Facebook Pixel Sportdog.gr | Η Ρωσία εργάζεται για τη βελτίωση της κουλτούρας αντι-ντόπινγκ
| 2018-12-13 06:35:00

Η Ρωσία εργάζεται για τη βελτίωση της κουλτούρας αντι-ντόπινγκ

Sportdog Team
Η Ρωσία εργάζεται για τη βελτίωση της κουλτούρας αντι-ντόπινγκ

Η Ρωσία «εργάζεται διαρκώς για να βελτιώσει τον αγώνα της κατά του ντόπινγκ και είναι σίγουρη για τη συμμετοχή της στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες», όπως δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ρωσίας (ROC), Στάνισλαβ Ποτσντνιάκοφ.

«Εργαζόμαστε συνεχώς για τη βελτίωση της κουλτούρας αντι-ντόπινγκ στη χώρα μας» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος προετοιμασίας των Ρώσων αθλητών ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022 στο Πεκίνο. «Είμαι βέβαιος ότι όλες οι πρωτοβουλίες μας θα επιτρέψουν στους αθλητές μας να συμμετάσχουν πλήρως στους επόμενους Αγώνες» πρόσθεσε.

Οι επόμενοι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Τόκιο το 2020.

Οι Ρώσοι αθλητές αναγκάστηκαν από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) να συμμετάσχουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 στην Πιονγκτσάνγκ κάτω από ουδέτερη σημαία, ως απάντηση στο σκάνδαλο του εκτεταμένου ντόπινγκ της χώρας, το οποίο είχε υλοποιηθεί με την αλλοίωση των ελέγχων στα ληφθέντα δείγματα, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι το 2014. Πάντως, η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή αποκαταστάθηκε από τη ΔΟΕ, μόλις τρεις ημέρες μετά την τελετή λήξης των Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ.

Οι δηλώσεις του Ποτσντνιάκοφ έρχονται σε μια στιγμή που η αντιπροσωπεία του Παγκόσμιου Οργανισμού κατά του Ντόπινγκ (WADA) βρίσκεται στη Μόσχα από το βράδυ της Δευτέρας για τη διεξαγωγή ελέγχου του οργανισμού αντι-ντόπινγκ της Ρωσίας (Rusada).

Ο WADA έχει επίσης άρει τον αποκλεισμό του Rusada από τις 20 Σεπτεμβρίου, αλλά απαιτεί η Μόσχα να επιτρέψει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου την πρόσβαση στα αρχεία δεδομένων του οργανισμού για τους ελέγχους ντόπινγκ, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 2011-2015. Αν αυτό δεν γίνει, ο WADA απειλεί να επιβάλει νέες κυρώσεις και θεωρητικά, αυτό μπορεί να φτάσει μέχρι και τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags