Facebook Pixel ΑΕΚ: Νίκησε 30-24 τη Ντιναμό Βίκτορ και πέρασε στους "4" της Ευρώπης
| 2019-03-30 16:50:00

Θρίαμβος για την ΑΕΚ - Ανατροπή και πρόκριση στους "4" της Ευρώπης!

Sportdog Team
Θρίαμβος για την ΑΕΚ - Ανατροπή και πρόκριση στους "4" της Ευρώπης!

Σπουδαία επικράτηση της Ένωσης (30-24) επί της Ντιναμό Βίκτορ.

Η εντυπωσιακή ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΚ συνεχίζεται και φέτος. Η Ένωση επικράτησε με 30-24 της Ντιναμό Βίκτορ στον επαναληπτικό προημιτελικό των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Νίκου Γραμματικού ήταν καταιγιστική και υπερκάλυψε τη διαφορά των τεσσάρων (25-21) που είχε ηττηθεί στη Ρωσία. Στα ημιτελικά του Challenge Cup η Ένωση θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Μαδέιρα - Ντίκεν. Στο πρώτο ματς οι Πορτογάλοι είχνα επικρατήσει με 28-27 και έχουν ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι νευρικά και δεν μπορούσε να πάρει σημαντικό προβάδισμα. Οι Ρώσοι κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα της Ένωσης στο ένα γκολ μέχρι το 9-8 με τον Μπράτσεβιτς στο 22ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι πήραν σημαντικό προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων (12-8) με τον Γιάκομπσεν στο 27ο λεπτό. Η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα πέντε τερμάτων (14-9) με τον Μυλωνά που στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η Ένωση πάτησε γκάζι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και με σερί γκολ των Μυλωνά, Ζαμπούνη και Παλεβίτσους προηγήθηκε με 17-9 στο 36ο λεπτό. Η ΑΕΚ έφτασε τη διαφορά στα δέκα τέρματα (22-12) με τον Γιάκομπσεν 15 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά μέχρι τα έξι τέρματα. Η ΑΕΚ πήρε και πάλι προβάδισμα οκτώ τερμάτων (30-22) με τον Γιάκομπσεν 1,5 λεπτό πριν το τέλος καθαρίζοντας ουσιστικά την πρόκριση.

Το μόνο που κατάφερε η Ντιναμό Βίκτορ ήταν να μειώνει σε 30-24 που ήταν και το τελικό σκορ. Πρώτος σκόρερ για την ΑΕΚ ήταν ο Γιάκομπσεν με 11 τέρματα, ενώ έξι σημείωσε ο Μπάλαζ και από τέσσερα οι Ζαμπούνης, Μυλωνάς. Για τους Ρώσους επτά γκολ σημείωσε ο Πασένοφ και πέντε ο Οτρέζοφ.

Θυμίζουμε ότι η ομάδα του Νίκου Γραμματικού πέρσι είχε φτάσει μέχρι τον τελικό όπου έχασε το τρόπαιο από την Ποτάισα Τούρντα σε διπλούς τελικούς.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags