Facebook Pixel Sportdog.gr | Πώς το πρωινό τρέξιμο σας βοηθάει να «παλέψετε» την ημέρα
| 2018-12-10 22:42:00

Πώς το πρωινό τρέξιμο σας βοηθάει να «παλέψετε» την ημέρα

Sportdog Team
Πώς το πρωινό τρέξιμο σας βοηθάει να «παλέψετε» την ημέρα

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που ενώ τους αρέσει να το πρωινό τρέξιμο και η γυμναστική, λόγω χρόνου δεν τα καταφέρουν.

«Μου αρέσει να τρέχω νωρίς το πρωί, αλλά με κάνει να καθυστερώ μερικές φορές στη δουλειά», είναι μια φράση που έχουμε ακούσει πολλές φορές.

Αισθάνεστε ακριβώς το ίδιο; Αν ναι, μην παρατάτε την πρωινή σας γυμναστική ακόμα. Προσπαθήστε να ξυπνήσετε λίγο πιο νωρίς και να κοιμηθείτε νωρίτερα για να μην χάσετε ύπνο. Γιατί και ο ύπνος είναι σημαντικός για την υγεία μας. Το ιδανικό είναι ο συνδιασμός και των δύο.

Μείωση πίεσης, τόνωση εγκεφάλου

Η σωματική άσκηση και ειδικά το τρέξιμο και το περπάτημα το πρωί βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης κατά τη διάρκεια της ημέρας και ενισχύει την δύναμη του εγκεφάλου (τη νοητική λειτουργία και την πνευματική οξύτητα) για 4 έως 10 ώρες.

Μπορεί επίσης να ενισχύσει τον μεταβολισμό σας, ώστε να μπορείτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες σε όλη την διάρκεια της ημέρας και να έχετε καλύτερο και βαθύτερο ύπνο εκείνο το βράδυ.

Επιπλέον, όταν κάποιος τρέχει το πρωί παραμένει ευκολότερα προσκολλημένος στο χρονοδιάγραμμα των προπονήσεων του αρκετές πολλές μελέτες δείχνουν ότι περισσότεροι από το 90% των πιο φανατικών αθλούμενων γυμνάζονται το πρωί.

Επιλέξτε διαλειμματική

Μια από τις αγαπημένες πρωινές ρουτίνες για αρκετούς είναι η διαλειμματική προπόνηση, ειδικά όταν ο χρόνος πιέζει.

Η συγκεκριμένη συνήθεια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι καίτε θερμίδες, βελτιώνετε την καρδιοαναπνευστική αντοχή σας και αποκομίζετε όλα τα άλλα οφέλη και μάλιστα σε λιγότερο χρόνο, ώστε να μην αργείτε και στη δουλειά.

Σε ένα πρόγραμμα βαδίσματος για παράδειγμα μπορείτε να κάνετε: γρήγορο περπάτημα για τέσσερα λεπτά μέχρι να αρχίσετε να ιδρώνετε, στην συνέχεια εκτελέστε αργό περπάτημα για τρία λεπτά. Επαναλάβετε τον κύκλο για 30 λεπτά.

Θα δείτε την ημέρα με άλλο… μάτι.

ΠΗΓΗ: runnfun.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags