Facebook Pixel Sportdog.gr | TRIMORE SwimRunHydra: Στην Ύδρα κάτι άλλαξε για πάντα!
| 2018-11-21 11:14:00

TRIMORE SwimRunHydra: Στην Ύδρα κάτι άλλαξε για πάντα!

TRIMORE SwimRunHydra: Στην Ύδρα κάτι άλλαξε για πάντα!

Μια νέα σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και των MultisportsEvents γράφτηκε με απόλυτη επιτυχία το τριήμερο 16-18 Νοεμβρίου 2018. Ο Δήμος Ύδρας , ο Yδραϊκός Ναυτικός Όμιλος και η TRIMORE Multisports Tour, διοργάνωσαν στο μαγευτικό και ιστορικό νησί του Αργοσαρωνικού το απίστευτο 1ο TRIMORE SwimRunHydra. Ένα event αλλιώτικο απ’ τα’ άλλα! Ξεχωριστό, πλούσιο, δυναμικό, ανεξίτηλο!

Η πανέμορφη όλες τις εποχές Ύδρα, υποδέχτηκε τους πρώτους SwimRunners, τα 23 τολμηρά ζευγάρια (τα εγγεγραμμένα ζευγάρια ήταν 37 αλλά.. δεν το τόλμησαν όλοι )που αψήφησαν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και στάθηκαν στην εκκίνηση δεμένα μεταξύ τους ανά δύο με σκοινί, κολύμπησαν συνολικά 3,2χλμ και έτρεξαν 10 χλμ., με τέσσερις εναλλαγές ανάμεσα στα δύο αθλήματα.

Η ιδιαιτερότητα της διοργάνωσης και ο πραγματικός άθλος όλων των συμμετεχόντων να σταθούν στη γραμμή της εκκίνησης, οδήγησαν τους διοργανωτές να αποφασίσουν και τιμώντας όλα τα ζευγάρια να τους προσφέρουν το κόψιμο της κορδέλας: “We Both Finish SwimRunHydra” κάτω από την αψίδα του τερματισμού τους, στην αγκαλιά των ίδιων των διοργανωτών (αδέλφια Μητρόπαπα).

Στον αγώνα υπήρξε και μία εγκατάλειψη ζευγαριού, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα από τους διοργανωτές, με τα επαρκή μέτρα διαχείρισης τέτοιου περιστατικού που είχαν εκπονηθεί σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Ύδρας, τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, τους Ναυαγοσώστες της Ευρωπαϊκής Ναυαγοσωστικής Σχολής, το Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων και τα 6 επιχειρησιακά σκάφη της διοργάνωσης. Το ζευγάρι των αθλητών: Ανδρέας Μπέγκος και Έλληνας Ανδρέου, κατόπιν της προληπτικής περίθαλψης στο Νοσοκομείο, πέρασαν την αψίδα τερματισμού με τιμές, επιβεβαιώνοντας την ήδη αποκατεστημένη υγεία τους.

Όλες οι υπηρεσίες του νησιού, από το Λιμενικό Σώμα, την Αστυνομική Αρχή, την Σχολή Εμποροπλοιάρχων, το Ιστορικό Μουσείο – Αρχείο Ύδρας, τις υπηρεσίες του Δήμου περιλαμβανομένης της επικεφαλής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας, το Νοσοκομείο, αλλά και τους επαγγελματίες της Ύδρας, καθώς και οι δεκάδες παθιασμένοι, ορεξάτοι και ακάθεκτοι υπό όλες τις καιρικές συνθήκες εθελοντές, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και στάθηκαν στο πλευρό των διοργανωτών, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι αντάξιο μιας τέτοιας διοργάνωσης και επαρκές για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν. Επισκέπτες και κάτοικοι του νησιού αποτέλεσαν ένα ενθουσιώδες κοινό και όλοι μετρούν αντίστροφα για την διοργάνωση του 2019.

Επικές μονομαχίες και ιστορικοί τερματισμοί

Οι αθλητές έζησαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία ξεπερνώντας τις δυσκολίες της θάλασσας και του καιρού.

Oι Σπύρος Γκοτζιάς - Παναγιώτης Δημόπουλος έκοψαν πρώτοι την κορδέλα του τερματισμού στο 1ο TRIMORE SwimRunHydra σε01:34:02. Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Γιώργος Αλυφαντής- Γρηγόρης Σουβαντζόγλου με 01:40:15 . Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι αθλητές που ταξίδεψαν από την Γαλλία DavidPadare-NicolasBadet με χρόνο 01:40:30

Οι Στυλιανός Ανδρεάδης- Δήμητρα Μπίκα ήταν το πρώτο μεικτό ζευγάρι με 01:48:41, ενώ οι δύο πρώτες γυναίκες ήταν οι Κέλλυ Μπίχτα - Εύα Μπέκα με 02:01:27. Το ζευγάρι Παπαναστασίου -Νικολούτσου ήταν το μοναδικό επίσημο ζευγάρι και στη ζωή, που συμμετείχε.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στα τρία ζευγάρια των Υδραίων που συμμετείχαν και επίσης βραβεύτηκαν. Με πολύ καλές επιδόσεις τερμάτισαν οι Ράππας-Ρούσης, Κεχαγιόγλου- Κεχαγιόγλου και Ρος-Λεμπέση.

Πανδαισία εκδηλώσεων

Οι  διοργάνωση άρχισε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου με την εκδήλωση «Η Τέχνη καλωσορίζει τον Αθλητισμό» στο Ιστορικό Μουσείο - Αρχείο Ύδρας. Με οικοδέσποινα την διευθύντρια του Μουσείου κα. Αδαμοπούλου, οι αθλητές παρακολούθησαν μια εξαιρετική εκδήλωση προς τιμήν του κορυφαίου καλλιτέχνη Αλέκου Φασιανού, που έδωσε το παρών μαζί με τον διάσημο Έλληνα ζωγράφο Αλέξη Βερούκα. Στους χώρους του μουσείου πραγματοποιήθηκε η πρώτη τεχνική ενημέρωση SwimRunστην Ελλάδα παρουσία όλων των συμμετεχόντων. Το PastaParty ακολούθησε στην ταράτσα του Μουσείου με φόντο το ιστορικό λιμάνι.

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Νοεμβρίου το πρωί, παιδικός αγώνας σκακιού σιμουλτανέ. Η δραστηριότητα διενεργήθηκε σε αίθουσα του Λυκείου της Ύδρας (λόγω καιρού) από τον Ολυμπιονίκη , Αναστάσιο Τζούμπα σε συνεργασία με το Σκακιστικό Όμιλο Ύδρας, ο οποίος έπαιξε ταυτόχρονα παρτίδες με 40 σκακιστές, παιδιά και νέους, δίνοντάς τους σημαντικές και χρήσιμες συμβουλές τακτικής.

Με την αρωγή του Συλλόγου Δρομέων Ύδρας (HydrasTrail) διοργανώθηκε το Σάββατο 17 Νοεμβρίου  από τις 18:30 έως τις 20:00 νυχτερινό περπάτημα 5 χιλιομέτρων σε καλντερίμια του οικισμού αλλά και σε μονοπάτια της Ύδρας με μεγάλη συμμετοχή που ξεπέρασε τα 80 άτομα.

Οι φίλοι των WaterSports έζησαν μέσα στο λιμάνι της Ύδρας την SUP Experienceby BIC Sports με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή Σαράντη Κύρκου και δίπλα του τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Στο πλαίσιο του SwimRunHydra πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες που έδωσαν μεγάλη χαρά στα παιδιά της Ύδρας. Οι μικροί φίλοι έκαναν yoga με τις καθηγήτριες Μαρία Μαγκανάρη και Μαρία Μανωλάκη. Διαγωνίστηκαν στην ποδηλατική βραδυπορία καθώς και στους ελιγμούς με τα ξύλινα ποδήλατα της Cocomat-Bikes και ήρθαν σε επαφή με το LaserRun που αποτελεί τμήμα του Ολυμπιακού αθλήματος του Μοντέρνου Πεντάθλου.

Η τελετή βράβευσης των αθλητών  πραγματοποιήθηκε στο Λιμάνι της Ύδρας με φόντο τα αμφιθεατρικώς χτισμένα ιστορικά αρχοντικά του νησιού σε μια γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού. Στην τελετή αυτή, παρέλαβαν το μετάλλιο συμμετοχής τους καθώς και τον έπαινο SwimRunHydra από τους ίδιους τους διοργανωτές, όλα ανεξαιρέτως τα ζευγάρια, ανεβαίνοντας στο βάθρο και ακούγοντας το όνομά τους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των απονομών, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας κ. ΓιάννηςΜπελεγρής εκ μέρους του Δήμου Ύδρας έδωσε "Τιμής ένεκεν" τιμητική πλακέτα στον επικεφαλής της TRIMORE κ. Κωνσταντίνο Μητρόπαπα

Ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γιώργος Κουκουδάκης δήλωσε «Η μοναδική σε φυσική και αρχιτεκτονική ομορφιά Ύδρα πρωτοτύπησε για άλλη μια φορά. Οι πρώτοι αγώνες SwimRun στην Μεσόγειο πραγματοποιήθηκαν στο Νησί μας! Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στους συντελεστές αυτής της μοναδικής διοργάνωσης για τη μοναδική εμπειρία που μας χάρισαν. Η Ύδρα απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ένα Νησί ζωντανό 365 μέρες το χρόνο!»

Ο επικεφαλής της Trimore SportsTour κ. Κωστής Μητρόπαππας δήλωσε «Είμαι Πανευτυχής! Ηγούμαι μιας ομάδος που σχεδίασε και υλοποίησε ένα όνειρο! Το όνειρο αυτό το ζήσαμε μαζί με τους πρωταγωνιστές του.. όλοι! Γράψαμε την πρώτη σελίδα μιας νέας ιστορίας στην Ύδρα και η ιστορία αυτή, έχει πολλές ακόμη σελίδες. Τη σελίδα αυτή τη γράψαμε όλοι μαζί. Αθλητές, Εθελοντές-Αρωγοί, Θεατές, Διοργανωτές. Θέλω πρώτα να ευχαριστήσω με υπόκλιση του αθλητές που μας εμπιστεύτηκαν, όχι μόνο τη στιγμή που έκαναν την εγγραφή τους αλλά ιδιαίτερα τη στιγμή που υπάκουσαν στο παράγγελμα να μπουν στη θάλασσα, βλέποντας τα κύματα των 6 μποφόρ. Μας πίστεψαν και δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ. Θα έχουν πάντα ιδιαίτερη μεταχείριση αυτά τα 48 ονόματα από τη διοργάνωση αυτή. Θέλω να ευχαριστήσω με τιμή τους εθελοντές όλων των θέσεων που ήταν γενναίοι, πρόθυμοι και αποτελεσματικοί καθώς και τους αρωγούς όλων των επιπέδων (Χορηγοί, Θεματικοί Χορηγοί, Αρωγοί, Υποστηρικτές, Φορείς και Θεσμούς του Νησιού, Επαγγελματίες του νησιού, τον Ε.Ο.Τ, την Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου και την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags