Facebook Pixel Sportdog.gr | Δύο ανάσες από τον τίτλο ο Τσιτσιπάς!
| 2018-10-19 22:33:00

Δύο ανάσες από τον τίτλο ο Τσιτσιπάς!

Sportdog Team
Δύο ανάσες από τον τίτλο ο Τσιτσιπάς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ακόμη μια φοβερή εμφάνιση αυτή την εβδομάδα στη Στοκχόλμη και προκρίθηκε στα ημιτελικά του 250αριου τουρνουά της Σουηδίας, νικώντας στα δυο σετ τον Φιλίπ Κολσράιμπερ…

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, μπορεί να δεινοπάθησε, όμως τελικά κατάφερε δείχνοντας σπουδαία ψυχικά αποθέματα να πάρει την πρόκριση για τους “4” καλύτερους του φετινού Stockholm Open.

Μετά από 1 ώρα και 37 λεπτά μάχης, ο “Στεφ” επιβλήθηκε του Φιλίπ Κολσράιμπερ με σκορ 6-3, 7-6(4) και “σφράγισε” έτσι τον αυριανό ημιτελικό του με το Νο2 του ταμπλό, Φάμπιο Φονίνι, ο οποίος νωρίτερα είχε αποκλείσει τον Χιόν Τσουνγκ (7-5, 2-1 ret.).

Μετά λοιπόν από τις προκρίσεις του στο Rogers Cup του Καναδά, στο Citi Open της Ουάσινγκτον, στο Estoril Open της Πορτογαλίας και στο Barcelona Open της Βαρκελώνης φέτος, αυτήν θα είναι η 5η εμφάνιση του Στέφανου στα ημιτελικά μιας ΑΤΡ διοργάνωσης.

Μην ξεχνάμε, βέβαια, ότι η πρόκριση αυτήν έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία από τις προηγούμενες, για τον εξής απλό λόγο:

Ο 20χρονος Έλληνας, Νο16 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ αυτή τη στιγμή, πέρσι είχε βρεθεί στους “4” καλύτερους του European Open στην Αμβέρσα του Βελγίου, σε ένα τουρνουά στο οποίο δεν αγωνίζεται αυτή την εβδομάδα.

Αντ’ αυτού, παίζει στη Στοκχόλμη, όπου με τη νίκη του επί του Κολσράιμπερ, υπερασπίστηκε κι επίσημα όλους τους βαθμούς που είχε κερδίσει πέρσι στο Βέλγιο, έχοντας βλέψεις για ακόμη ψηλότερα πλέον.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Στέφανος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του πρώτου κομματιού του αγώνα. “Βράχος” από τη γραμμή του σερβίς και ποιοτικότερος του Γερμανού από τη βασική γραμμή στα μεγαλύτερα ράλι του ματς, ευτύχησε να προηγηθεί με μπρέικ από νωρίς.

Εκμεταλλευόμενος το δεύτερο μπρέικ πόιντ που δημιούργησε στο 2-1 υπέρ του, “έσπασε” για πρώτη φορά στον αγώνα το σερβίς του Κολσράιμπερ (3-1) και ξέφυγε λίγες στιγμές αργότερα με 4-1.

Κερδίζοντας μόλις… έξι πόντους στο σερβίς του Τσιτσιπά, ο Κολσράιμπερ δεν άγχωσε ουδέποτε τον Στέφανο στο πρώτο σετ και απόλεσε με κάτω τα χέρια το εναρκτήριο κομμάτι της αναμέτρησης, το οποίο πήγε μετά από 34 μόλις λεπτά αγώνα στα χέρια του Έλληνα.

Αν και μέχρι τότε δεν είχε απειληθεί ποτέ στο σερβίς του, ο Στέφανος δεν ξεκίνησε καθόλου καλά το δεύτερο σετ και δέχθηκε με το “καλησπέρα” μπρέικ από τον Γερμανό. Το Νο35 της παγκόσμιας κατάταξης πήρε προβάδισμα γρήγορα με 0-3 και έγινε το αφεντικό στο σετ.

Οι αυτοκτονικές τάσεις όμως του Κολσράιμπερ, σε συνδυασμό με την μεγάλη συγκέντρωση του Στέφανου, συντέλεσαν αυτό το σετ να μην καταλήξει στα χέρια του Γερμανού.

Αυτό γιατί, αν και ο 35χρονος προηγήθηκε με 2-5(!) και 15-40 στο σερβίς του Στέφανου, δημιουργώντας δυο σερί σετ πόιντς, δεν μπόρεσε ποτέ να “κλείσει” θετικά για τον ίδιο το δεύτερο κομμάτι του αγώνα.

Με ένα φοβερό ντεμαράζ κερδισμένων γκέιμ, γυρνώντας από μια πολύ δύσκολη θέση, ο “Στεφ” μετέτρεψε το 2-5, 15-40 σε 5-5, βάζοντας πλέον… σε τάξη τα πράγματα.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι δυο τενίστες οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου έμελλε να κρίνει τον νικητή του σετ, και κατ’ επέκταση του ματς. Σε εμφανώς καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, κι έχοντας το μομέντουμ με το μέρος του, ο Τσιτσιπάς μπήκε φουριόζος, προηγούμενος με 3-1.

Το 3-1 πήγε στο 5-2, και στη συνέχεια στο 6-3, με τον 20χρονο τενίστα να δημιουργεί μετά από 1 ώρα και 36 λεπτά, τα πρώτα του τρία ματς πόιντς. Το πρώτο μπορεί να το έσβησε ο Κολσράιμπερ, όμως όχι και το δεύτερο, με το οποίο ο Στέφανος τέλειωσε τον μεταξύ τους προημιτελικό και προκρίθηκε στους “4” καλύτερους του Stockholm Open.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags