Facebook Pixel Sportdog.gr | Aσκήσεις μέσα στη θάλασσα για να κρατηθείτε σε φόρμα
| 2018-07-27 21:57:00

Aσκήσεις μέσα στη θάλασσα για να κρατηθείτε σε φόρμα

Sportdog Team
Aσκήσεις μέσα στη θάλασσα για να κρατηθείτε σε φόρμα

Το γεγονός ότι απολαμβάνετε ακόμα τις καλοκαιρινές σας διακοπές δίπλα στην θάλασσα δεν συνεπάγεται ότι δεν θα υπάρξουν ευκαιρίες για άσκηση αφού υπάρχουν τρόποι να διατηρηθείτε σε φόρμα ακόμη και μέσα στο νερό!

Κολύμπι

Αποτελεί μια καλή επιλογή για όσους επιθυμούν να ασκηθούν ενώ παράλληλα απολαμβάνουν το μπάνιο τους. Οταν κολυμπάτε, χρησιμοποιείτε όλους τους μύες του σώματός σας και αυτό φέρνει καλύτερα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης. Ακόμη, αξίζει να σημειώσουμε πως με την εναλλαγή των ασκήσεων στο νερόδιαφοροποιούνται και οι μύες που ενεργοποιούνται, κάτι που συντελεί σε μεγάλο βαθμό και στην ελαστικότητα των αρθρώσεων.

Jumping Gacks

Κάντε ένα μικρό άλμα μέσα στο νερό, ανοίγοντας ταυτόχρονα τα πόδια και φέρνοντας τα χέρια σε έκταση μέχρι το ύψος των ώμων. Μετά κατεβάστε γρήγορα και δυνατά τα χέρια σας στους γοφούς και κλείστε τα πόδια σας στην αρχική τους θέση.

Τρέξιμο

Με το νερό να καλύπτει τα πόδια σας περίπου μέχρι το γόνατο, προσπαθήστε να τρέξετε, παράλληλα με την ακτή. Κρατήστε χαλαρό ρυθμό για 20 λεπτά.

Ποδήλατο

Kάντε ”πετάλι” με τα πόδια μέσα στο νερό και ταυτόχρονα μικρές κυκλικές κινήσεις με τα χέρια σας στο πλάι του κορμού. Μια άσκηση που μπορεί μα γυμνάσει ταυτόχρονα άνω και κάτω άκρα με αποτελεσματικό τρόπο.

Σήκωμα ποδιού

Σταθείτε σε όρθια θέση μέσα στο νερό το οποίο θα καλύπτει όλο το σώμα σας, εκτός από το κεφάλι. Κάντε μικρούς κύκλους με τα χέρια και σηκώστε το δεξί πόδι μπροστά στο επίπεδο του ισχίου. Κρατήστε για 5 δευτερόλεπτα. Ελατέ στην αρχική θέση και φέρτε το αριστερό πόδι, κρατήστε το για 5 δευτερόλεπτα. Συνεχίστε για 30 δευτερόλεπτα εναλλάσσοντας πλευρές.

Ασκήσεις με μπάλα

Κρατώντας μία μπάλα, κολυμπήστε ελεύθερο για 10 μ. χρησιμοποιώντας μόνο τα πόδια σας. Κάντε 5 επαναλήψεις με διαλείμματα όχι πάνω από 30». Κρατήστε την μπάλα στην επιφάνεια και, από κάθετη θέση, κάντε μικρές αναπηδήσεις με ένα ένα πόδι να λυγίζει προσπαθώντας να φτάσει το γόνατο την μπάλα. Εκτέλεστε 2 σετ των 20 επαναλήψεων με διαλείμματα 30».

ΠΗΓΗ: runnfun.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags