Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: 3-0
Άλλα Σπορ
| 2019-02-02 19:34:00

Παναθηναϊκή τρέλα - «Σάρωσε» την ΑΕΚ και πάει... φουλ για τετράδα

Sportdog Team
Παναθηναϊκή τρέλα - «Σάρωσε» την ΑΕΚ και πάει... φουλ για τετράδα

Άνετη νίκη για τους Πράσινους με 3-0.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει 15-21 στο πρώτο σετ, όμως χάρη σ' ένα ξέσπασμα από κείνο το σημείο και μετά διέλυσε την ΑΕΚ (3-0 σετ) και εδραιώθηκε στην πρώτη 4άδα της βαθμολογίας. «Βουλιάζει» η Ένωση, που μπήκε σε περιπέτειες.

Οι «πράσινοι» με τη νίκη αυτή ανέβηκαν στην τρίτη θέση και έφτασαν τους 21 βαθμούς, δύο περισσότερους από τον Φοίνικα Σύρου και τέσσερις πάνω από τον Παμβοχαϊκό. Αντίθετα η ΑΕΚ έμεινε στους 10 βαθμούς και ψάχνει πόντους για να μην μπει σε περιπέτειες.

Ο Μπόμπαν Γιορντάνοφ του Παναθηναϊκού έκανε ακόμη ένα μεγάλο ματς. Για την ΑΕΚ ο μεγάλος άτυχος ήταν ο Γιώργος Τζιουμάκας που αντικαταστάθηκε ατο πρώτο σετ. Οι ομάδες θα συναντηθούν ξανά την Τετάρτη στο κλειστό του Μετς για τη φάση των «16» του κυπέλλου.

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από δύο διακοπές στο τρίτο σετ. Η πρώτη έγινε όταν ένας αναπτήρας εκτοξεύθηκε προς τον πασαδόρο της ΑΕΚ Σαλάφζουν. Εκείνος τον επέστρεψε στην εξέδρα και έγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα. Το παιχίδι διεκόπη για δεύτερη φορά στο τρίτο σετ όταν το σκορ ήταν στο 22-23 καθώς παρουσιάστηκε πρόβλημα με το ηλεκτρονικό φύλλο αγώνα. 

 
 

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο ματς και πήρε γρήγορο προβάδισμα δύο πόντων στο ξεκίνημα του πρώτου σετ. Η ΑΕΚ ισοφάρισε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι για αρκετούς πόντους μέχρι το 8-8 και το χαμένο σερβίς του Πελεκούδα. Δύο σερί άσοι του Λάππα και μία επίθεση του Στοΐλοβιτς η Ένωση προηγήθηκε με 8-11 ενώ η διαφορά έφτασε στους έξι πόντους (10-16) με δύο σερί πόντους του Χαραλαμπίδη.

Ο Παναθηναϊκός με τον Γιορντάνοφ στο σερβίς κατάφερε να μειώσει προσωρινά αλλά και πάλι η ΑΕΚ με μπλοκ του Κανέλλου προηγήθηκε με 15-21 στην τελική ευθεία του σετ. Με μπλοκ άουτ του Ράπτη και δύο σερί μπλοκ από τον Πανταλέων ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 18-21 και μπήκε ξανά στη διεκδίκηση του σετ. Ο Γιάκομπσεν με άσο και ο Ράπτης με ωραία επίθεση μείωσαν στον πόντο (20-21) για τον Παναθηναϊκό με την Κυψέλη να «παίρνει φωτιά». 

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου προηγήθηκε με 22-21 με μπλοκ άουτ του Ράπτη με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει σε 22-22 με χαμένο σερβίς του Γιάκομπσεν. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο σετ μπολ (24-23) με λάθος του Στοΐλοβιτς ενώ νέο λάθος του Σέρβου ακραίου έδωσε το σετ (25-23) στον Παναθηναϊκό που ολοκλήρωσε μια τρομερή ανατροπή.

Το δεύτερο σετ οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 9-9 και την επίθεση του Παπαδόπουλου. Η Ένωση με μπλοκ του Χαραλαμπίδη στον Γιορντάνοφ προηγήθηκε με 10-13 και 11-14 αλλά ο Παναθηναϊκός με σερί 5-0 αντέστρεψε την κατάσταση και έφτασε στο 16-14 με τον Γιορντάνοφ.

Με το μπλοκ του να φτάνει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έχτισε νέο σερί φτάνοντας στο 24-17 με μπλοκ του Ανδρεόπουλου. Ο Παπαδόπουλος διατήρησε την Ένωαη στο σετ (24-18) αλλά ο Γιορντάνοφ τελείωσε το σετ για τον Παναθηναϊκό που έφτασε στο 25-18 μέσα σε αποθέωση.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο τρίτο σετ όταν και προηγήθηκε με 8-4 και 12-7 με μπλοκ άουτ του Γιορντάνοφ. Οι «πράσινοι» έφτασαν στο 15-10 με μπλοκ του Ανδρεόπουλου και από εκείνο το σημείο ξεκίνησε η αντεπίθεση της ΑΕΚ.

Με τον Μπουρκόφσκι στην γραμμή του σερβίς η ομάδα του Σωτήρη Δρίκου προσπέρασε με 19-20 κι εκεί ήταν που διακόπηκε το ματς για πρώτη φορά. Ένας αναπτήρας βρήκε τον Σαλάφζουν που τον επέστρεψε και έγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα. Η Ένωση προηγήθηκε με 22-23 όταν και το ματς διακόπηκε για δεύτερη φορά λόγω προβλήματος στο ηλεκτρονικό φύλλο αγώνα. 

Με χαμένο σερβίς του Ράπτη η ΑΕΚ έφτασε στο σετ μπολ αλλά ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ψύχραιμος και έφτασε στο ματς μπολ (25-24) με τον Γιορντάνοφ. Οι γηπεδούχοι έχασαν τέσσερα ματς μπολ προτού ο Πελεκούδας με άσο δώσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό και ξεκινήσουν οι πανηγυρισμοί στον πάγκο του. 

Τα σετ 3-0 (25-23, 25-18, 29-27)


Πηγή: sdna.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags