Facebook Pixel Sportdog.gr | Το αουτσάιντερ που ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου
| 2018-07-15 04:33:00

Το αουτσάιντερ που ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου

Sportdog Team
Το αουτσάιντερ που ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου

Η εθνική ομάδα Εφήβων/Νεανίδων πανηγύρισε σήμερα μια σπουδαία διάκριση, το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης, ύστερα από δέκα χρόνια.

Και αυτό χάρη στον Αντώνη Μέρλος, στον αθλητή, που μπορεί να ήταν το αουτσάιντερ στον τελικό του ύψος, ωστόσο κατάφερε να κάνει αυτό που μπορούσε και να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

"Πετάω στον έβδομο ουρανό, είμαι πραγματικά ευτυχισμένος. Περιμένω τον συγκάτοικο μου (σ.σ. Ανδρέας Πανταζής) να με σκουντήξει και να μου πει "ξύπνα" έχεις αγώνα. Ήταν πραγματικά μοναδικό αυτό που έγινε σήμερα. Τα παιδιά στις εξέδρες φώναζαν το όνομα μου, με ενθάρρυναν", είπε εμφανώς ενθουσιασμένος ο Αντώνης Μέρλος, μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τάμπερε και συμπλήρωσε: "Ήμουν ξεκάθαρα το αουτσάιντερ. Έλεγα σε μέλη της ομάδας μας πως θα πάρω μετάλλιο και γέλαγαν. Είναι αλήθεια πως στη διάρκεια του αγώνα είχα άγχος. Χαλάρωσα μετά το 2,19 μ., όπου είχα εξασφαλίσει θέση στην εξάδα και αυτό ήταν κάτι που με ικανοποιούσε. Όταν πέρασα το 2,19 μ., ένιωθα καλά, μετά το 2,21 μ. πίστεψα ακόμη περισσότερο πως μπορώ να κάνω το 2,23 μ., ενώ ήταν πολύ καλό και το 2,25 μέτρα".

Αναφορικά με το γεγονός ότι το χρυσό μετάλλιο πήγε σε δύο αθλητές, σχολίασε: "Δεν το σκεφτήκαμε καν. Αμέσως συμφωνήσαμε στο να σταματήσουμε εκεί. Ήταν ιδιαίτερο το βάθρο με δύο αθλητές στην τρίτη θέση και δύο στην πρώτη", συμπλήρωσε. Αναφορικά με το πως κατάφερε να "σώσει" με πανηγυρικό τρόπο, μια αρκετά δύσκολη για εκείνον χρονιά, είπε:

"Όταν είχα πολλές αλλαγές στη διάρκεια της σεζόν, ενώ αντιμετώπισα και τραυματισμούς. Η αλήθεια είναι πως πήρα πολλά πράγματα από την παραμονή μου στις ΗΠΑ. Πέρα από αυτό νομίζω πως έχω πίστη, θέληση και πολύ τρέλα, που με έκαναν να συνεχίζω να προσπαθώ για το καλύτερο".

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags