Facebook Pixel Sportdog.gr | Αναβιώνει η Βαλκανική Συνομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου
| 2018-11-16 04:33:00

Αναβιώνει η Βαλκανική Συνομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου

Sportdog Team
Αναβιώνει η Βαλκανική Συνομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου

Οι προσπάθειες των τελευταίων μηνών δικαιώθηκαν και η Βαλκανική Συνομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου αναγεννάται.

Ήταν μια πρωτοβουλία του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Τάσου Πανταζίδη, και του ομολόγου του της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας, Αντρέι Κούσμανοφ. Πρόκειται για μια απόφαση που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, καθώς θα δώσει την ευκαιρία σε νέα παιδιά να πάρουν παραστάσεις και εμπειρίες από διεθνείς διοργανώσεις.

«Οι νεαροί αθλητές και αθλήτριές μας χρειάζονται διεθνείς εμπειρίες πριν συμμετάσχουν σε μεγάλες ευρωπαϊκές ή παγκόσμιες διοργανώσεις. Οι Βαλκανικοί αγώνες είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο σε αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχει ανάγκη για διεθνείς διοργανώσεις μικρού μεγέθους» τόνισε με έμφαση ο Τάσος Πανταζίδης.

Το 2018 η ΕΟΜοΠ συμμετείχε με αθλητές της σε μία ευρωπαϊκή και τρεις παγκόσμιες διοργανώσεις, σε μια προσπάθεια για εξωστρεφή δράση και απόκτηση εμπειριών. «Σε μια εποχή με περιορισμένα οικονομικά, πρέπει να αναζητήσουμε χαμηλού κόστους, αλλά αυξημένου επιπέδου αγώνες, αν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα γενιά αθλητών που θα μπορέσουν να μας φέρουν διακρίσεις» δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Από την δική τους μεριά, τόσο ο πρόεδρος της βουλγαρικής Ομοσπονδίας, Αντρέι Κούσμανοφ, όσο και ο πρόεδρος της κυπριακής, Χαράλαμπος Λόττας, συμφωνούν με το σκεπτικό της επαναλειτουργίας της Βαλκανικής Συνομοσπονδίας και στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία. Ο Κούζμανοφ, μάλιστα, έδωσε έμφαση στις συχνές διεθνείς διοργανώσεις που διεξάγονται στη Βουλγαρία και στη σχετική εμπειρία που μπορεί να αξιοποιηθεί.

Όπως συμφωνήθηκε, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα εξειδικευτούν οι επόμενες κινήσεις και οι συνεννοήσεις και με τους εκπροσώπους της Τουρκίας, της Ρουμανίας και της Μολδαβίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags