Facebook Pixel Sportdog.gr | Τεράστια πρόκριση για τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τουρκία!
Άλλα Σπορ
| 2018-10-31 18:43:00

Τεράστια πρόκριση για τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τουρκία!

Sportdog Team
Τεράστια πρόκριση για τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τουρκία!

Προκρίθηκε, παρά την ήττα του με 3-2 από την Μπουγιουκσεχίρ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» πολύ πιο εύκολα ωστόσο τα πολλά κενά διαστήματα και τα λάθη δεν του το επέτρεψαν. 

Στον τρίτο προκριματικό γύρο ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του United Volleys Φρανκφούρτη – Ποσογίλνιτσα. Η γερμανική ομάδα είχε κερδίσει το πρώτο ματς με 3-0 σετ. Είναι το τελευταίο εμπόδιο του ΠΑΟΚ πριν του ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο Χιμένεζ με 19 πόντους ενώ ακολούθησε ο Τζούριτς με 18 και 45% στην επίθεση. Για τους Τούρκους μεγάλη ζημιά έκανε και σε αυτό το παιχνίδι ο Τόι που σημείωσε 21 πόντους.

Ο ΠΑΟΚ που είχε επικρατήσει με 3-2 σετ στο πρώτο παιχνίδι ήθελε νίκη με οποιοδήποτε σκορ για να προκριθεί ή ήττα με 3-2 για να διεκδικήσει την πρόκρισή του στο χρυσό σετ. Οι Θεσσαλονικείς αν και προηγήθηκαν με 2-1 σετ τελικά ηττήθηκαν με 3-2 αλλά κατέκτησαν το χρυσό με 13-15 και πήραν την πρόκριση.
Με μπλοκ του Τζούριτς ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 8-10 μετά τους πρώτους πόντους ενώ με χαμένη επίθεση του Τόι η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε στο +3 (8-11) δείχνοντας να έχει τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο σετ. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι αξιόπιστος επιθετικά και προηγήθηκε για πρώτη φορά με πέντε πόντους (10-15) μετά από χαμένη επίθεση του Κοσκούν.

Με λάθος του Μάρκεζ και επίθεση του Κοσκούν οι Τούρκοι μείωσαν σε 14-16 ενώ με δύο σερί μπλοκ στον Τζούριτς οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 18-18 δίνοντας χαρακτήρα θρίλερ στην τελική ευθεία του σετ. Με σερί πόντους του Όκολιτς (επίθεση, άσος) ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε και πάλι με τρεις πόντους για το 18-21 ενώ με μπλοκ του Χιμένεζ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 19-23 και την κατάκτηση του σετ με 21-25 μετά από κερδισμένο μπλοκ άουτ του Τζούριτς. 

Η Μπουγιουκσεχίρ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο σετ. Οι γηπεδούχοι πήραν διαφορά δύο πόντων (6-4) με μπλοκ πάνω στον Όκολιτς ενώ διεύρυναν το προβάδισμά τους (9-6) με πλασέ του Γενιπαζάρ. Ο ΠΑΟΚ μείωσε γρήγορα με τον Τζούριτς (9-8) ενώ με εντυπωσιακό μπλοκ του Μάρκεζ ο ΠΑΟΚ προσπέρασε για το 9-10.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ (10-10, 11-11, 12-12, 13-13) ενώ ο ΠΑΟΚ προσπέρασε και πάλι με δύο πόντους (13-15) μετά από πλασέ του Γκόρτσανιουκ. Με μπλοκ πάνω στον Ελληνοουκρανό ακραίο οι Τούρκοι έφεραν τούμπα (17-16) την κατάσταση ενώ προηγήθηκαν με 21-19 με τον Γενιπαζάρ. Με πόντο του Τόι οι Τούρκοι πήρα σημαντικό προβάδισμα (23-20) στην τελική ευθεία και ισοφάρισαν σε 1-1 σετ με 25-22. 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο τρίτο σετ πιο αποφασισμένος. Με όπλο το καλό του μπλοκ στους πρώτους πόντους η ομάδα της Θεσσαλονίκης προηγήθηκε με 6-10 και 7-11 με τους Τούρκους να φτάνουν σε απόσταση αναπνοής (10-11) με επίθεση του Τόι.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι αποδοτικοί πάνω στο φιλέ και με μπλοκ του Όκολιτς προηγήθηκαν με 13-19 παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα στην τελική ευθεία του σετ. Ένα λάθος του Χιμένεζ επέτρεψε στους Τούρκους να μειώσουν στους τρεις πόντους (18-21) αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να φτάσουν στην ανατροπή με τον ΠΑΟΚ να παίρνει το τρίτο σετ (21-25) με επίθεση του Χιμένεζ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο τέταρτο σετ και προηγήθηκε με 5-8 με μπλοκ των Φιλίποφ, Όκολιτς. Οι Τούρκοι πλησίασαν στον πόντου (8-9) αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης με σερί πόντους του Χιμένεζ πήρε και πάλι διαφορά για το 8-11. Η Μπουγιουκσεχίρ ισοφάρισε σε 11-11 με μπλοκ πάνω στον Τζούριτς, ενώ με επίθεση του Τόι προηγήθηκαν με 12-11.

Οι Θεσσαλονικείς έκαναν αρκετά λάθη μέσα στο σετ επιτρέποντας στους Τούρκους να πάρουν διαφορά τριών πόντων (16-13) με τον Ενέρ. Ο ΠΑΟΚ μείωσε και πάλι με τον Τζούριτς αλλά τα λάθη κυρίως στην υποδοχή δεν τους επέτρεψαν να πάρει εκ νέου το προβάδισμα.

Ένα μπλοκ των Τούρκων στον Χιμένεζ τους έδωσε την ευκαιρία να προηγηθούν με τέσσερις πόντους (21-17) σε κρίσιμο σημείο με τον ΠΑΟΚ να μειώνει σε 22-20 στην τελική ευθεία του σετ. Ένα μπλοκ άουτ του Χαϊρλί έδωσε και πάλι το πάνω χέρι στους γηπεδούχους που πήραν τελικά το σετ με 25-22 οδηγώντας το ματς στο τάι μπρέικ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν σα μην παρουσιάστηκε στο πέμπτο σετ. Οι Τούρκοι προηγήθηκαν με 7-3 μετά από λάθος του Χιμένεζ με τον Σέρτζιου Στάνκου να κάνει αλλαγές σκεπτόμενος το χρυσό σετ. Οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά και οι Τούρκοι επικράτησαν με 3-2 σετ οδηγώντας το ματς στο χρυσό σετ. 

Στο χρυσό σετ έγινε ένα μεγάλο ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 2-5 μετά από λάθος των Τούρκων που ισοφάρισαν σε 6-6 με επίθεση του Τόι. Με χαμένη επίθεση του ίδιου παίκτη η ομάδα του Στάνκου προηγήθηκε με δύο πόντους (8-10) παίρνοντας το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Με μπλοκ άουτ του Χιμένεζ ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τρεις πόντους (10-13) αλλά οι Τούρκοι με μπλοκ μείωσαν σε 12-13. Ο ΠΑΟΚ ήταν ψύχραιμος στις τελευταίες φάσεις και πήρε τελικά την πρόκριση.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags