Facebook Pixel Sportdog.gr | 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία
| 2018-09-19 16:36:00

1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία

1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία

21-22/9 στο Άλσος Βεΐκου και 23/9 στο Πεδίον του Άρεως.

Σας προσκαλούμε να δραστηριοποιηθούμε για την ψυχική υγεία, στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου στο Άλσος Βεΐκου και στις 23 Σεπτεμβρίου στο Πεδίον του Άρεως.

 Η 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία αποτελεί τον ακρωγονιαίο λίθο του ευρωπαϊκού έργου EVENTS Project – το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ERASMUS+/Sport - και έχει σαν στόχο τη σύνδεση των πεδίων του Αθλητισμού και της Σωματικής Άσκησης με την Ψυχική Υγεία, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών καθώς και για την καταπολέμηση  του κοινωνικού στίγματος.  Φορέας ανάληψης της σχετικής πρωτοβουλίας και συντονιστής του έργου είναι ο οργανισμός Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων – «ΕΔΡΑ» που δραστηριοποιείται στο πεδίο της Ψυχικής Υγείας από το 2001.

Στις εγκαταστάσεις του Άλσους Βεΐκου, με την υποστήριξη του Δήμου Γαλατσίου, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο διήμερο -Παρασκευή 21 & Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου-, ενώ την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους στο πάρκο του Πεδίον του Άρεως, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων και των εκδηλώσεων για τις 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου.

Στην 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία θα συμμετέχουν 14 χώρες και 35 φορείς, ενώ και οι τρεις μέρες είναι ανοιχτές για το γενικό κοινό, τόσο για άμεση συμμετοχή στις δραστηριότητες όσο και για παρακολούθηση των δρώμενων.  

Στόχος της 1ης Ευρωπαϊκής Αθλητικής Διοργάνωσης για την Ψυχική Υγεία είναι η ευρωπαϊκή θεσμική σύζευξη  των πεδίων του Αθλητισμού και της Ψυχικής Υγείας, για ένα κίνημα που θα προάγει έναν δραστήριο τρόπο ζωής, τον αθλητισμό για όλους, τον αθλητισμό για την ψυχή και την έμπρακτη εφαρμογή μιας ενεργητικής στάσης ζωής που την οφείλουμε ο καθένας στον εαυτό του και στους άλλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση για την Ψυχική Υγεία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, ενώ έχει λάβει και την Αρωγή & Στήριξη του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ προσφέρει στη Διοργάνωση την επιστημονική υποστήριξη της ενώ ο Ερυθρός Σταυρός με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών θα καλύψει τη Διοργάνωση σε θέματα πρώτων βοηθειών. 

Δήλωση συμμετοχής* στις αθλητικές δραστηριότητες για το γενικό κοινό,

https://www.eventbrite.co.uk/e/1-1st-european-sport-physical-exercise-event-for-mental-health-tickets-47709635805


Όποιος επιθυμεί να προσφέρει τη βοήθεια του εθελοντικά μπορεί να ενημερωθεί και να συμπληρώσει τη σχετική αίτηση στο παρακάτω link

http://eventsproject.eu/index.php/el/3-days-events-in-athens/become-a-volunteer


*η συμμετοχή είναι ελεύθερη, χωρίς κόστος
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags