Facebook Pixel Sportdog.gr | «Καμπάνα» δύο εβδομάδων στον διαιτητή που βοήθησε τον Κύργιο
| 2018-09-21 06:35:00

«Καμπάνα» δύο εβδομάδων στον διαιτητή που βοήθησε τον Κύργιο

Sportdog Team
«Καμπάνα» δύο εβδομάδων στον διαιτητή που βοήθησε τον Κύργιο

Ποινή δύο εβδομάδων δίχως επίσημη διαιτησία σε αγώνες της ΑΤΡ επιβλήθηκε στον umpire Μοχάμεντ Λαχιάνι επέβαλε η διοργανώτρια αρχή, λόγω της βοήθειας που είχε παράσχει στον Νικ Κύργιο σε αγώνα του US Open.

Έντονο παρασκήνιο με τη συμπεριφορά διαιτητών σημειώθηκε στο πρόσφατο αμερικανικό τουρνουά της Νέας Υόρκης, με τους Ράμος και Λαχιάνι να βρίσκονται στο επίκεντρο. Αν και ο Ισπανός δικαιώθηκε για την στάση του απέναντι στην Σερένα Γουίλιαμς, ο Σουηδός έγινε αποδέκτης έντονης κριτικής με αφορμή την βοήθεια που παρείχε στον Νικ Κύργιο σε παιχνίδι του με τον Πιέρ Ουγκέ Ερμπέρ, όταν είχε κατέβει από την καρέκλα και συμβούλεψε τον Αυστραλό τενίστα.

Μετά από έρευνα των υπευθύνων αποφασίστηκε ότι ο Λαχιάνι παραβίασε το πρωτόκολλο, με την ΑΤΡ από την πλευρά της να καταλήγει πως ένας εκ των επτά full time umpires που διαθέτει λειτούργησε αντίθετα στις επιταγές.

«Ο Lahyani είναι εργαζόμενος, πλήρους απασχόλησης της ΑΤΡ και οφείλει να ανταποκρίνεται στις υψηλές προδιαγραφές των διοργανώσεων μας, όταν διαιτητεύει. Ανεξάρτητα από το γεγονός στο οποίο βρίσκεται, ώστε να διατηρηθεί η ακεραιότητα του ATP Tour. Με τις ενέργειες του διακύβευσε την αμεροληψία που απαιτείται από τους εκπροσώπους μας. Θα γυρίσει στη δουλειά, στο Intrum Stockholm Open, τον Οκτώβρη» ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση που φέρνει τον Σουηδό εκτός αγώνων για δύο εβδομάδες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags