Facebook Pixel Sportdog.gr | Φοβερή Μπελιμπασάκη: «Δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάμε»
| 2018-08-14 12:25:00

Φοβερή Μπελιμπασάκη: «Δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάμε»

Sportdog Team
Φοβερή Μπελιμπασάκη: «Δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάμε»

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στέλνει ένα πολύ όμορφο μήνυμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η δεύτερη στην Ευρώπη στα 400 μ. Μαρία Μπελιμπασάκη στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Ενημέρωση»

Για την επιτυχία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο: «Αισθάνομαι πάρα πολύ περήφανη για αυτό που κατάφερα στο πρωτάθλημα. Ο στόχος μου ήταν η συμμετοχή στον τελικό και ένα μετάλλιο. Ότι δεν ήρθε το χρυσό δεν με στεναχωρεί τόσο πολύ».

Για την αλλαγή από τα 200 μ. στα 400 μ.: «Αποφασίσαμε με τον προπονητή μου να δοκιμάσουμε στο 400άρι και η επιλογή μάς δικαίωσε».

Για το μήνυμα που έστειλε στους Έλληνες μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου: «Ήταν καθαρά πάνω στη συναισθηματική φόρτιση της στιγμής. Ό,τι είχα τελειώσει την κούρσα μου και ένιωθα περήφανη για τη χώρα μου και θέλω ο κόσμος να προσπαθεί για το καλύτερο».

Για την Πολιτεία: «Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολη, Η πολιτεία προσπαθεί να κάνει πράγματα και δεν μπορεί να κάνει πολλά. Εφόσον είμαστε σε αυτή την κατάσταση, θα θέλαμε καλύτερες εγκαταστάσεις για να είμαστε περισσότερο έτοιμοι και να έρθουν περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό».

Για τις εγκαταστάσεις στον Άγιο Κοσμά και την αποκατάστασή της: «Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο γιατρό και στον φυσιοθεραπευτή της Ομοσπονδίας, ώστε να καταφέρω να φτάσω στο Βερολίνο. Η Ομοσπονδία έχει φροντίσει να έχουμε πλήρη ιατρικό τιμ και να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όποιο πρόβλημα προκύψει. Προπονούμαι στον Άγιο Κοσμά, αρκετά χρόνια τώρα, είναι μία διαδικασία συντήρησης του αθλητικού κέντρου, το οποίο κάποια στιγμή θα κλείσει. Μακάρι να υπάρξει κάτι για μετρά για να μπορέσουν οι αθλητές να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους».

Για το αν έχει σκεφτεί να προπονηθεί στο εξωτερικό: «Για κάποιο διάστημα, ένα μήνα, φεύγουμε για το εξωτερικό σε κάποια προπονητικά κέντρα, επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα έχουμε το καλύτερο κλίμα για προπόνηση και άλλοι πάνε στο εξωτερικό – όσοι αντέχουν οικονομικά – για να προχωρήσουν στην εξέλιξή τους».

Για το μήνυμά της στον κόσμο: «Θα ήθελα να πω στα παιδιά να μην τα παρατάνε, δεν πετυχαίνουν τον στόχο τους και αποχωρούν. Οι επιτυχίες έρχονται σιγά-σιγά, δεν έρχονται αμέσως τα μετάλλια και οι διακρίσεις. Εμείς μέσα από την σκληρή δουλειά καταφέραμε να φτάσουμε εδώ και μακάρι να αφήσουν τα κινητά και τα τάμπλετ και να βγουν έξω στον κόσμο. Όσον αφορά τους φίλους μου στη Σητεία, ξέρω ότι είδαν τον αγώνα μου. Είμαι χαρούμενη που είμαι Κρητικιά και ελπίζω και εκείνοι το ίδιο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και την οικογένειά μου που βρίσκεται πάντα στο πλευρό μου και με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags