Facebook Pixel Sportdog.gr | «Κορυφαίοι αθλητές της χώρας φέτος Τσιτσιπάς και Σάκκαρη»
| 2018-08-06 22:51:00

«Κορυφαίοι αθλητές της χώρας φέτος Τσιτσιπάς και Σάκκαρη»

Sportdog Team
«Κορυφαίοι αθλητές της χώρας φέτος Τσιτσιπάς και Σάκκαρη»

Δώσανε τα ρέστα τους οι δύο Έλληνες αθλητές.

Ο Τάσος Μπαβέλας, προπονητής της εθνικής μας ομάδας του Fed Cup, αλλά και ιδρυτής μιας εκ των πιο εξελιγμένων ακαδημιών τένις στην Ελλάδα, της Bavelas Tennis Academy, μίλησε στο ραδιόφωνο ARENA FM 89.4, για την Μαρία Σάκκαρη, τον Στέφανο Τσιτσιπά και γενικότερα την εξέλιξη του ελληνικού τένις…

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον τελικό της Μαρίας Σάκκαρη με την Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου στο Σαν Χοσέ: «Η αντίπαλος της ήταν πάρα πολύ καλή, δεν της άφησε περιθώρια να μπει στο παιχνίδι από την αρχή. Η Μαρία είχε και την χαρά του ημιτελικού, της ανατροπής που έκανε και δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί. Ήταν εξ’ αρχής δύσκολο ματς, η άλλη κοπέλα είναι πολύ καλή φέτος και έφτασε και στο Νο20, η κλάση της είναι ίσως και για ψηλότερα, αλλά λόγω συγκυριών δεν μπόρεσε να φτάσει. Δεν μπήκε στην αρχή καλά η Μαρία, είχε άγχος και ήταν δύσκολο να κυνηγάει το σκορ”.

Για την πορεία της Μαρίας Σάκκαρη φέτος: «Η Μαρία έκανε κακό Wimbledon, η περίοδος του χόρτου δεν ήταν καλή, επειδή είχαμε μιλήσει μου είχε πει πως ήταν αγχωμένη από το καλό της ranking. Ήθελε να κρατηθεί στο Top30, έκανε λίγες διακοπές, προπονήθηκε στο Τατόι στην Αθήνα και πήγε έπαιξε ένα τουρνουά εκτός προγραμματισμού, ήθελε να κάνει περισσότερους αγώνες για να βρει ρυθμό, να της φύγει το άγχος και να είναι πιο έτοιμη στο Αμερικανικό Όπεν και όντως της βγήκε.

Τώρα δεν έχει καλή κλήρωση στο Rogers Cup, αλλά παρότι την κούρασή της μπορεί να κερδίσει την Κασάτκινα, η οποία έχει να παίξει καιρό τένις. Όταν ξεκινάει η Αμερικανική περίοδος δεν ξέρεις πως θα σε βρει, όλοι οι αθλητές που παίζουν εκεί το πρώτο τους τουρνουά δεν το κάνουν καλό”.

Για τον Στέφανο Τσιτσιπά και την πορεία του στην Ουάσινγκτον και τους στόχους του φέτος: «Εγώ είμαι φίλος με τον πατέρα του Τσιτσιπά, τον Απόστολο, κι επειδή μιλήσαμε αρκετά πριν φύγει για την προετοιμασία του, ο μακρινός του στόχος, ο οποίος είναι εφικτός, είναι να φτάσει όσο πιο κοντά γίνεται στο Race του Λονδίνου. Στον 1ο γύρο αγωνίζεται με τον Ντζουμούρ τώρα στο Τορόντο και στον 2ο θα παίξει με τον Ντομινίκ Τιμ. Πιστεύω έχει καλή κλήρωση. Δεν πηγαίνει να παίξει έχοντας αγωνιστικό ρυθμό ο Τιμ στην συγκεκριμένη επιφάνεια. Το θέμα είναι σε τι κατάσταση θα βρεθούν όσοι δεν έχουν παίξει ακόμη τουρνουά στην Αμερική”.

Για το Ελληνικό τένις: «Το Ελληνικό τένις άρχισε να ανεβαίνει μετά την άνοδο της εθνικής μας ομάδας στο Fed Cup. Την επόμενη εβδομάδα πήγε ο Τσιτσιπάς στην Βαρκελώνη μέχρι τον τελικό και η Σάκκαρη στα ημιτελικά στην Κωνσταντινούπολη. Αυτός ήταν ο στόχος μας σαν Εθνική. Τώρα έγιναν πιο δύσκολα τα πράγματα, θα παίζουμε με πιο δυνατές ομάδες. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου Τσιτσιπάς και Σάκκαρη θα βγουν οι καλύτεροι αθλητές της χρονιάς στην χώρα μας. Δεν νομίζω να μπορεί κάποιος να τους ξεπεράσει φέτος. Αυτό τα λέει όλα. Αν δεν είχαμε και την επιτυχία στο πόλο τώρα, και η εθνική ομάδα του Fed Cup θα μπορούσε να βγει καλύτερη ομάδα φέτος.

Για την ακαδημία του στην Αθήνα: «Παίζουν πολλά παιδιά τένις, στην Αθήνα δεν βρίσκεις γήπεδο πια να παίξεις. Παίζουν και μικρά παιδιά κι ενήλικες. Στην ακαδημία μου έχουμε περισσότερο νέα παιδιά, από ηλικία 7 ετών μέχρι 15, έχουμε και παιδιά που κάνουν πρωταθλητισμό στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Προσπαθούμε να συνδυάσουμε τόσο την εξέλιξη των παιδιών που θέλουν να παίξουν επαγγελματικά, όσο και την μάθηση σε νέα παιδιά που θέλουν να παίξουν”.

Για τις συζητήσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Σπύρου Ζαννιά για να φέρει τουρνουά WTA στην Ελλάδα: «Αυτό που έχει καταφέρει ο Σπύρος Ζαννιάς και οι συνεργάτες του στην Ομοσπονδία είναι να γίνονται πάρα πολλά τουρνουά στην Ελλάδα κάθε χρόνο, περίπου 48 νομίζω. Είναι σε συζητήσεις ο κ. Ζαννιάς με την WTA και την Ομοσπονδία, για να έρθει ένα μεγάλο τουρνουά στο ΟΑΚΑ”.

Για τους νέους αθλητές στην χώρα μας: «Υπάρχουν πολλοί νέοι αθλητές που παίζουν σε διεθνή τουρνουά, υπάρχει υπόβαθρο. Ο στόχος τους είναι να πάρουνε μια υποτροφία μέσω του τένις σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Έχω την τύχη να έχω δυο παιδιά που ακολουθούν το τένις επαγγελματικά. Ταξιδεύω με την Άννα την Αρκαδιανού και τον Βαγγέλη τον Κυπριώτη, και προσπαθούμε να βοηθήσουμε και εμείς από την πλευρά μας στην εξάπλωση και την διάδοση του αθλήματος”.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags