Facebook Pixel Sportdog.gr | Γιορτάζει 100 χρόνια ανεξαρτησίας τρέχοντας στον Κλασικό Μαραθώνιο η Πολωνία
| 2018-11-06 23:36:00

Γιορτάζει 100 χρόνια ανεξαρτησίας τρέχοντας στον Κλασικό Μαραθώνιο η Πολωνία

Sportdog Team
Γιορτάζει 100 χρόνια ανεξαρτησίας τρέχοντας στον Κλασικό Μαραθώνιο η Πολωνία

Η Πολωνία έχει βαθιά παράδοση στον κλασικό αθλητισμό και οι Πολωνοί είναι λάτρεις του μαραθώνιου δρόμου.

Απόδειξη η μεγάλη παρουσία δρομέων τα προηγούμενα χρόνια στο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.

Στη φετινή διοργάνωση του 36ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας, στις 11 Νοεμβρίου, θα υπάρχει μια ξεχωριστή σχέση συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Για την Πολωνία είναι μια ιδιαίτερη στιγμή. Η χώρα γιορτάζει την 100ή επέτειο επανάκτησης της ανεξαρτησίας της, μετά τη Συνθήκη των Βερσαλλιών. Αυτή η σημαντική για το πολωνικό έθνος επέτειος θα εορταστεί στην Αθήνα και στον Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της ελληνοπολωνικής συνεργασίας, θα υπάρξουν δράσεις που αναδεικνύουν τις άριστες σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Πολωνία, και προάγουν το πνεύμα αλληλεγγύης και φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, με τον αθλητισμό να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Έτσι, στην ERGO MARATHON EXPO 2018, που θα λειτουργήσει όπως κάθε χρόνο στο κλειστό γυμναστήριο Φαλήρου και στην εγκατάσταση του Τάε Κβο Ντο, θα υπάρχει ειδικό περίπτερο της Πολωνίας, όπου ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να λάβει αναμνηστικά, που σχετίζονται με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Οι πύλες της ERGO MARATHON EXPO 2018 θα ανοίξουν την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο, 10 Νοεμβρίου.

Η παρουσία των Πολωνών δρομέων και στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας θα είναι εντυπωσιακή, καθώς 706 περίπου δρομείς θα πάρουν μέρος σε αυτόν.

Ανάμεσά τους και η πρέσβης της Πολωνίας στην Αθήνα, Άννα Μπαρμπάζακ, που θα αγωνιστεί στο πρωινό αγώνα των 5 χλμ., θέλοντας με τη σειρά της να τιμήσει την ανεξαρτησία της πατρίδας της, αλλά και τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.

Επίσης περισσότερα από 100 παιδιά από το Πολωνικό Σχολείο θα είναι ανάμεσα στους 55.000 συνολικά δρομείς που θα πάρουν μέρος στον μαραθώνιο και στους άλλους αγώνες που θα γίνουν παράλληλα.

Από την πλευρά των διοργανωτών του Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας, θα υπάρξει βράβευση των πρώτων τριών ανδρών και πρώτων τριών γυναικών από την Πολωνία, σύμφωνα με την κατάταξή τους στη μαραθώνια διαδρομή.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags