Facebook Pixel Sportdog.gr | «Μου έλειπε ένα μετάλλιο σε Γκραν Πρι»
| 2018-11-12 00:29:00

«Μου έλειπε ένα μετάλλιο σε Γκραν Πρι»

Sportdog Team
«Μου έλειπε ένα μετάλλιο σε Γκραν Πρι»

Σε δύο εβδομάδες ο Ντανατσίδης θα βρεθεί σε αγώνες στην Οσάκα της Ιαπωνίας, σε μία από τις τελευταίες αγωνιστικές δοκιμασίες πριν τη δύση του 2018.

Ο Αλέξης Ντανατσίδης τέσσερις μήνες πριν, υποχρεώθηκε να μείνει για σημαντικό διάστημα εκτός δράσης λόγω τραυματισμού στα πλευρά (θλάση). Πριν από μία εβδομάδα ήταν «χρυσός» στο Ασιατικό Όπεν του Καζακστάν κι εχθές, στην Τασκένδη έγραψε Ιστορία, κατακτώντας το πρώτο του μετάλλιο σε Γκραν Πρι. Το χάλκινο μετάλλιο στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, θα του δώσει ώθηση στην παγκόσμια κατάταξη, από την οποία προκύπτουν και τα περισσότερα «εισιτήρια» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ ΜΠΕ) μίλησε με τον Αλέξη Ντανατσίδη για την σημαντική στιγμή στην καριέρα του, τα Ολυμπιακά του σχέδια, την οικογένειά του η οποία ...μεγάλωσε πρόσφατα, με την σύζυγό του, Ειρήνη Ηλιάδου, να φέρνει στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους, αλλά και για τον... πεθερό του και εθνικό προπονητή του τζούντο, Νίκο Ηλιάδη.

«Μου έλειπε ένα μετάλλιο σε Γκραν Πρι. Είχα φτάσει αρκετές φορές κοντά, αλλά κάποιες λεπτομέρειες ήταν αυτές που μου το στερούσαν. Στο Γκραν Πρι της Τασκένδης ένοιωθα καλά από τον πρώτο κιόλας αγώνα και ήμουν βέβαιος ότι εάν δεν είχα κάποιον τραυματισμό ή κάποια λανθασμένη απόφαση των διαιτητών, θα μπορούσα να φτάσω ψηλά. Είμαι ευχαριστημένος από τον εαυτό μου και τον τρόπο που αγωνίστηκα, αν και θα μπορούσα να είμαι καλύτερος σε κάποια σημεία. Όμως θα τα διορθώσω σε επόμενες διοργανώσεις», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αλέξης Ντανατσίδης, ο οποίος αναγνωρίζει ότι ο δρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι ακόμη μακρύς.

«Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας. Τολμώ να πω μάλιστα ότι είμαστε στην αρχή. Το γεγονός είναι, ότι τα μετάλλια αυτά μου φτιάχνουν την ψυχολογία. Μαζί με την ψυχολογία ανεβαίνει και ο ρυθμός της προπόνησης. Βρίσκομαι συνεχώς σε αγωνιστική εγρήγορση, γιατί μόνο έτσι μπορώ να πετύχω τους στόχους που έχω θέσει. Κι ένας από αυτούς τους στόχους είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς», είπε ο Έλληνας τζουντόκα.

Σε δύο εβδομάδες ο Ντανατσίδης θα βρεθεί σε αγώνες στην Οσάκα της Ιαπωνίας, σε μία από τις τελευταίες αγωνιστικές δοκιμασίες πριν τη δύση του 2018.

«Στη γενέτειρα του τζούντο, η κατάκτηση ενός μεταλλίου αποτελεί πρόκληση για όλους τους αθλητές. Μακάρι να έρθει ένα ακόμη μετάλλιο, κυρίως για να ανέβω στην παγκόσμια κατάταξη. Στόχος μου μέσα στο 2019 είναι να μπω στην πρώτη 10άδα ή ακόμη και στην πρώτη 6άδα της κατηγορίας μου, ώστε να κλειδώσω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την πρόκριση για το Τόκιο».

Ο Έλληνας τζουντόκα δεν κρύβει ότι πριν από μερικά χρόνια δεν τον... κρατούσε το σπίτι. Όμως τα δεδομένα άλλαξαν μετά το γάμο του και ειδικά από τη στιγμή που έγινε μπαμπάς. «Ήθελα να φεύγω συνέχεια. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να κάθομαι σπίτι. Από τότε όμως που παντρεύτηκα και έγινα μπαμπάς, είναι πολύ δύσκολο γιατί μου λείπουν πάρα πολύ τα παιδιά μου και η σύζυγός μου. Λείπω 20 ημέρες τώρα από το σπίτι και ανυπομονώ να επιστρέψω για να πάρω στην αγκαλιά μου, το νεογέννητο γιo μου».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι «οι θυσίες για να πετύχεις τον στόχο σου είναι επιβεβλημένες. Από τη στιγμή που έχω μπει σε διαδικασία Ολυμπιακής πρόκρισης, εννοείται ότι πρέπει να γίνουν κάποιες θυσίες τόσο από τη δική μου πλευρά, όσο κι από την οικογένειά μου».

Κι αν τα πράγματα είναι ρόδινα πλέον για τον Αλέξη Ντανατσίδη και τις εθνικές ομάδες τζούντο, δεν ήταν το ίδιο και πριν από σχεδόν 1,5-2 χρόνια, τότε που το μέλλον του αθλήματος έμοιαζε καταδικασμένο.

«Τώρα πλέον που είμαι ήρεμος και οι προσπάθειες για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες κινούνται στους ρυθμούς που όλοι γνωρίζαμε, θυμάμαι ότι ήμουν έτοιμος ακόμη και να εγκαταλείψω το τζούντο μέσα στο 2017. Εκείνη την περίοδο πέρασα πολύ δύσκολα. Έμεινα χωρίς προπόνηση, χωρίς αγώνες, χωρίς μισθό. Κάποιοι ήθελαν το κακό του ελληνικού τζούντο κι όχι μόνο το δικό μου. Όμως πλέον, έχω αφήσει πίσω το μαύρο παρελθόν. Με τη βοήθεια της ομοσπονδίας και φυσικά του εθνικού προπονητή, Νίκου Ηλιάδη, επέστρεψα πιο δυνατός απ` όλο αυτό. Τόσο εγώ όσο και οι συναθλητές μου».

Κι επειδή αναφέρθηκε στον εθνικό προπονητή και... πεθερό του, Νίκο Ηλιάδη, δεν θα μπορούσαμε παρά να τον ρωτήσουμε για τη σχέση τους.

«Έχουμε μια πάρα πολύ καλή σχέση. Σε όλα τα επίπεδα. Σαν προπονητής είναι το ίδιο αυστηρός με όλους. Δεν χαρίζει τίποτα. Ακολουθώ και κάνω όλα όσα μου λέει γιατί αυτός θέλει πιο πολύ κι από εμένα, να κάνω το σωστό για το καλό μου. Να πετύχω. Και τον ευχαριστώ γι` αυτό».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags