Facebook Pixel Sportdog.gr | Μεγάλη ανατροπή η ΑΕΚ - Πήρε το... θρίλερ με τον Παναθηναϊκό!
| 2018-10-29 21:45:00

Μεγάλη ανατροπή η ΑΕΚ - Πήρε το... θρίλερ με τον Παναθηναϊκό!

Sportdog Team
Μεγάλη ανατροπή η ΑΕΚ - Πήρε το... θρίλερ με τον Παναθηναϊκό!

Σπουδαία νίκη της Ένωσης με 3-2 σετ.

Ο Παναθηναϊκός έκανε μεγάλο ματς στο Μετς, αλλά προδόθηκε από την έλλειψη αλλαγών. Η ΑΕΚ όπως και στην Κυψέλη πήρε στο τάι μπρέικ το... δίποντο επικρατώντας με 3-2 αν και βρέθηκε πίσω με 1-2 σετ και 10-12 στο τελευταίο σετ.

Η ΑΕΚ που πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα είχε περισσότερες λύσεις από τον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλο φάνηκαν χωρίς ανάσες στο τέταρτο και το πέμπτο σετ, γεγονός που μέτρησε στην τελική έκβαση του αγώνα. Το παιχνίδι ως προς την εξέλιξή του είχε αρκετές ομοιότητες με το προ δέκα ημερών παιχνίδι για το Λιγκ Καπ όπου ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 2-0 αλλά ηττήθηκε με 3-2 στο κλειστό της Κυψέλης. Για την ομάδα του Νίκου Νεόφυτου μεγάλο ματς έκανε ο Παπαδόπουλος που σημείωσε 16 πόντους και ακολούθησαν οι Κανέλλος με 15 και Στοΐλοβιτς 13 πόντους.

Για τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε στο σημερινό ματς ο Ράπτης που είχε 22 πόντους, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει σε τέταρτο και πέμπτο σετ. Ο Πανταλέων έκανε θραύση στο μπλοκ με πέντε και 13 πόντους στο σύνολο. 

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με τους Δρογκάρη, Τζιουμάκα, Στοΐλοβιτ, Μότα, Χαραλαμπίδη, Κανέλλο και λίμπερο ο Γκαρά. Για τον Παναθηναϊκό από την άλλη ξεκίνησαν βασικοί οι Γιάκομπσεν, Γιορντάνοφ, Ανδρεόπουλος, Ράπτης, Πανταλέων, Πελεκούδας και λίμπερο ο Ζήσης.

Ο Παναθηναϊκός με όπλο το καλό του μπλοκ κατάφερε να πάρει διαφορά (4-1) με το ξεκίνημα του αγώνα. Η ΑΕΚ με πρώτο χρόνου του Χαραλαμπίδη και με επίθεση του Μότα κατάφερε να πλησιάσει στο σκορ μειώνοντας σε 7-6 με χαμένο σερβίς του Γιορντάνοφ. Ο Παναθηναϊκός όμως συνέχιζε να είναι εντυπωσιακός στο μπλοκ και έφτασε στο 14-9 με μπλοκ του αρχηγού Σωτήρη Πανταλέοντα.

 

 

Οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να είναι εντυπωσιακοί στην επίθεση και το μπλοκ και έφτασαν στο + 6 (10-16) μετά από επίθεση του Γιορντάνοφ. Η Ένωση προσπάθησε να πιέσει από την γραμμή του σερβίς αλλά δεν κατάφερε και η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου κατέκτησε το πρώτο σετ με 25-18 μετά από λάθος του Παπαδόπουλου που πάτησε την γραμμή των τριών μέτρων.

Με άσο του Τζιουμάκα η ΑΕΚ προηγήθηκε με 5-3 στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ. Η Ένωση με μπλοκ του Κανέλλου προηγήθηκε με 7-3 ενώ ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 9-6. Σε εκείνο το σημείο δύο σερί μπλοκ του Πανταλέοντα και ένας άσος του Ράπτη έπετρεψαν στον Παναθηναϊκό να ισοφαρίσει σε 9-9 και να προσπεράσει (10-11) με δύο σερί πρώτους χρόνους του Πανταλέοντα.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 14-14 όταν στο παιχνίδι μπήκε ο Λάππας αντί του Μότα. Η αλλαγή του Έλληνα ακραίου αποδείχτηκε καθοριστική για την έκβαση του σετ. Η ΑΕΚ διατηρούσε προβάδισμα 2-3 πόντων με τον Παναθηναϊκό να μειώνει σε 21-20 με τον Γιορντάνοφ. Με άσο του Κουλοχέρη η Ένωση έφτασε στο 23-20 με τον Παναθηναϊκό να μειώνει και πάλι στον πόντο (23-22) με τον Ανδρεόπουλο στην γραμμή του σερβίς. Δύο σερί επιθέσεις του Λάππα τελείωσαν το σετ (25-22) υπέρ της ΑΕΚ.

Διαφορετικά κινήθηκε το τρίτο σετ για τις δύο ομάδες. Τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Παναθηναϊκός προσπάθησαν να χτυπήσουν από την γραμμή του σερβίς αυτό έφερε πάρα πολλά λάθη χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να καταφέρει να πάρει μεγάλο προβάδισμα στη διάρκεια του σετ. Ο Παναθηναϊκός με μπλοκ του Πελεκούδα προηγήθηκε με 6-8 αλλά η Ένωση ισοφάρισε σε 8-8 και από εκείνο το σημείο το σετ κινήθηκε σε ισορροπία.

Στο 16-17 με τον Στοΐλοβιτς ο Παναθηναϊκός με δύο σερί άσους του Ράπτη πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (16-20) με τον Παπαδόπουλο να μειώνει σε 18-20. Σε εκείνο το σημείο δύο σερί μπλοκ του Πελεκούδα έδωσαν το σετ στον Παναθηναϊκό με 19-25 και το προβάδισμα με 2-1 σετ.

Η ΑΕΚ μπήκε στο τέταρτο σετ με τακτική στο σερβίς να σημαδέψει τον Ράπτη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βγει από την εξίσωση του σετ ο νεαρός ακραίος αλλά και να δυσκολευτεί στην ανάπτυξη του παιχνιδιού ο Γιάκομπσεν. 

Η Ένωση προηγήθηκε με 10-7 με πρώτο χρόνο του Κανέλλου με τον Παναθηναϊκό να μειώνει στον πόντο (10-9) με άσο του Πανταλέοντα. Με άσο του Γιορντάνοφ ο Παναθηναϊκό διατηρήθηκε μέσα στο σετ (12-11) αλλά η Ένωση βρήκε λύσεις με Μότα και Παπαδόπουλο. Με μπλοκ του Στοΐλοβιτς στον Ράπτη η Ένωση προηγήθηκε με +4 (18-14) διατηρώντας αυτή τη φορά μέχρι την τελική ευθεία του σετ. Με σερί πόντους από Παπαδόπουλο και Κανέλλο η ΑΕΚ έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 25-19 οδηγώντας το ματς στο τάι μπρέικ. 


Στο πέμπτο σετ ο Παναθηναϊκός με άσο του Πανταλέοντα προηγήθηκε με 6-8 και 10-12 με μπλοκ του Γιάκομπσεν δείχνοντας να έχει το πάνω χέρι. Μία επίθεση του Παπαδόπουλου και ένα μπλοκ του Κανέλλου έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να ισοφαρίσει 12-12 ενώ η ΑΕΚ πέρασε μπροστά και έφτασε στο ματς μπολ μετά από λάθος του Γιάκομπσεν. Μια κακή επίθεση του Γιορντάνοφ έδωσε το σετ (15-13) στην ΑΕΚ και τους δύο πόντους στην Ένωση.

Τα σετ 3-2 (18-25, 25-22, 19-25, 25-19, 15-13)

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags