Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο Λυκούργος Τσάκωνας παίρνει θέση εκκίνησης στα 60 μέτρα (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-11-13 16:01:00

Ο Λυκούργος Τσάκωνας παίρνει θέση εκκίνησης στα 60 μέτρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ο Λυκούργος Τσάκωνας παίρνει θέση εκκίνησης στα 60 μέτρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Θέση εκκίνησης στα 60 μ. θα πάρει φέτος ο Λυκούργος Τσάκωνας, με στόχο τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού της Γλασκώβης.

Ο κορυφαίος Έλληνας σπρίντερ αποφάσισε φέτος να συμμετάσχει στους αγώνες της χειμερινής περιόδου με αποκορύφωμα μια καλή εμφάνιση στο κορυφαίο γεγονός του χειμώνα.

"Είναι κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ και αποφάσισα πως φέτος ήρθε η στιγμή να το επιχειρήσω. Κι άλλες φορές στο παρελθόν έκανα κάποιες κούρσες στον κλειστό στίβο, ωστόσο φέτος αποφάσισα πως θα επικεντρωθώ στους αγώνες του χειμώνα, κάνοντας την απαραίτητη προετοιμασία", είπε αρχικά ο έμπειρος σπρίντερ και συμπλήρωσε: "Πρώτος στόχος είναι να πιάσω το όριο και να βρεθώ στη διοργάνωση. Εννοείται πως εκεί δεν θέλω να περιοριστώ σε μια παρουσία στον προκριματικό, αλλά θέλω να διεκδικήσω μια καλή εμφάνιση".

Ο Τσάκωνας δύο φορές στο παρελθόν έπιασε το όριο συμμετοχής σε διοργάνωση κλειστού στίβου, ωστόσο και τις δύο επέλεξε να μείνει πίσω και να συνεχίσει την προετοιμασία του για τη θερινή περίοδο. Ο αθλητής του Άρη Βισκαδουράκη έχει ατομικό ρεκόρ 6.62 από το 2016, που είναι η 8η επίδοση όλων των εποχών από Έλληνα αθλητή, ενώ έχει στο ενεργητικό του τρεις κούρσες κάτω από τα 6.70. Ο αθλητής μαζί με τις Ειρήνη Βασιλείου και Άννα Βασιλείου τον Ιανουάριο θα έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν στο προπονητικό κέντρο του Βελιγραδίου.

Την ίδια περίοδο στο προπονητικό κέντρο του Βελιγραδίου θα είναι οι σπρίντερ Παναγιώτης Τριβυζάς και Γιάννης Νυφαντόπουλος, με τους οποίους ο Τσάκωνας θα έχει την ευκαιρία να κάνει κοινή προετοιμασία.

"Σίγουρα θα μας βοηθήσει πολύ το γεγονός ότι θα κάνουμε κοινή προετοιμασία", κατέληξε ο 28χρονος αθλητής, ο οποίος από τέλη Ιανουαρίου θα ξεκινήσει τους αγώνες του εντός και εκτός συνόρων..

Οι πέντε καλύτερες κούρσες του Τσάκωνα στα 60 μέτρα

6.62 Πειραιάς 13/2/16

6.67 Αθήνα 6/2/16

6.69 Πειραιάς 14/2/15

6.70 Πειραιάς 13/2/16

6.71 Πειραιάς 14/2/15

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags