Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρελάθηκε ο άνδρας της Παπαχρήστου: «Μαγικές στιγμές - Ξέσπασα και φώναξα γκολ στο δεύτερο άλμα»
| 2018-08-12 22:24:00

Τρελάθηκε ο άνδρας της Παπαχρήστου: «Μαγικές στιγμές - Ξέσπασα και φώναξα γκολ στο δεύτερο άλμα»

Sportdog Team
Τρελάθηκε ο άνδρας της Παπαχρήστου: «Μαγικές στιγμές - Ξέσπασα και φώναξα γκολ στο δεύτερο άλμα»

Δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής και συνάμα σύζυγος της Βούλας Παπαχρήστου, Λάζαρος Χαριτωνίδης, φιλοξενήθηκε αργά το βράδυ του Σάββατου (11/8) στο «Metropolis 95,5», στους Μάνο Χατζάκη και Δημήτρη Μπασμπαρέλα.

Μίλησε ασφαλώς για τη μεγάλη επιτυχία του χρυσού μεταλλίου της Βούλας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου στο τριπλούν, αποκάλυψε άγνωστες πτυχές και τοποθετήθηκε για όλα όσα έγιναν, με αφορμή τη μεγάλη επιτυχία.

Για το έβδομο μετάλλιο της Βούλας και τα συναισθήματα μετά το χρυσό στο Βερολίνο:

«Οντως, δεν ήταν το πρώτο μετάλλιο. Απλά, είναι το χρυσό. Είναι μεγάλη επιτυχία, την οποία περίμενε η Βούλα, όπως και έγω. Εγινε σκληρή προσπάθεια όλο αυτό χρονικό διάστημα. Είχε έναν τραυματισμό αρκετά επίπονο, όμως είναι μαχήτρια. Είναι δυνατή και το ξεπέρασε. Από τη στιγμή που μπήκε στον αγώνα, καταλαβάμε ότι αυτό το Ευρωπαϊκό δεν θα χαθεί», είπε αρχικά ο Χαριτωνίδης.

- Τί σημαίνει για σας το χρυσό μετάλλιο; Είναι η απόλυτη δικαίωση;

«Είχε πάει με την καλύτερη επίδοση και την τρίτη στον κόσμο. Επομένως, είχε πιθανότητες. Ομως σε έναν αγωνα, ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί. Πρέπει να είσαι και στην καλή σου μέρα. Παίζουν πολλοί παράγοντες τον ρόλο τους. Ηταν σε καλή μέρα και δεν μπορούσε να το χάσει...

Είναι πολύ δύσκολο. Δεν είναι τίποτα στην τύχη. Δεν μπορείς να αφήσεις έναν άνθρωπο, που είναι παγκόσμιας κλάσης. Χρειάζονται πολλά. Οταν είναι ο αγαπημένος σου, μπορείς να τα παραμερίσεις όλα και να συμβάλλεις και εσύ στον στόχο».

- Τί ειπώθηκε στην πρώτη σας επικοινωνία μετά το χρυσό;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν μιλήσαμε πολύ. Μετά τον αγώνα, υπήρξαν αρκετές διαδικασίες. Μιλήσαμε μόνο για πέντε λεπτά. Δεν μπορούσαμε να πούμε πολλά. Η αλήθεια είναι ότι συζητάμε πολύ και για αρκετά θέματα. Καθόμαστε πολλές φορές και αναλύουμε αγώνες και καταστάσεις. Τώρα, δεν το κάναμε αυτό. Τα τηλέφωνα και τα μηνύματα έπεφταν βροχή. Επικοινωνούσαμε μόνο με μηνύματα. Ηταν γενικά δύσκολη, αλλά και συνάμα ευχάριστη κατάσταση».

- Ποιες ήταν οι σκέψεις πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα;

«Ο στόχος εξ αρχής ήταν μετάλλιο. Δεν ξέραμε τι χρώμα. Είχε άλλωστε προβλήματα, με τραυματισμούς τον χειμώνα η Βούλα. Βέβαια, δεν είχε να αποδείξει κάτι. Κοιτά τη δουλειά της και την οικογένεια της και προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό. Είναι πολύ μεγάλη αθλήτρια σε αυτό που κάνει. Το βλέπουμε ρεαλιστικά και φυσιολογικά. Μόνοι μας ξέρουμε...».

- Πώς το πανηγύρισε η οικογένεια;

«Ημασταν στην Ξάνθη. Ολη η οικογένεια ήταν μαζεμένη. Οταν αγωνίζεται, έχω άγχος. Μετά το μεγάλο άλμα, ξέσπασα, όπως και όλοι. Ηταν κάτι μαγικό. Οι άνθρωποι, που είναι κοντά στους αθλητές, μόνο αυτοί μπορούν να καταλάβουν ποια είναι ακριβώς τα συναισθήματα...».

- Πώς αντέδρασες μετά τη μεγάλη επιτυχία;

«Εγώ είπα γκολ! Θα σας μεταφέρω και μία ανεπανάληπτη στιγμή. Την έχω αποθανατίσει μισή, μέσω του βίντεο. Με το... που είπα γκολ, η μικρή δεν ξέρω τι νόμιζε το παιδί, άρχισε να κλωτσάει ότι μπάλα έβρισκε μπροστά της και άρχισε να φωνάζει για τον Αρη. Δεν το είχα ζήσει ξανά αυτό το πράγμα. Λύθηκα στα γέλια. Δεν μπορεί να περιγραφεί το συναίσθημα. Η αντίδραση ήταν όλα τα λεφτά... Ηταν να γελάς και να κλαις από χαρά».

- Πόσο κοντά είσαι στη σύζυγο σου και την προσπάθεια που κάνει;

«Παρακολουθώ τις προπονήσεις. Προσπαθώ να μάθω όσο μπορώ. Οχι τεχνικά ζητήματα. Δεν είμαι προπονητής. Μου αρέσει, αλλά είναι κάτι σύνθετο και δύσκολο. Τεχνικά, δεν είναι εύκολο. Είναι και επίπονο. Είμαι ωστόσο κοντά της. Εξ αυτού, επειδή θέλω να είμαι κοντά της, επέλεξα να μην παίζω μπάλα πλέον. Το επίπεδο της είναι εξάλλου υψηλό. Πρέπει να έχει κάποιον δίπλα της και αποφάσισα να μην πάω πουθενά και να μη συνεχίσω το ποδόσφαιρο».

- Ποιος είναι ο επόμενος στόχος;

«Το σίγουρο είναι ότι έχει στις 8-9 Σεπτεμβρίου στην Οστράβα υποχρέωση για το Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα, με τις αντίστοιχες πρωταθλήτριες της Αμερικής. Ως μεταλλιούχος θα λάβει μέρος και μετά υπάρχει ξεκούραση. Επίσης, είναι δεδομένο ότι ο στόχος της Βούλας είναι και δικός μου...».

- Ποια θα είναι η συζήτηση σας με την επιστροφή της Βούλας;

«Είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες με τη Βούλα. Αλλωστε, τα ετερώνυμα έλκονται. Ηρεμία περιλαμβάνει το πρόγραμμα όσον αφορά την επιστροφή της. Το περιμέναμε, άλλωστε, το μετάλλιο και την επιτυχία. Περιμένω να μου πει λεπτομέρειες και μετά να τα βάλουμε κάτω και να συζητήσουμε, να κάνουμε τον προγραμματισμό μας. Από το Α ως το Ω. Με ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση. Νιώθω κομμάτι αυτής της προσπάθειας. Το αισθάνομαι πολύ κοντά. Είναι σαν να αγωνίζομαι εγώ...».

- Ενα έγκυρο άλμα στο Πόρτλαντ και τρίτη θέση στο Παγκόσμιο. Στο Βερολίνο, δύο έγκυρα και... χρυσό:

«Στο Πόρτλαντ είχε μόνο ένα έγκυρο άλμα. Είχε πει ότι ο Θεός με αγαπά τελικά. Τώρα, στο Ευρωπαϊκό, ήταν δύο τα έγκυρα και ήρθε το χρυσό. Μόνο που έκανε το πρώτο, έπαιζε με τα πατήματα.

Το ρίσκαρε, γι' αυτό είχε και άκυρα. Οταν κάνεις ένα καλό άλμα, νιώθεις καλά και είδε ότι έφυγε μπροστά από τις υπόλοιπες αθλήτριες. Επιχείρησε να βγάλει ακόμη μεγαλύτερα άλματα για να κάνει και δικό της ρεκόρ. Στο τρίτο άλμα, ήταν όντως μεγάλο. Ηταν στην... τρίχα άκυρο».

- Για την Πολιτεία και τη στήριξη, ο Χαριτωνίδης συμπλήρωσε:

«Εχουν πέσει τα ποσά. Δεν θα μπορούσε να ξεφύγει ο στίβος απ' αυτή την κατάσταση την οποία βιώνουμε. Ηταν το καμάρι του ελληνικού αθλητισμού. Δεδομένης της κρίσης έχουν πέσει τα ποσά. Βέβαια, για τα παιδιά, που δείχνουν ότι μπορούν ή για τα νέα παιδιά με ταλέντο, υπάρχει στήριξη.

Υπάρχουν όμως και περιθώρια βελτίωσης. Αν το ξεπεράσουμε ως χώρα, θα είναι ακόμη καλύτερα. Αλλωστε και στο ποδόσφαιρο, η κρίση υπάρχει. Φαίνεται... Ολα έχουν καθίσει. Ας ελπίσουμε στο μέλλον να είναι καλύτερα τα πράγματα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags