Facebook Pixel Sportdog.gr | Κρίμα! Έχασε το Super Cup o Ολυμπιακός, «υποκλίθηκε» στην Φερεντσβάρος στα πέναλτι
Άλλα Σπορ
| 2018-11-30 22:30:00

Κρίμα! Έχασε το Super Cup o Ολυμπιακός, «υποκλίθηκε» στην Φερεντσβάρος στα πέναλτι

Sportdog Team
Κρίμα! Έχασε το Super Cup o Ολυμπιακός, «υποκλίθηκε» στην Φερεντσβάρος στα πέναλτι

Οι Ερυθρόλευκοι δεν τα κατάφεραν μετά από ματσάρα (7-7 κ.α., 4-2 στα πέναλτι).

O όγδοος ευρωπαϊκός τελικός της αντρικής ομάδας πόλο του Ολυμπιακού δεν συνδυάστηκε με το τέταρτο τρόπαιό της και το δεύτερο συνολικά Super Cup μετά από αυτό του 2002 επί μιας άλλης ουγγρικής ομάδας, της Βάσας. Στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ που διεξήχθη στην πισίνα Κομιάντι, την έδρα της πανίσχυρης Φερεντσβάρος, οι πρωταθλητές Ευρώπης λύγισαν κατά τη διαδικασία των πέναλτι παρότι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 7-7 από 5-7 στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας του τελικού.

Στη «ρώσικη ρουλέτα» όμως οι Ούγγροι ήταν πιο ψύχραιμοι και πιο εύστοχοι, ο Ολυμπιακός είδε τα πέναλτι των Ομπράντοβιτς και Φουντούλη να καταλήγουν στο οριζόντιο δοκάρι του Βόγκελ και κάπως έτσι γράφτηκε το τελικό 9-11 για τους ουσιαστικά γηπεδούχους Ούγγρους (σ.σ. τυπικά ο Ολυμπιακός) οι οποίοι αγνοούν την ήττα στο «σπίτι» τους επί δύο χρόνια σε όλες τις διοργανώσεις και σε ευρωπαϊκά ματς από το 2011!

Η νίκη της επί δύο σερί χρονιές κατόχου του Eurocup και 22 φορές πρωταθλήτριας Ουγγαρίας, Φερεντσβάρος, σήμανε την 3η δική της κατάκτηση ευρωπαϊκού Super Cup (1978, 1980 τα άλλα δύο), επιστρέφοντας πλέον για τα καλά στην κορυφή του ουγγρικού πόλο μετά τον περσινό πρώτο της τίτλο έπειτα από 18 ολόκληρα χρόνια. Πλέον, βάζει πλώρη για την... εκθρόνιση του Ολυμπιακού και από την κορυφή της Ευρώπης αφού αγωνίζεται στο φετινό Champions League και έχει μόλις μια ήττα στον όμιλο και αυτή από την Προ Ρέκο. Σημειώνεται ότι η Φερεντσβάρος εξελίσσεται και σε κακό δαίμονα του Ολυμπιακού αφού τον είχε νικήσει και στον διπλό τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων του 1998, στην τότε πρώτη συμμετοχή των Πειραιωτών σε ευρωπαϊκό τελικό.

Παράλληλα, η επικράτηση της ουγγρικής ομάδας σε αυτό τον τελικό σπάει και μια... κατάρα 25 και πλέον ετών για τους κατόχους του Eurocup, οι οποίοι υποκλίνονται κατά κανόνα στους κατόχους του Champions League στον τελικό του Super Cup. Τελευταία φορά που πήρε το τρόπαιο η κάτοχος του Eurocup ήταν το 1993 όταν η Πεσκάρα είχε νικήσει τη Γιαντράν ενώ ο συνολικός απολογισμός είναι 27-10 πλέον για τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, η Φερεντσβάρος ήταν αυτή που σκόραρε πρώτη, όμως η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου απάντησε με δύο γκολ από Νικολαΐδη και Δερβίση για το 2-1 με το ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου. Αυτή η περίοδος έκλεισε με το 4-2 των Πειραιωτών μετά από νέα γκολ των Μυλωνάκη και Δερβίση. Ωστόσο, γρήγορα οι Ούγγροι ισοφάρισαν με Μίτροβιτς και Βάργκα. Ο τελευταίος μάλιστα σχεδόν πήρε το τρόπαιο μόνος του, αφού σκόραρε ξανά για το 4-5 και το 5-6, ενώ ο Μουρίκης ισοφάρισε ενδιάμεσα για το 5-5. Ο Μίτροβιτς φάνηκε να τελειώνει τον τελικό στο 5-7 του τέταρτου οκταλέπτου όμως στο φινάλε η ψυχή των πρωταθλητών Ευρώπης εμφανίστηκε και πάλι στην πισίνα της ουγγρικής πρωτεύουσας με τον Νικολαΐδη να μειώνει σε 6-7 και τον Γεννηδουνιά να ισοφαρίζει στο φινάλε.

Όπως αναφέρθηκε όμως, στα πέναλτι η ουγγρική ομάδα ήταν αυτή που χαμογέλασε τελευταία αφού μετά τα δύο άστοχα σουτ των «ερυθρόλευκων», οι εύστοχες εκτελέσεις των Βάργκα, Βάμος, Γιάνγκερ και Κάλαϊ της χάρισε το τρόπαιο.

Μετά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να κάνει 13 τα ευρωπαϊκά του τρόπαια σε 32 τελικούς σε όλα τα ομαδικά σπορ, ενώ συγκεκριμένα για την αντρική ομάδα πόλο χάθηκε η ευκαιρία να κλείσει το 2018 με το πέμπτο της τρόπαιο, μετά τα τρία εγχώρια (πρωτάθλημα, κύπελλο, σούπερ καπ) και φυσικά το Champions League της Γένοβα.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags