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης” είπε ο Μουράτογλου μετά τη νίκη του Στέφανου επί του Ντόναλντσον στα 5 σετ.

“Είμαι εντυπωσιασμένος από την ικανότητά του να γυρνάει τα ματς και να μάχεται για κάθε μπάλα. Τον έχω δει να παίζει πολλά ματς και δεν έχω πει ποτέ “χμ, αυτό είναι απογοητευτικό που έκανε”. Ποτέ.

“Φυσικά και χάνει μερικές φορές, όμως δεν έχει ποτέ αμφιβολίες γιατί δίνει το 100% σε κάθε ματς. Αυτό δεν το βρίσκεις κάθε μέρα και είναι σπουδαίο χαρακτηριστικό για έναν τενίστα” πρόσθεσε ο Μουράτογλου.

Ο Τσιτσιπάς είπε πως η επιθυμία του για τη νίκη, πάντα ήταν μέρος του χαρακτήρα του.

“Πάντα ήθελα να κερδίζω, από πολύ μικρή ηλικία. Απλά σιχαινόμουν την ήττα. Πρέπει να μείνω προσγειωμένος. Το τουρνουά δεν έχει τελειώσει ακόμα. Βρισκόμαστε στα μισά”

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags