Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποκάλυψη για Πετρούνια: «Αγωνίστηκε µε φρικτούς πόνους»
| 2018-11-05 10:04:00

Αποκάλυψη για Πετρούνια: «Αγωνίστηκε µε φρικτούς πόνους»

Sportdog Team
Αποκάλυψη για Πετρούνια: «Αγωνίστηκε µε φρικτούς πόνους»

Δήλωση που θα συζητηθεί.

«Αυτό πουεπιχείρησε ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα, µε δεδοµένο τον τραυµατισµό του αλλά και το προγραµµατισµένο ραντεβού για χειρουργική επέµβαση, είναι άθλος. Μόνο ο συγκεκριµένος αθλητής θα µπορούσε να το επιχειρήσει. Είµαι πολλά χρόνια στον αθλητισµό, αλλά δεν θυµάµαι παρόµοια περίπτωση».

Τα λόγια ανήκουν στον φηµισµένο χειρουργό Γιώργο Τσικούρη, που ειδικεύεται σε τραύµατα στον χώρο του αθλητισµού. Γνωρίζει τον Λευτέρη Πετρούνια αλλά και τον Γάλλο ορθοπεδικό χειρουργό που θα κάνει σήµερα την επέµβαση στον ώµο τού τρις παγκόσµιου πρωταθλητή. Μάλιστα έχει χειρουργήσει και τον ίδιο τον γιατρό στον ώµο!

Με µειωµένη δύναµη

Μιλώντας στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» ο Γιώργος Τσικούρης αναλύει τη σηµασία του συγκεκριµένου τραυµατισµού, εκτιµά τον χρόνο αποθεραπείας και αναλύει µε απλά λόγια το «υπερφυσικό» του φαινοµένου Πετρούνια. «Η ρήξη δύο εκατοστών στον υπερακάνθιο τένοντα είναι µια σοβαρή περίπτωση και χρήζει χειρουργικής επέµβασης. Ο αθλητής θα έπρεπε να είχε φρικτούς πόνους, ειδικά στις ασκήσεις που επιβαρύνουν τον τένοντα και αυτές είναι ο σταυρός, η οριζοντίωση και η περιστροφή. Οι αθλητές των κρίκων εάν δεν έχουν το 100% της δύναµης στους τένοντες, δεν µπορούν να σταθούν ακίνητοι. Αντίθετα ο Πετρούνιας εκτέλεσε άψογα το πρόγραµµα.

Σίγουρα θα είχε µεγάλη επιβάρυνση και πολύ πόνο. Υπολογίζω, δε, πως λόγω αυτού του προβλήµατος η δύναµή του θα µπορούσε να είναι µειωµένη ακόµα και κατά 30%. Για όλα αυτά το συγκεκριµένο χρυσό είναι µια υπερφυσική επίδοση».

Σύµφωνα µε τον κ. Τσικούρη, βασικό ρόλο σε κάθε αθλητή και σε κάθε ασθενή είναι η ψυχολογία: «Οταν ένας άνθρωπος ειδοποιείται πως θα κάνει µια σοβαρή εξέταση και πολύ περισσότερο ένα χειρουργείο, προετοιµάζεται ψυχολογικά. Το µυαλό συγχρονίζεται και προετοιµάζεται. Υπό αυτή την έννοια η προσπάθεια του Πετρούνια έχει ακόµα µεγαλύτερο βαθµό δυσκολίας, καθώς έπρεπε να διαχωρίσει την προσπάθειά του για το µετάλλιο από τη δοκιµασία του χειρουργείου».

Ο πρωτοπόρος Λαφόζ

Ο Γάλλος χειρουργός Λοράντ Λαφόζ, που σήµερα θα χειρουργήσει τον Πετρούνια, είναι προσωπικός φίλος του κ. Γιώργου Τσικούρη, ο οποίος αποκάλυψε στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ»: «Κατ’ αρχάς το 2007 µε χειρούργησε και εµένα στον ώµο µε απόλυτη επιτυχία. Είναι καλός φίλος. Τον είχα φιλοξενήσει µε την οικογένειά του στην Ελλάδα στους Ολυµπιακούς Αγώνες του 2004. Στην Ιατρική είναι ο µέντοράς µου. Ενα τεράστιο µέγεθος στο είδος του και πρωτοπόρος αρθροσκοπικός χειρουργός. Είναι Παριζιάνος µε µεσογειακή κουλτούρα και έχει έδρα το Γενικό Νοσοκοµείο του Ανεσί στα γαλλοελβετικά σύνορα. Είναι αυθεντία και η καλύτερη επιλογή που θα µπορούσε να κάνει ο Πετρούνιας».

Πετρούνιας στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ»: «Αν πω πως δεν ανησυχώ θα είναι ψέµα»

Στη Βενετία των Αλπεων, στην εντυπωσιακή γαλλική πόλη Ανεσί, 20 χιλιόµετρα από τα σύνορα µε την Ελβετία, βρίσκεται από χθες ο Λευτέρης Πετρούνιας και σήµερα το πρωί στις 7.15 θα περάσει το κατώφλι του χειρουργείου της Γενικής Κλινικής της πόλης. Πρόκειται για την έδρα του διάσηµου Γάλλου ορθοπεδικού χειρουργού Λοράντ Λαφόζ, που µαζί µε την οµάδα του θα χειρουργήσουν τον αριστερό ώµο του χρυσού Ολυµπιονίκη και τρις παγκόσµιου πρωταθλητή των κρίκων Λευτέρη Πετρούνια.

Το βράδυ του Σαββάτου ο Πετρούνιας, συνοδευόµενος και από τη Βασιλική Μιλλούση, γνώρισε αποθεωτική υποδοχή στο αεροδρόµιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Επειτα από σύντοµη παραµονή στην Αθήνα αναχώρησε χθες για τη Γενεύη και από εκεί οδικώς για το Ανεσί, προκειµένου να προετοιµαστεί για την εγχείρηση σύµφωνα µε τις οδηγίες των γιατρών του.

«Ολα τρέχουν γρήγορα και όλα πρέπει να γίνουν σωστά. Αν πω πως δεν ανησυχώ θα είναι ψέµα. Ο ώµος είναι το εργαλείο µου. Είναι ο µηχανισµός που µε βοηθάει στη δουλειά µου για να πετύχω τους στόχους µου. Ο Λοράντ Λαφόζ θεωρείται ο καλύτερος στον κόσµο και αυτό µε ησυχάζει. Θα ξεκουραστώ λίγο στην Αθήνα και φεύγω για Ανεσί µέσω Γενεύης. Το πρωί της ∆ευτέρας θα µπω στο χειρουργείο. Ελπίζω όλα να πάνε καλά» δήλωσε στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Θα συνεχίσω για πολύ

Οσο για την απόφαση να µπει στο χειρουργείο, είπε: «∆εν µπορούσε να παραταθεί άλλο αυτή η κατάσταση. ∆εν είναι µεγάλη ζηµιά. Είναι ρήξη δύο εκατοστών, αλλά µόνο µε χειρουργείο µπορεί να αποκατασταθεί. ∆εν είµαι στη δύση της καριέρας µου για να κάνω συντήρηση. Θα συνεχίσω για πολύ ακόµα να φέρνω επιτυχίες. Η δύναµη του µυαλού και της ψυχής µπορεί να φέρει πολλά αποτελέσµατα, αλλά δεν θα µπορούσα να το κάνω πολλές φορές αυτό που έκανα στις τελευταίες διοργανώσεις. Ειδικά στην Ντόχα ξεπέρασα τον εαυτό µου».

Σχετικά µε τον χρόνο αποκατάστασης και επιστροφής του είπε: «Οι γιατροί πιστεύουν πως έπειτα από τρεις µήνες θα ξεκινήσω ασκήσεις στους κρίκους και στους πέντε µήνες θα µπορώ να αγωνιστώ. Μπορεί να είµαι έτοιµος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθληµα τον Απρίλιο του 2019, αλλά δεν θα ρισκάρω, διότι τον Σεπτέµβριο είναι το Παγκόσµιο που θα κριθεί η πρόκριση για τους Ολυµπιακούς Αγώνες του Τόκιο».

Με το ένα χέρι

Οσο για το τρίτο χρυσό στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα τόνισε: «Αγωνίστηκα χωρίς προετοιµασία. Εχω υποσχεθεί στους Ελληνες ότι θα συνεχίσουµε το σερί που έχουµε ξεκινήσει από το 2015. Χαλάλι ό,τι θυσίες κάναµε».
Στην υποδοχή βρέθηκε και ο υφυπουργός Αθλητισµού, Γιώργος Βασιλειάδης, που δήλωσε: «Ο Πετρούνιας αποτελεί παγκόσµιο φαινόµενο και αποδεικνύει ότι και µε… ένα χέρι µπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Είµαι διπλά χαρούµενος διότι είµαστε και φίλοι µε τον Λευτέρη. Είµαστε ευγνώµονες που σηκώνει για ακόµη µία φορά τη χώρα µας ψηλά

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags