Facebook Pixel Sportdog.gr | Η νέα γενιά του μαραθωνίου ξεχώρισε στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας
| 2018-11-12 07:36:00

Η νέα γενιά του μαραθωνίου ξεχώρισε στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Sportdog Team
Η νέα γενιά του μαραθωνίου ξεχώρισε στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να πάρουν θέση εκκίνησης στον 36ο Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία.

Ο σπουδαίος αγώνας συνοδεύτηκε φέτος από καλές επιδόσεις τόσο από τους ξένους όσο και από τους Ελληνες πρωταθλητές. Ο Μπριμίν Μισόι (Κένυα) ήταν νικητής στον αγώνα με 2 ώρες 10.56, επίδοση που ήταν πολύ κοντά στο ρεκόρ διαδρομής (2.10.37). Ο αθλητής για αρκετή ώρα στη στον αγώνα κινήθηκε σε επιδόσεις κάτω από τα ρεκόρ, ωστόσο στο τέλος δεν κατάφερε να το βελτιώσει. Ο Τέσφα Τορουνέχ (Αιθιοπία) ήταν δεύτερος με 2.12.52 και ο Αζμεράβ Τσερεμε (Αιθιοπία) τρίτος με 2.13.20.

Σπουδαίες εμφανίσεις πραγματοποίησαν και οι Ελληνες πρωταθλητές, που για μία ακόμη φορά επιβεβαίωσαν πως οι μεγάλες αποστάσεις βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Ο Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ) όπως και πέρυσι έτσι και φέτος τερμάτισε πρώτος, μόνο που τη φετινή σεζόν συνδύασε τη νίκη με νέο ατομικό ρεκόρ. Ο πρωταθλητής μας τερμάτισε σε 2.21.54 και άφησε στην ιστορία το 2.21.55, που είχε το 2016 στο Ντίσελνοτρφ. Ο Γκελαούζος κατάφερε να πετύχει ατομικό ρεκόρ στην αυθεντική διαδρομή, που θεωρείται αν όχι η δυσκολότερη, μία από τις δυσκολότερες στον πλανήτη. Ο Χριστόφορος Μερούσης, σταθερή αξία στο αγώνισμα, κατάφερε και φέτος να είναι πρωταγωνιστής και με 2.23.43 να καταλάβει την δεύτερη θέση. Ατομικό ρεκόρ πέτυχε και ο τρίτος της κατάταξης, Παναγιώτης Καραϊσκος, ο οποίος τερμάτισε σε 2.23.53 και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ, αφού βελτίωσε το 2.25.37 του Βερολίνου.

Εξαιρετικό ήταν το ντεμπούτο της Ελευθερίας Πετρουλάκη στον μαραθώνιο. Η αθλήτρια του ΑΟ Μυκόνου τερμάτισε σε 2.46.09, επίδοση που της έδωσε τη νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη. Η Πετρουλάκη, παρά το γεγονός ότι δεν είχε εμπειρία στο αγώνισμα κατάφερε να κάνει καλή διαχείριση δυνάμεων και να φτάσει πρώτη στον τερματισμό. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Στεφανία Λεοντιάδου (ΑΟ Δρομέας Αμαρουσίου) με 2.48.54 και στην τρίτη η Φωτεινή Δαγκλή - Παγκότο (ΑΟ Κάλλιστος) με 2.50.09 και νέο ατομικό ρεκόρ.

Τη νίκη στην γυναίκες κατέκτησε η Νιαβούρα Μουριούκι (Κένυα) με 2.36.46 και την δεύτερη η Τσερόνο Κόεχ (Κένυα) με 2.38.54.

Δηλώσεις:

Κώστας Γκελαούζος: "Ήταν γρήγορος αγώνας με γρήγορα περάσματα. Ήμουν σε καλή κατάσταση και άντεξα. Συγχαρητήρια στους συναθλητές μου. Ήταν ωραία κούρσα, εγώ πήγα δυνατά, όλα μέσα που λέμε. Μετά το 10ο αποσπάστηκα με έπιασαν οι αντίπαλοί μου στο 20ο περίπου και ξέφυγα πάλι στο 27ο χιλιόμετρο. Είμαι ευχαριστημένος όχι μόνο για τη δεύτερη νίκη μου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, αλλά και για το ότι βελτίωσα το ατομικό μου ρεκόρ. Τώρα ξεκούραση και θα προετοιμαστώ για να τρέξω μαραθώνιο την άνοιξη".

Χριστόφορος Μερούσης: "Είναι η έβδομη φορά που μετέχω (σ.σ.τέσσερις νίκες και τρεις δεύτερες θέσεις) και παρότι η προετοιμασία μου είχε πολλά σκαμπανεβάσματα είμαι ευχαριστημένος που τερμάτισα στη δεύτερη θέση, αλλά και γιατί με πλαισίωσαν στην πρώτη τριάδα οι αθλητές του μέλλοντος στο αγώνισμα. Είμαι ακόμη ικανοποιημένος γιατί τρέχω ακόμη σε καλό επίπεδο. Αυτό με τη βοήθεια του Θεού μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω για του χρόνου και με τη βοήθεια της υπηρεσίας μου, της Ελληνικής Αστυνομίας".

Παναγιώτης Καραϊσκός: "Στα πρώτα χιλιόμετρα δυσκολεύτηκα και "κόλλησα" καθώς τον περασμένο Αύγουστο είχα κάνει έναν ακόμα μαραθώνιο, στο Βερολίνο. Τον χάρηκα τον αγώνα, τον έζησα κυριολεκτικά. Όταν φτάσαμε στο Μάτι το μυαλό μου πήγε πίσω στις σκηνές που ζήσαμε το καλοκαίρι. Οι άνθρωποι εκεί που βίωσαν την τραγωδία, βρίσκονταν ντυμένοι με μαύρα μπλουζάκια, χτυπούσαν τύμπανα, ήταν κάτι το συγκλονιστικό. Εύχομαι η πατρίδα μας να μην ζήσει ποτέ ξανά τέτοια τραγωδία".

Ελευθερία Πετρουλάκη: "Την νίκη μου την αφιερώνω στους ανθρώπους που χάθηκαν στις φωτιές του καλοκαιριού στο Μάτι. Όταν φτάσαμε σε εκείνο το σημείο, ανατρίχιασα. Απίστευτες στιγμές. Αυτός ο Μαραθώνιος είναι η καλύτερη γιορτή της χώρας μας. Βγαίνουν πολλές από τις αρετές του λαού μας. Σημείωσα την επίδοση που ήθελα και εύχομαι και του χρόνου να είμαι καλά να συμμετάσχω και πάλι σε αυτό τον υπέροχο αγώνα".

Στεφανία Λεοντιάδου:"Ήταν ένας ξεχωριστός αγώνας για μένα και συγκινήθηκα πολύ όταν πέρασα από το Μάτι. Με έπιασε ανατριχίλια. Στα αγωνιστικά, ήθελα μια καλή θέση και μάλιστα, ήθελα να δω αν θα τα καταφέρω μετά τον Μαραθώνιο που έτρεξα πριν από δύο μήνες στο Βερολίνο. Όλα πήγαν τελικά καλά, γιατί νομίζω έκανα και έξυπνη τακτική, φύλαγα δυνάμεις και μου βγήκε. Τώρα θέλω να ξεκουραστώ και μετά να προετοιμαστώ για την άνοιξη για να τρέξω σε μαραθώνιο με στόχο να βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ".

Φωτεινή Δαγκλή - Παγκότο: "Έκανα γρήγορο ξεκίνημα και μετά μείωσα το ρυθμό μου. Παρόλα αυτά μόνο ευχαριστημένη μπορεί να είμαι, καθώς πέτυχα ατομικό ρεκόρ. Πάντως, νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένη, καθώς σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής άκουγα παιδιά που προπονώ στις Ακαδημίες του συλλόγου μου να φωνάζουν το όνομά μου. Κυρία Φωτεινή, κυρία Φωτεινή και μετά πολλά είχαν μαζευτεί στο στάδιο και χειροκροτούσαν. Είναι μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags