Facebook Pixel Sportdog.gr | Απότομη «προσγείωση» για την Ελλάδα
| 2018-07-21 23:27:00

Απότομη «προσγείωση» για την Ελλάδα

Sportdog Team
Απότομη «προσγείωση» για την Ελλάδα

Απότομη «προσγείωση» επιφύλαξε για την εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών το φινάλε της Α΄ φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στη Βαρκελόνη.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παραδόθηκε αμαχητί στην πρωταθλήτρια κόσμου Κροατία, ηττήθηκε με 11-7 και έμεινε στη δεύτερη θέση του Γ΄ ομίλου. Η ελληνική ομάδα θα παίξει πλέον την Κυριακή (22/7, 19:30 ώρα Ελλάδας) με τη Γερμανία, διεκδικώντας την πρόκριση στα προημιτελικά, και εφόσον περάσει θα κληθεί να αντιμετωπίσει την «οικοδέσποινα» Ισπανία.

Η... κακή μέρα φάνηκε από το ξεκίνημα, με την εθνική να δέχεται δύο γκολ στο πρώτο τρίλεπτο και να μένει «άσφαιρη» σε ολόκληρη την πρώτη περίοδο, χάνοντας τρεις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω και χωρίς να μπορεί ούτε να απειλήσει στα ίσια. Ο Γιώργος Δερβίσης «έσπασε το ρόδι» στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου, σε παίκτη παραπάνω, αλλά ο Βουκίσεβιτς απάντησε άμεσα με τον ίδιο τρόπο και ο Χάβι Γκαρσία σε εύκολη κόντρα ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 4-1. Οι διεθνείς βελτιώθηκαν στον παραπάνω (3/3 στη δεύτερη περίοδο), όχι όμως και στην άμυνα, με τον Βουκίσεβιτς να... εκτελεί και να συντηρεί το προβάδισμα της Κροατίας ως το τέλος του ημιχρόνου (7-4).

Ο Θοδωρής Βλάχος άλλαξε τερματοφύλακα στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου, με τον Ζερδεβά να παίρνει τη θέση του Κώστα Φλέγκα, αλλά οι Κροάτες συνέχισαν να ελέγχουν το ματς και ανέβασαν τη διαφορά στα τέσσερα (8-4) και στα πέντε γκολ (10-5), «καθαρίζοντας» ουσιαστικά τον αγώνα. Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με την ελληνική ομάδα να είναι υποχρεωμένη πλέον να επικεντρωθεί στη νοκ-άουτ αναμέτρηση με τη Γερμανία, η οποία στη πρεμιέρα είχε συντριβεί 14-1 από την Ιταλία, αλλά νωρίτερα σήμερα απέσπασε ισοπαλία 4-4 από την Ουγγαρία.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 5-4, 3-1, 1-2

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Γκαρσία (περιφέρεια), 2-0 Λόντσαρ (π.π.), 2-1 Δερβίσης (π.π.), 3-1 Βουκίσεβιτς (π.π.), 4-1 Γκαρσία (κόντρα), 4-2 Γενηδουνιάς (π.π.), 5-2 Βουκίσεβιτς (π.π.), 5-3 Καπότσης (π.π.), 6-3 Βουκίσεβιτς (κόντρα), 6-4 Γούνας (περιφέρεια), 7-4 Γιόκοβιτς (π.π.), 8-4 Σέτκα (περιφέρεια), 8-5 Γούνας (π.π.), 9-5 Γκαρσία (π.π.), 10-5 Μάτσαν (π.π.), 11-5 Γκαρσία (περιφέρεια), 11-6 Γενηδουνιάς (π.π.), 11-7 Δερβίσης (π.π.).

Η εθνική είχε 6/13 με παίκτη παραπάνω και 1 γκολ από την περιφέρεια.

Η Κροατία είχε 6/10 με παίκτη παραπάνω, 3 γκολ από την περιφέρεια και 2 στην κόντρα.

Διαιτητές: Ναούλοφ (Ρωσία), Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία)

Οι συνθέσεις:

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ιβιτσα Τούτσακ): Μπίγιατς, Μάτσαν 1, Φάτοβιτς, Λόντσαρ 1, Γιόκοβιτς 1, Μπουλιούμπασιτς, Βουκίσεβιτς 3, Μπούσλιε, Λόβρε, Βρλιτς, Σέτκα 1, Γκαρσία 4, Μάρσελιτς

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Νικολαϊδης, Φουντούλης, Καπότσης 1, Δερβίσης 2, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Ζερδεβάς

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags