Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ: 23-13 και κούπα
| 2019-03-16 19:05:00

Διέλυσε την ΑΕΚ και το σήκωσε ο Ολυμπιακός!

Sportdog Team
Διέλυσε την ΑΕΚ και το σήκωσε ο Ολυμπιακός!

Κούπα back to back για τους Πειραιώτες.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Ο Ολυμπιακός/ Όμιλος Ξυνή κέρδισε δια περιπάτου την ΑΕΚ με (23-13) στον τελικό του κυπέλλου της Πάτρας κι έκανε για δεύτερη διαδοχική χρονιά δική του την κούπα του κυπέλλου χάντμπολ ανδρών.

Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα έκανε εκπληκτική εμφάνιση κυρίως στην άμυνα μην αφήνοντας την ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της είτε με τον Γιάκομπσεν είτε με τον Μπάλαζ. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και το τερματοφύλακας Κώστας Τσιλιμπάρης που έκανε διψήφιο αριθμό επεμβάσεων στο παιχνίδι. Για τον Ολυμπιακό ξεχώρισε και ο Δημήτρης Τζηράς που σημείωσε 10 τέρματα.

Η ΑΕΚ που έκανε ένα κακό επιθετικά παιχνίδι είχε σε κακή βραδιά και τον τερματοφύλακα Ραντούλε Ραντούλοβιτς που δεν κατάφερε να βρει καλό ρυθμό. Για την Ένωση από τέσσερα τέρματα σημείωσαν ο Γιάκομπσεν και ο Ζαμπούνης.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν όντας μαζί στο σκορ μέχρι το 3-3 και το γκολ του Παπαδιονυσίου. Με δύο σερί γκολ του Τζηρά η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα έφτασε για πρώτη φορά στο +2 (5-3) στο 13ο λεπτό. Με γκολ των Λιάπη και Τζηρά οι τυπικά γηπεδούχοι έφτασαν στο double score (8-4) στο 22ο λεπτό, ενώ με τέρμα του Σανίκη η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα έφτασε στο 10-5 έξι περίπου λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. 

Η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει και με γκολ των Ζαμπούνη και Παπαδιονυσίου έφτασε στο 10-7 στο 27ο λεπτό του αγώνα. Τζηράς και Σανίκης έδωσαν και πάλι προβάδισμα πέντε τερμάτων στον Ολυμπιακό (12-7) με τον Μπάγιο να διαμορφώνει το 12-8 που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου με ωραία λόμπα.

Με δύο σερί εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Γιάκομπσεν η ΑΕΚ μείωσε σε 13-10 στα πρώτα πέντε λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός όμως με Τζηρά και Ρέινα έφτασε και πάλι στο + 5 για το 16-11 στο 40ο λεπτό του αγώνα. Σε αυτό το διάστημα ο Κώστας Τσιλιμπάρης έδειξε την κλάση του με δύο εξαιρετικές αποκρούσεις σε Μυλωνά και Μπάγιο.

Στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός. Με τον Τσιλιμπάρη αλλά και τον Άρσιτς που μπήκε μετά από αποβολή του Έλληνα τερματοφύλακα, να υψώνουν τείχος η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα έφτασε στην κατάκτηση του κυπέλλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ - ΑΕΚ 20-13

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 3-2, 5-3, 7-4, 10-6, 12-8 (ημχ), 13-9, 16-11, 17-12, 18-13, 20-13

Ολυμπιακός ΣΦΠ / Όμιλος Ξυνή (Ζαραβίνας): Κρητικός, Τζηράς 10, Καραμπουρνιώτης 1, Λέμος 2, Μούγιτς, Ρέινα 2, Κανδύλας, Σανίκης 3, Μπούμπαλο, Κόντης, Λιάπης 1, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 2, Χάλαρης, Τσίλης 2.

ΑΕΚ (Γραμματικός): Γεωργιάδης, Ζαμπούνης 4, Νικολαϊδης, Συγγάρης, Μπάλαζ, Ραντούλοβιτς, Αλβανός, Μπάγιος 1, Γιάκομπσεν 4, Παπαδιονυσίου 3, Δομπρής, Μυλωνάς 1, Νταρσουλάντ, Αργυρού, Παλεβίτσιους, Βραζάλιτσα.

Διαιτητές: Κατσίκης – Μιχαηλίδης: Δίλεπτα: 8-5. Πέναλτι: 4/4 – 3/3

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags